Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас това вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime17.03.2008
     permalink
    Sunyfrog, с всичко което си написала съм съгласен, само не и с твърдението (не казвам че ти го твърдиш) че сток фотографията била чалгата на фотографията! Който е правил такива снимки знае че не е точно така.... хубавата сток снимка е щедьовър! Искат се много умения,познаване на спецификата на светлината,композицията и рекламата. Не съм съгласен изобщо че сравняват с чалга...това е изкуство! Друг е въпроса че както навсякъде и в този бранш има и силни и слаби творци
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime17.03.2008
     permalink
    :))) че кой е казал че е лесно. Правилно си разбрал, че не смятам че е чалга. За мене си е висш пилотаж даже.
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime17.03.2008
     permalink

не се залъгвайте хора
    стока е чалга : )
    не защото не е изпипано...
    други са причините, ако кажете ще обясня
    повечето приложени умения дори я правят "люта чалга"

1.  permalink
    Кажи, кажи, дин;)
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    и на мен ми е интересно да чуя твоето мнение
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime18.03.2008
     permalink

Ами достатъчно е че го правим заради материалните облаги,
    нима съществува изкуство* с подобни цели?

Не казвам че трябва да се отказваме от тях, напротив. Но изключвам
    възможността каквато и да е продукция, чиято цел са парите,
    да надхвърли нивото на чалгата.

Холивуд да речем?
    Яяяко кино чалга до замайване

Конкретно за микростока говоря,
    при някои сток агенции нещата вероятно стоят по-добре? :)

*прекалено размито значение има тая дума.

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime18.03.2008
     permalink
    Не съм съгласен! И големите кинорежисьори правят филми за пари, ама си личи кой по разбира нали? Аз също рисувам картини и влагам душата си но е съвсем естествено да очаквам доходи от това ...това значи ли че не правя изкуство? А стоковата фотография не изисква ли да си един почти универсален спец, да разбираш от фотография,от композиция,от цвят....да си естет а? Това не е ли цяло изкуство? Laughing
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime18.03.2008 (редактирано)
     permalink

Разбира се, Васо не съм си и помислял да омаловажавам труда дето се полага!
    да си майстор, занаятчия, технолог перфекционист е мн. важно за сток-а...
    само това обаче не прави ИЗКУСТВО

Другото е че винаги си личи кой разбира, обаче си личи и кога се е отдал на чалгията,
    не е ли тъй? Тарантино е най-пресния пример.

Има една тънка граница, дето разграничава изкуството и тя е по-скоро в мисленето отколкото
    в техническата страна на нещата. Четох някъде преди време една теория че изкуството е промяна
    в съзнаието/възприятията и за това как някакъв човек излиза на публично място,
    инсталира една тоалетна чиния и след незнам си колко години другите загряват че това е нов вид изкуство.
    WTF?!

и пак ще кажа че понятието е адски размито и незнам дали има смисъл да се спори за това
    ето ти майка ми като готви патладжани казва че са изкуство ама ще повярваш ли? : )

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime19.03.2008
     permalink
    Laughing"Кесаревото на кесяря,Божето на Бога"...дано си ме разбрал
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime23.03.2008
     permalink
    Можете ли да ми дадете линк,откъдето мога да си сваля безплатно(дори и за 30 дни) адобе илюстратор 8.0
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime23.03.2008
     permalink

dibk, такива неща е най-добре да търсиш чрез google.com
    vaso ще се концентрирам ; )) 

• CommentAuthordibk
    • CommentTime23.03.2008
     permalink
    Еми търся,обаче навсякъде или трябва да се плати,или свалям някакви измислени файлове
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime23.03.2008
     permalink
    На тази страница има линк Download free trial изисква регистрация.
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime24.03.2008
     permalink
    Благодаря ти
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime25.03.2008
     permalink
    моля : )
    кажи дали става
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime25.03.2008
     permalink

ами не,за жалост не става-просто не мога да сваля програмата.А от други места като пробвам да свалям изтеглям празни файлове.Ужас,никъде ли я няма free тая програма:(

А вие как качвате илюстрации в ИС.Останах с впечатление,че там приемат такива  само в AI8 eps формат.....

