Качване на вектори във Fotolia
  • 8 Comments sorted by
  • Реклама:

• Здравейте,

От скоро качвам векторни изображения в Дримстайм и ИС. Няма никакъв проблем с качването на .EPS файлове, но изискването на Fotolia е изображението да е във формат SVG, при това файлът да не е по-голям от 1 МБ. 

Молбата ми към всички вас е дали някой знае нещо повече за този формат, и как става подготовката и качването на подобен формат изображения във Fotolia.

Благодаря предварително на всички отзовали се със съвет. Smile

• добре дошла :)

кажи коя програма ползваш за да могат колегите тук да помогнат

но, предполагам че трябва да имаш: file->export и там svg

• Ако ползваш Illustrator просто save и после в save as type - SVG
  • Ползвам Illustrator - от 8-ма версия нагоре . Снощи пробвах със Save As, получих обаче файл много по-голям от определения 1 МБ от Фотолия. Да не говорим, че при записването като SVG излиза меню, в което трябва да се избере някакъв подформат... Пробвах със всички - пак не става... Отново файлът е много по-голям от 1МБ ...
  • даааа точно така се получава:) при моя начин на работа 1 на 20 файла е под 1МБ. В такъв случай или правиш по прости илюстраций или качваш растер.

• Днес пробвах пак - успях да запиша SVG под 1 МБ но половината от елементите ми "изчезнаха" мистериозно :)

Във форума на Фотолия се коментираше точно това, че ако в една илюстрация има повече обекти, една част от тях се "редуцират" ...

Явно във Фотолия ще качвам само растери :)

Благодаря на всички за отогворите :)  

• И SVG-то е решение, но няма по-добро от изчистения от много елементи и ефекти вектор. Избягват се многото проблеми при import-export функциите. Да не говорим за проблемите между версиите, основни причини за което са производителите на софтуер за вектори. Maria, права си за растерите, особено ако ползваш много ефекти и преливки в програмата. И за мен в този случай решението е да се качват растери. :)
  • Здравейте! Чета форума от доста време, но се регистрирах едва вчера... Опитах да кача файл във Фотолиа, но не ми прие нито .eps, нито .ai, в крайна сметка успях с .svg. Работя на illustrator CS3, и при качването на eps и ai ми даваше все грешки, в какъв формат трябва да записвам файловете, за да се отварят и на по-нови версии на програмата? Благодаря предварително за отговорите! :)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации