Какво ползвате за фон?
  • 6 Comments sorted by
  • Реклама:
  • От известно време пак ме хвана манията да снимам, но този път искам да повдигна малко нивото и освен предметна фотграфия да включа и малко снимки с хора. За целта съм оградил малка част от хола, но нямам подходящ фон. Какво ползвате вие за фон и от къде може да се купи? Цената също е важна, защото до момента не съм си получил първия хонорар от снимките, така че ще е добре да се придържам към двуцифрените стойности. ;)
    Мартине, това отражение на юнските ти снимки с какво си го докарал? Плексиглас, стъкло, фотошоп? :)
  • По всяка вероятност въпросът се отнася за бял фон.Аз обикновенно използвам хартиен и го купувам от Здравко Деков.Може да се използва и най обикновенно бяло хасе с ширина над 2 метра.Но трябва да се има впредвид, че разстоянието между модела и фона трябва да е повече от 3 метра и фонът трябва да е осветен по-силно от модела с 1,5 - 2 бленди.
    Дино
  • Ако става въпрос за снимките с патиците... да там има плексиглас, а фона е кадастрон. Плексиглас можеш да си купиш в Бриколаж 50/50 мисля, че беше от сорта на 20 лв не помня точно :)

• Лошото е че за снимане на хора, размера на плексигласа на фона трябва да е към 2м х 2м или 2м х 3м. Което е към 200-300лв.

Ако имаш голям софбокс можеш и него да ползваш за фон.

• Благодаря ви! Всъщност въпросите ми бяха два, но Сафари нещо не се харесва с форума и слага целия текст заедно, като не спазва новите редове.
    Плексигласа ще го ползвам по-скоро за продуктова фотография, а големия фон за снимане на хора.
  • (ще погледна това със сафарито)

• В "Метро" има едни стоящи закачалки с колеца, на които се регулира визочината - 16лв. На нея с щипки от "Кауфланд", закачвам кадастрон. Хорисонтално- стъкло с кадастрон покрито.

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации