Някой продава ли в Алами? Ама да продава наистина?
Понеже регулярно ми пращат покани да се включа в "най-стария и най-добрия" сток сайт на планетата, преди няколко дни качих 4 снимки и взеха, че ги одобриха, сега имам право да качвам колкото искам и каквото искам, стига да отговаря на техническите им изисквания.
Вчера обаче попаднах на една интересна "екстра" в сайта - има страничка със статистика, която показва кога, какво и колко пъти е търсено, видяно и купено, с ключови думи. Може да се търси по период, по думи и т.н. Това, което ми направи впечтление е, че този супер-дупер сайт продава едва 3-4 снимки дневно!
Да, не е грешка, средните продажби за целия сайт са толкова. Има дни, когато нищо не е продадено. И това на фона на почти 16 милиона качествени снимки! Примерно, от 14-ти до 16-ти април са продадени цифром и словом 2(две) снимки!
Много съм изненадан. И се чудя дали някой е продал нещо там в последните месеци и години. Щото статистиката е направо зашеметяваща!
Две продажби за една година от четири картинки е моя резултат.
Голяма радост при всеки download, но не е лошо да
се знае че изтриването на качен файл не става веднага,
а с предварително маркиране за 6 месеца.
Друго с което ми направиха впечатление Алами е, че публикуват
доста информация касаеща тенденциите на пазара и техните
намерения по разни блогове и мейлинг листи.
В Алами продавам от 4-5 години. От година на година продажбите намаляват. В момента имам около 4000 снимки и от началото на годината са ми продали 3 снимки ($382). За мене това е сериозна агенция, но явно и тях ги е ударила кризата. От 100 изпратени снимки ми приемат около 90. И най - странното е че се продават снимки, за които най-малко съм учаквал. Това е друг тип агенция, много по-различна от микро сток агенциййте.
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos