Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime18.03.2008 (редактирано)
     permalink
    Имам пресен пример относно авторски права. Преди малко СС ми отказаха снимка на лаптоп.Аз бях изтрила 5-6 лепенки, името на лаптопа и няколко разпознаваеми елемента и въпреки това получавам това съобщение: Trademark--Contains potential trademark or copyright infringement--not editorial. 
  1.  permalink
    Възможно е да третират дизайна като елемент на авторско право. Такова право има, просто е въпрос на преценка от тяхна страна дали е вероятно лаптопа да подсказва чия марка е. Ще се радвам да качиш тук тази снимка, за да можем да добием някаква представа.
    • CommentAuthorsunnyfrog
     permalink
    Ето го преди и след. Да така е и промишления дизайн е обект на авторско право, но в стока има доста лаптопи. Далеч не съм първата която снима лаптоп.
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime18.03.2008
     permalink

Възможно е да вземат в предвид факта че прилича на product shot малко.

На мен са ми връщали за 'windows logo' дори когато не е на фокус бутона с него :)

В твоя случай наистина е малко странно.

2.  permalink

Да, наистина странно. Но...знаеш, доста пъти връщат неща, които са по-добри от такива, качени на сайта, и то с тъпи обяснения. Една моя снимка бе връщана заради артефакти, уж я пипах малко, но така и не намерих такива, после я върнаха за модел рилийз (въпреки, че хората са в гръб, контражур), и след като им качих МР, пак ми я върнаха за артефакти. В твоя случай се очудвам как не са ти я върнали като well covered subject...

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    пробвай пак ;Р
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    Гери дай да видим ...Wink
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    ето го атачмънта отновослушай Админа
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    направо си е гавра!!!тези хамериканци са луди!Undecided
  3.  permalink
    Хах, дин ме озадачи. Ако Ви е отказана снимка, качвали ли сте я пак? Аз не съм пробвал, защото риджектнатите снимки стоят и си мисля, че първо имат някакъв check.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    имам само една малка забележка към фотоса.....защо си махнала хвърлената сянка отдолу? Понякога се заяждат точно затова
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    Не е разрешено да се пращат повторно снимки. Ама ако пратиш 10-20 снимки и после повториш няма да се усетят. Пробвал съм :)
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime18.03.2008
     permalink

е да, не е позволено разбира се. вероятно има и предупреждения за това в СС
    веднъж дори изхвърлиха един двама души от там задето имат една и съща снимка по няколко пъти в портфолиото си

често пъти обаче ривюърите допускат грешки.
    вероятно е невъзможно да преглеждаш по няколко стотин снимки на ден и да не объркаш нещо
    в случая човека може просто да не е видял че логотата са махнати

връщали са ми бестселъри не веднъж
    ако човек е сигурен че всичко е наред, защо да не пробва още веднъж?

• CommentAuthorsunnyfrog
     permalink

Васо на мене за това че съм изчистила хвърлената сянка не са ми връщали. Съвсем съзнателно съм я махнала. Връщали са ми нещо което е на бял фон и няма допълнително cliping path.В СС първо върнаха снимката за ключови думи, бяха прави имах някой грешки и казаха оправи думите и я качи. Сега пък нацяло ме отрязаха. В Stockxpert върнаха заради windows логото:) Инче за там бях изчистила камерата и онези копчета отпреде.
    Възможно е в СС найстина да са се отплеснали нещо.
    А когато една снимка е отхвърлена и има написана причина, след като я оправиш можеш наново да я качиш.
    В IS, SS, Stoxpert като връщат пишат какъв е проблема. В dreastime, fotolia когато отхвърлят снимка пише всеки път едно и също и не е ясно каква е реалната причина и там не се занимавам с повторно качване.

В IS май една и съща снимка са ми я връщали за разлияни неща поне по 3-4 пъти. Ту имало артефакти, ту преработена, ту цветовете не били ок. В началото се впрягах и се чудех какво по дяволите искат тия хора. Те виждали ли са шум изобщо.

p.s. да вметна нещо за 123rf. Има real chat. Само един път съм го ползвала ама съм супер доволна, много са отзивчиви. 

4.  permalink

може Dell да са в Copyright Product Category. В iStock също има: http://www.istockphoto.com/tutorial_copyright_list.php
    Има доста забранени и защитени обекти и знаци

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime19.03.2008 (редактирано)
     permalink

В ИС още не му е дошъл реда:) След десетина дни ще кажа какъв е резултата.

В линка сърчнах, но  лаптоп не намерих. 

Реклама