Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime26.03.2008
     permalink

Интересно ми е вие как решавате какво да снимате/рисувате и имате ли някакъв "алгоритъм за производство"  :)

въпросът при стока е да няма лично послание/значение/внушение както при арт-фотографията, а да се търси общочовешкото във визуална форма.

най-добрият път, който съм измислил за момента е да си напиша един списък с думи и да мисля по всяка една какво ми разжда фантазията. ако може да се заснеме - бум, имаме хит, ако не - още една идея, ще стане някой ден

1) списъкът: който ми стои в момента на бюрото, разни интернетски неща, които горе-долу ги няма още по сайтовете:

torrent

doorlock

blog

SEO

SMO

google

RSS

web

community

social

web 2.0 

2) обяснение: ако се сетя нещо го записвам като изречение или го скицирам с химикал, по-добре се запомня

пример - блог:човече говори в балонче едикакво си

3) изпълнение: за всяко едно проверявам в google images и SS дали няма нещо вече измислено или същата концепция реализирана на добро ниво

за момента върши работа, за неща които са по-конкретни, а не "зеленикава абстрактна звукова вълна"...

nname.org the devil himself
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime26.03.2008
     permalink

Да, нещо подобрно правя и аз.

Май е добре да изтриеш 'torrent'  от списъка. Едва ли е много популярно :)

Иначе моите 'уеб' думички са news, blog, rss, chat.

А иначе съм си направил един mind map със всички идеи.

1.  permalink
    Много идейно! Не съм се сещал, защото не съм се и замислял, защото съм неделен сток фотограф:)  
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime26.03.2008
     permalink
    Личните работи са за семейния албум.
    Дори безмислената "арт фотография" е лишена от тях. ; )

за 2. Записването на идеи от друга страна е най-важното нещо с каквото и да се
    занимава човек. Имам познати дето цял живот ходят с тефтерче
    и молив в джоба : )
    3. Дори и да я има вече реализирана нищо не пречи да се опита човек да я покаже по-добре или просто според своите виждания.

Част от моя pipeline съдържа стремежа към илюстриране на нещо много скъпо (трудно)
    или невъзможно за заснемане при нормални условия.

Реклама