Въпроси относно събскрипшъните!
  • 1 Коментар sorted by
  • Реклама:
  • Здравейте!

Моля за информация, какви са вашите наблюдения и препоръки когато сте избрали да не сте ексклузивни някъде, а да качвате на няколко сайта.

Не съм много запознат, но трябва да си отговоря на следните въпроси:

- Да качвам ли еднакви снимки на различни сайтове. Кога имам полза от това и кога нямам?

- Прихода от събскрипшъни в един сайт, покрива ли евентулната загуба от това, че снимката не е купена в голям размер от друг сайт?

- Как се включва дадена снимка в събскрипшън? По подразбиране ли е? Кога, в кой сайт и как можем да зададем, че не искаме тази снимка да е включена в събскрипшън? В кои сайтове изобщо имаме право на избор?

- Има ли ефект, ако решим да качваме максималната резолюция на снимка в сайт без събскрипшън, а ресайзната до приемлив за купувача размер версия  в сайт със събскрипшън?

- Там където е възможно да се определя дали дадена снимка да е в събскрипшън, допустимо ли е да се качва една снимка като два отделни файла, единия за нормална продажба, втория за събскрипшън? (тук предполагам какъв ще е отговора ;) )

- Какви са заложените по подразбиране "подводни камъни" на които сте се натъкнали в различните сайтове?

Предварително БЛАГОДАРЯ на отзовалите се за споделения опит!

Благодаря!

П.С.

Честно да си призная, ако аз трябва да дам отговор в един пост на всички тези въпроси, то бих написал нещо толкова дълго, че да го прочетеш до края би било доста отегчително, ако не те интересува. За съжаление нямам толкова знания и затова питам. От друга страна разбирам, че отговора на въпросите е субективен, неедносначен и е на база на личен опит. Полезно ще е, ако успеем да стигнем до някакво обективно заключение. Благодаря!

• - Там където е възможно да се определя дали дадена снимка да е в събскрипшън, допустимо ли е да се качва една снимка като два отделни файла, единия за нормална продажба, втория за събскрипшън?

Не няма такова разделение.

- Има ли ефект, ако решим да качваме максималната резолюция на снимка в сайт без събскрипшън, а ресайзната до приемлив за купувача размер версия  в сайт със събскрипшън?
    Някой юзери правят това. На мен не ми се занимава и пропускам този тарикатлак. И нещо извън въпроса ти но е  относително свързан с него.В СС  най-големия размер е изкуствено увеличен автоматично. И ако снимката не е правена с апарат с доста мегапиксели е и с доста лошо качество.

- Как се включва дадена снимка в събскрипшън? По подразбиране ли е? Кога, в кой сайт и как можем да зададем, че не искаме тази снимка да е включена в събскрипшън? В кои сайтове изобщо имаме право на избор?

В повечето сайтове има опция  да се вкючиш към събскрипшън или не и това важи за цялото портфолио. В ИС можеш да избираш сам кой снимки да се вкючат или не. ИС имат и автоматична програма за избиране на снимки, който са с най-малко продажби и само те са събскрипшън. СС е изцяло събскрипшън, там няма друг вариант. В Фотолия не виждам изобщо да има поле за избор, автоматично и към събскрипшън те включват.

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации