Част от форумистите се занимават само със снимане. Но има и такива които имат и друга специалност.
Нека всеки да си каже с какво се занимава, понякога е по-лесно така да намерим човек за определена работа.
Почвам аз: по специалност съм програмист, професионално се занимавам с изработка на сайтове 7 години.
(разбира се, всички са поканени да вземат участие в темата)
Аз от 9 години работя в печатница и се занимавам с предпечат.
Работя в сървейорска фирма и се занимавам със сертификация на горива . С една дума химик.
Адвокат. Основно се занимавам с процесуално представителство по граждански дела, изпълнителен процес, търговско и енергийно право.
Готина тема! По специалност съм изкуствовед, а в действителност работя в сферата на туризма. А още по - в действителност на сърцето ми е ...фотографията
Не знам какво ще излезне някой ден ![]()
Специалностите ми са живопис и естетика, но работя като учител по изобразително изкуство
Сток фотографията обаче е на първо място!
Страхотна идея за тема!
Аз съм магистър по счетоводство и маркетинг, но работя вече 6 години като банков служител. Фотографията ми е хоби, за което се опитвам да намирам все повече време.
Отдавна се занимавам с фотография,но за съжаление 99,9% от нещата които съм снимал или не са подходящи или нямам право да използвам като сток.Прекъснах снимането за около 4-5 години,защото реших да направя един клуб( хаус музика с гост DJ-и и т.н.).Всичко си вървеше супер,но накрая работата намаля,беше ми писнало и го затворих.Сега на неговото място си правя студио,където се надявам да направя мнооого снимки! :)
Аз съм геодезист. Завърших ВИАС 1994 година и от тогава до сега професионално се занимавам с деформации на язовирни стени и свлачища. Или най-общо казано - следиме всички язовирни стени в системата на НЕК дали си стоят по местата.
Странично около 10-тина години се занимавах с 3D, което за съжаление остана в миналото.....А сега...еми всичко, което може да се пласира в сток-а....фото, вектори, 3D.....
Търговски сътрудник и супервайзор в едно
Общо взето в сферата на търговията си изкарвам парите все още 
Завърших кинорежисура в НБУ далечната 96 година, но филми не съм снимал с изключение на учебните! Няколко години се занимавах с телевизйонен монтаж ама не е за мен.
Започнах да правя дизайн и анимации за телевизиите /шапки за предавания, музикални клипове, тв реклами и все що е тв графика / тъй че станах - " motion graphics designer "
и така вече 10 години. Работата не е лоша но вече не ми се работи за БГ клиенти с много малки изключения, затова - iStock.
художествено образование с специалност художествен текстил(демек мога да тъка на вертикален стан и да правя дизайни за басмички:)), после висшето моден дизайн( 0 работни часове по специалността, а ми беше голяма страст)и сега съм графичн дизайнер....май няма накъде да се преквалифицирам вече:)
има Гери, има! Я сега и ти да спретнеш едно логце за фото форум...за кеф, за разнообразие
http://www.microstock-bg.com/
че то има....приятеля ми го спретна..много си е добре логцето:)
дай линк да го видим де, за фотофорум става въпрос 
че нали съм дала.. това че форума е с друг дизайн и няма сложено лого само Роби може да ти отговори защо е така
Май не се разбрахте:) Мисля, че vasoart имаше предвид конкурса на ФотоФорум за лого.
точно така! Гери, от горещините е, едно море ще ти дойде добре
Май не съм разбрала какво си казал найстина. Лого за fotoforum.net ли? Ако е така сега за първи път чувам. Не съм влизала отдавна нито там нито в графила. А относно конкурси сега не ми се занимава...за едни и същти пари клиента получава 100кратно повече лога и в същотото време безплатна реклама. Файдата е само за клиента не и за дизайнера. Аз като правя лого никога не ги правя за 1-2 h, колкото да отбия номера. Влагам повече труд отколкото е необходимо за нещо което дори 50% няма сигурност, че ще спечелиш. Клиента понякога избира най-лошия дизайн, а ти просто пиеш една студена вода, че си си загубил времето си и си вложил сърцето си в работата.
така е, права си! Само да вмъкна, че аз също не правя подобни проекти за час,два. А това че вкуса на клиента е такъв, че избира кофти вариант е вече друга тема...чалгата и опростачването си казаха тежката дума в цялото общество.
: ) Завършил съм анимационна режисура. Правя 3д илюстрации и анимация за сайтове, тв, кино, реклама и архитектура на свободна практика. Радвам се че ставаме все повече колеги.
Ами вие си ме знаете. Основно в момента се занимавам с графичен дизайн-това ми е работата. Иначе съм художник-график и учител по рисуване. Завършил съм курс по фотография и се занимавам с фотография от 10 години. Близо 3 години съм работил и като аниматор на класическа анимация. Любителски се пробвам в уеб дизайна, Flash и 3D Studio Max. Ами това е от мен
ооо, колега
Ами може и да съм колега но стажът ми е нулев. Или по-скоро двумесечен ако стажуването по време на следването се води стаж
. Иначе да си учител по принцип е престижна професия но не и в България, за съжаление. 
Абсолютно прав си! Но, заради 10 умни и талантливи деца дори, си струва да си там
Обичта на децата струва много!
много идейна тема - чак сега я забелязвам ( не е толкова затормозяваща като проблемите приходите и таксите на СС
)
по професия аз съм архитект. Дипломирала съм към катедра "История и Теория на Архитектурата" в УАСГ и целта ми е да специализирам работата си основно в проекти свързани с Паметници на Културата, или казано според новият закон - Недвижими Културни Ценности
Междувременно се занимавам с проектиране на всичко, което изскочи - от интериор до жилищна, промишлена сграда и прочее...
Ние сме от гилдията на програмистите. Роби, ставаме 3ма. Очаквах да сме повече
Аз съм завършил художествено училище - графика и металопластика (молив рядко хващам, а метала съвсем съм го забравил). Работя като графичен дизайнер freelancer, и се опитвам да си взема дипломата за бакалавър – „инженерен дизайн” в ТУ – София. Може да се каже че си бачкам по специалността.
Завършил съм ВМЕИ София- комуникации, работя като сисадмин
и това на полето
It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!