Качване на растери с прозрачност??
  • 15 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Имате ли идея в кои сайтове е възможно и как става номера? Като дизайнер се радвам като ми попадне нещо с clipping mask или друга форма на прозрачност - да не ми се налага сам да си изрязвам обект от фон и да си губя времето. Обаче как да стане като в JPG няма такива филми?
    nname.org the devil himself
  • прозрачност в jpg и да е едитибал не съм чувала. единстевното което знам e, че може да се запази в растерния формат  векторен път. Най често се прави на обекти, който са на чист фон. Хубаво е ако има такъв път да го пишеш в дескрипшана, защото купувача се блазни от това че няма да си играе той да го прави тоя път.

• В JPG се запазва само path-а,  векторен формат

PSD и TIF пазят и алфа каналите и прозрачностите като 8/16 битов канал, ако е указано при сейфането

Това едва ли е валидно за "няколко долара повече" сайтове

• ами да, формата не поддържа прозрачност, но в jpg файла

могат да се запазват както selections, така и clipping paths,

което решава проблема с "екстрактване" на обекти мисля : )

чел съм също, че печат - дизайнерите много го тачат тоя трик

защото работи в  InDesign и незнам си къде...

що се отнася до продажби, поне при мен, няма чувствителна разлика

като слагам clipping path : |

някои го включват и в keywords на картинката

• В istock съм виждал често включен clipping path във файла, но мислех че някак го качват със zip като отделен вектор. Чак сега разбирам че може да се включи в JPEG-a :)
  • Абе ако прираста в продажбите на файлове с clipping path, не е осезателен, ми се струва, че няма смисъл да се слага, защото това е още една възможност за отказ на файла.
  • мерси! идеята беше за 3Д картинки, те така или иначе се рендят на прозрачен фон и е тъпо да се губи "екстрата" прозрачност
  • Забелязвал съм топ продавани снимки със clipping path. Сигурен съм че за някои файлове това е предимство, а едва ли е недостатък :)
  • В JPG файл мове да се запази селекция като алфа канал, ама не мислите ли, че за ~$1.00/продажба е неоправдано да се правят и селекции?
  • Laughing Ecobo ,нали знаеш поговорката за лудия и баницата...така че всеки нека сам да си реши
    Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com

• хм

мисля, че спора за това какво си заслужава да прави човек за 1$/продажба го разрешихме Wink

въпрос на лично предпочитане, предположение за покачване на печалба, време, начин на работа и вид/тип снимки 

аз лично не правя селекциите, но това не означава, че не трябва или че не е оправдано

така че, 'лудия и баницата'  нямат място в разговора 'за или против селекциите'

• Кратък урок по математика

100 * $1 = 1 * $100

Ако направите маската за 2 минути, не е ли възможно да си заслужава, ако целият процес на снимане, качване, мета данни е отнел поне 20-30 минути?

• аз много не се сещам начин за векторизиране на обикновената маска или алфа-канал. трябва да се експортне и трейсне в илюстратор... после пак импортване и корекция... занимавката е доста сериозна. трябва да си сигурен, че този файл е много силен и ще направи добри продажби...

• Роберт  "лудия и баницата" имат отношение и към въпроса за селекциите и към стоковата фотография /в частност микростока/ изобщо. Не искам да споря в този форум, знам че няма смисъл но помисли все пак малко по дълбоко за лудия и баницата. Smile
    Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • svilen001, select на алфата... после Make path from selection (нещо такова беше)... и корекции
  • десен бутон на селекцията и "make work path"... това си е бая полезно, що не съм го знаел до сега

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации