Продавам микросток-бг ...

редактирано май 2008 в За сайта
«1

Коментари

 • редактирано април 2008


  Както сте забелязали, почти не пиша напоследък тук - нямам много свободно време.


  Понеже искам този сайт да се развива така както заслужава, реших да го продам. Знам че между членовете има и уебмастери и програмисти - ще се радвам ако някой от вас го вземе.

  Аз все още ще го чета и ще участвам когато мога, но няма да модерирам и управлявам.

  Дано новия собственик развие сайта в посока която аз съм искал.

  Ще споделя идеите си с него.


  Заинтересованите - пишете в темата.


  Търга приключва тази вечер в 00:00.

  Начална цена е 1000лв. Минимална стъпка 20лв.


  едит: тъй като има интерес от хора които не са регистрирани, същите могат да пускат оферти на блога ми


 • хехехе : )) браво на теб, мн. яко

  ама дай някакви статистики, например посещения, приходи от реклама, рег. потребители, активни потребители и т.н.

 • ако трябва и на лична б.
 • редактирано април 2008


  какво му е якото Cry

  но за доброто на сайта, реших да го направя ...


  (в статистиката не участват мои посещения)


  image

 • редактирано април 2008


  Искаш да кажеш да продадеш съдържанието:),хм..да де не е малко.А може би точно за доброто на сайта не трябва да го продаваш а само да намериш модератор да следи законите. 


  Прати на лично сумата. А ..сега видях ,че горе си я написал:))

 • редактирано април 2008


  темата е едновременно и търг

  виж първия пост


  едит: да, писал съм  

 • Discussions: 98

  Comments: 1245

  Users: 122

  Unique Guests: 12785

 • Колко ли да искам аз за www.e-cobo.com, дето има около 2000 уникални посещения на ден и "дава" 300$/месец само от AdSense Wink


   


  Въпросът ми е сериозен. 

 • редактирано април 2008


  Не по-малко от 10 000 -15 000евро.Тоест над тази сума.Стига да има кой да ги даде.


  Като гледам колко ми искат програмистите сега за нещо не така разработено...


   


  Другия вариант е -Този които прави инвестиция ще гледа да го избие поне за 5 години.Изчисли приходите за пет години и умножаваш по 2 или 3 и нагоре..Та така..:)

 • Хммм.... Може и да си купя Никон Д3х, като излезе, разбира се Tongue out

 • :)))) Разбира се...


 • роби, до кога са платени хостинг и домейна?

  има ли някакво SEO сайта? 

 • редактирано април 2008


  SEO----PR1


  Винаги имам уважение... 


   

 • picsvet, имай уважение моля те, не питам теб : )

 • екобо:

  ако се разглежда сайта чисто финансово, чел съм че някои купувачи гледат да си върнат инвестицията до 2 години от купения сайт

  т.е. така погледнато - 300*24 = 7 200$. Също така, ако той стане собственик и на снимките (т.е. да може да ги ползва и другаде) - цената може да бъде и по-висока.

  Разбира се, това са спекулации и въпрос на уговорка. Виж и на форумите на dnscoop (ето какво казват за теб: http://dnscoop.com/?site=e-cobo.com). ъпреки че бота им не разбира всичките детайли, това не озачава че не може да се пробваш да продадеш сайта на половината от тези хубави пари. Самата изработка на подобен сайт (както уместно е отбелязал пиксвет) струва хиляди (ако е къстъм скрипт, а можем да приемем че ти си достатъчно къстомизирал сайта че да се счита за такъв). След това СЕо. И, най-важното, трафик и пари. Мисля че $10 000 е една реална сума, но всичко е въпрос на това доколко има купувачи.


  дин:

  домейна е платен до 02.07.2008

  за хостинг ползвам собствен сървър. Мога да предложа на купувача 1 година безплатен хостинг. Колкото трафик направи, колкото място му трябва - има го (за цели на сайта разбира се).


  SEO:

  сайта има гугъл пейджранк 1 в момента (виж и това)

  алекса ранк към 334 000 (за сравнение е-кобо.kом има 360 000. при алексата: колко по-малко - толкова по-добре)


  В цената не се смятат само ПР, трафик и доходи.

  Ами и профилираност на сайта, какви са неговите посетители, доколко платежоспособни са те (нпр динафос ще имат много по-добър ROI (return of investment)  ако се рекламират тук, отколкото на някой сайт за споделяне на снимки (нпр снимка.бг) - простата причина  че посетителите там - въпреки че са много, не са купувачи на такава техника).

  Второ полезно нещо е каква е тенденцията. Вижте посетители по месеци (статистика от гугъл аналитикс):

  • март:

   2,072 Visits

   8,980 Pageviews
  • февруари:

   1,593 Visits

   7,050 Pageviews
  • януари:

   1,213 Visits

   4,757 Pageviews


  т.е. грубо със 30% се увеличават посетителите на месец. Което си е доста добре.


  Началната цена нарочно е ниска за да може да си го позволи всеки един член на форума - нали затова съм го сложил първо тук. Не е и прекалено ниска, защото искам сериозно отношение.


  Утре промоцията свършва и ще обявя друга цена. 


 • Сайта съм го правил от нулата. Единствения скрипт, който съм взел наготово, е този, който върти снимките на първа страница, щото ме мързеше да го пиша.


  Аз от известно време се замислям за продажба, щото нямам никакво време да се занимавам. Повече от година по сайта не съм пипал нищо. Не менкам линкове, макар всеки ден да получавам рикуести... Миналата година по това време сайта имаше ПР5 и около 3500 уникално посещения на ден. Демек - спад. Иска се работа... Жалкото е, че знам какво трябва да се направи, но нямам време... 


 • не менкай линкове!

  в днешно време това може да бъде много по-опасно отколкото полезно

  за СЕО говоря, за трафик вече може и да е добре


  времето винаги е голям проблем, разбирам те 


  честно казано, ако имах пари, щях да дам сумата която споменах - инвестицията се връща за 2 години, знам че снимки ще се търсят все повече итн итн

  но ги нямам ;)


  иначе - да, трябва постоянно да се работи иначе сайта лека полека спада до едно средно за него ниво

 • Ginger, споко това е първоаприлско :)

 • Tongue out


  вече сме втори април

  хм, оказа се че не се лъжете лесно


  споко, сайта ще си го пазя и гледам Wink

 • хаха, мръсник...аз даже вече бях готов с оферта Tongue out
 • е, хайде сега, днес няма да се лъжем ;)

 • Готина шегичка :)


  Тук подхванахте интересни теми и ми се ще да се включа с въпроси :).

  Тези цени които обсъждате реални ли са? Знаете ли някой наистина да плаща толкова?


  И кое обуславя такава главоломна цена. Самият сайт като код или посетителите му? Защото аз като програмист определено не мога да си намеря риби, които да плащат толкова за код, още повече, че сайта го купуваш с функционалността която има, а не с функционалността желаеш искаш да има ;)


  А и при наличието на толкова много ламерски CMS-и..... • не менкай линкове!

  в днешно време това може да бъде много по-опасно отколкото полезно


   това не знам - защо е така?


  от много време не съм чел в webproworld - изпуснал съм му края май :-) 

 • Хаха, вързах се и аз:) роби презЕдент!

 • Радвам се ,че е шега:).


  Мисля ,че цената за сток сайта не е чак толкова голяма.Според мен от особено значение е съдържанието,от колко години работи, и така нататък.... като купуваш сайт -на старо:).Такива неща с които аз се боря в момента за моя сайт(От 1.4г)А иначе кода се оправя бързо и трябва да е често,оптимизацията също.


   


   


   

 • Чак и аз се вързах. Тъкмо мислех да ти пиша за да те нахокам едно хубаво и да те питам с кво толкова си зает и що така предаваш фронта на първородната ти рожба:). Разбирам аз да го държах тоя сайт, както не съм програмист е туй щеше да е заетост, ни снимки ни вектори ни сън щях да имам, само щях да се ядосвам с тоя пусти код.

 • :D :D


  Вързах се, признавам си ;) Роби, браво, готино е! :)))


  За линковете — това може да е спорно, идеята според мен днес е да не се разменят на "сляпо" линкове, защото търсачките не просто индексират препратки, а проследяват свързаност и общ смисъл. Обмен на качествени и тематично свързани линкове не е нещо лошо. Тоест и двете крайности са лоши — както не е добре да се обменят далечни и несвързани линкове (например всякаквите там автоматични неща), така и липсата на всякакви връзки също е кофти. Има(ше) нагласа, според която линковете са изчерпващ се ресурс, капитал на сайта и е по-важно да имаш колкото може повече входящи и да си къташ строго изходящите. Днес, както казах, търсачките не са само индекси, отчитат се безброй други неща и една качествена размяна на линкове, която свързва общност в малка мрежа на линк-доверие например е нещо полезно за всички. Май най-вече блоговете допринесоха да се отрече крайното разбиране за линковете като за изчерпващ се и спечелван ресурс. Google PR се предполага че е най-много обвързан с концепцията за линковете като за такъв ресурс — и ето днес вече PR-ът далеч не е най-важната характеристика на един сайт.


  Друга е темата, че всяка една от замерваните характеристики може да бъде манипулирана — и Alexa, и Technorati и всякаквите видове броячи, както и индексите на търсачките могат да бъдат обърквани и подлъгвани. Не винаги нарочно.


  Иначе и на мен ми стана странно като на ivanmateev как изчислявате така тези цени. За мен цената на един домейн е тази, на която успеете да го продадете. Самият код не е толкова ценен, защото 1) най-често се ползват или напаснати готови решения, или писани начисто неща и и в двата случая новият собственик вижда зор и 2) често може новият собственик да има различна уеб-идея за сайта и съответно целият писан код отива в кошчето.


  Ценни са домейнът и потребителите. Не толкова и посетителите, колкото редовните потребители. Хората, не презарежданията и ботовете.


  За мен почти май няма български сайт, който в този смисъл да струва над 5-10 хиляди. Просто българските сайтове или са отчайващо зле, или като нашите и този проект тук са все още много млади и имат все още много малко потребители. 

 • Много добре написано..съгласен.
Sign In или Register за да коментирате.