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime25.03.2008
     permalink

амии... дори и да успееш да свалиш пробната версия,
    едвали тя ще ти свърши работа тъй като е само пробна иии
    най-вероятно има ограничения за употребата и.
    Обикновено това са определен брой включвания,
    определен период от време в което може да се изплозва
    преди регистрацията или ограничения в записването на файлове.
    Регистрацията/лицензирането или купуването на програмата вече е друга история
    за която принципно човек се оръсва едно хубаво. Има и трети начин
    който е свързан с тъй нареченото софтуеърно пиратство или сваляне на програмата
    със разбита защита от сайтове с торенти. Този метод обаче е извън закона и
    не е редно да го толерираме нито да публикуваме препратки към такива сайтове
    ако искаме да си запазим форума. : )

• CommentAuthordibk
    • CommentTime26.03.2008
     permalink

Прав си,така си е.Е с голям зор успях да си сваля AI10,дано той да ми свърши работа :)

•  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime26.03.2008
     permalink

като пишман-музикант мога да ви кажа да не подценявате чалгата, тя е стилът с най-много динамика и развитие в "роданта музикална действителност" :)

винаги е имало "джаз" и "чалга", изкуството културните продукти се мислят за по-широк или за по-тесен кръг от хора

nname.org the devil himself
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime27.03.2008
     permalink

Здравейте,отново!:)

Значи изтеглих си аз AI10 и когато сейфам илюстрациите ги записвам в AI eps,а формата на eps-то  го слагам на  AI 8.Когато обаче тръгна да ги качвам в ИС ми изписва следното:Your uploaded sample file is not a valid ZIP file.

Направо вече незнам-какви ли не опити правих и пак не се получава.Знам си аз,че нещо не правя като хората,ама.....

• CommentAuthorjulydfg
    • CommentTime27.03.2008
     permalink

Архивирай eps файла в zip и тогава го ъплоудни.

•  
      CommentAuthorpicsvet
    • CommentTime27.03.2008 (редактирано)
     permalink

Извинявам се...

Photo Gallery Picsvet
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime27.03.2008
     permalink
    моля без пиратски линкове на форумаслушай Админа | блога ми
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime27.03.2008 (редактирано)
     permalink
    Тенкю,julydfg :)

•  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime28.03.2008
     permalink
    преди правеше проблеми с Firefox, ако ти дава this is not a valid zip, просто го направи с IE/operanname.org the devil himself
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime09.05.2008
     permalink

Може ли да ми разясните следното изречение:Rejected - [ Please remove all bitmaps file from an eps file. Please do not apply any special effects such as transparency, when saved to an EPS v.8 (it'll be converted to a image). Thank you very much (Sunrise).

Това ми изписа като причина за отказ на илюстрациите ми....Мерси,предварително:)

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime09.05.2008 (редактирано)
     permalink

ами имаш битмапи(растерни изображения) в картинката и някакви ефекти като прозрачност например. Или си ползвал прозрачност между преливки и равни цветове или между две преливки и после е флатната прозрачността и ето ти битмапи. Май в друга тема обяснявах точно този проблем прозрачност и битмап.

Ако се ползват ефекти, трябва да се обърнат в обекти след това. При прозрачността именно флатването е действието, което ги обръща в обекти. За другите ефекти хабер си нямам, просто защото не съм ги ползвала. Преди правех дизайн и предпечат и от там се научих определени неща да не ползвам защото се чупят при цветоотделянето. Клипинг маската също се чупи, обектите в някой случай, който са в нея просто ги няма. Но в стока няма такъв проблем:)

• CommentAuthordibk
    • CommentTime11.05.2008
     permalink

ясно,благодаря ти!

искам да ви попитам:на колко от вас са им приели личната карта(не международния паспорт) в ШС?

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime11.05.2008
     permalink
    аз съм единия...Laughing
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime11.05.2008
     permalink
    Аз не успях с лична карта да мина. Двама мой познати миналия месец пробваха с лична карта, после с шофьорска книжка и пак не стана.

Реклама