Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
И последните(малко късно се усетих,че могат да се качат и заедно)И се извинявам,ако не е правилното място тук да си качвам пиковете и да ми кажете мнението си за тях.
nname.org the devil himself
Съгласен съм със svilen001. Помисли си защо някой би купил снимката ти? И имай предвид, че от сток се пазарува не, за да си гледкаш снимката на десктопа, защото има хубави цветове или защото някой обича лебеди. Това си е бизнес в най-чист вид - на някой му трябва лебед за уеб сайт за лебеди, за опаковка на храна за лебеди или за етикет на гащи с марка ACME SWAN, например. В такъв случай можеш да му предложиш снимка на лебед. Първата снимка, например, може да се подобри по отношение на кадриране - или ще е един лебед, или ще са няколко, но да се виждат добре и да са в някаква конфигурация (например редичка в полет или плуващи един зад друг). Това е засега, да чуем и другите какво ще споделят.
Гери....до болка си откровенна
Еми Васо, надявам се не съм обидила момичето/ момчето. Аз бих се радвала, ако и мене някой така ми беше дал акъл навремето, а не да се лутам и чудя какво да снимам половин година. Ако ми видите снимките в началото, напрво ще се хванете за главата....аз се чудя въобще как са минали през пропуска. Няма никакъв смисал от такива снимки. Те просто стоят и я се продадат я не. И сток снимането не ми е силната страна и се преорентирах към илюстрацията. Иначе аз съм доста самокртична, а и към работата на другите съм критична. Повечето хора избягват да кажат това не става за да не обидят човека. Но това не му помага изобщо, защото така ще върви в грешна посока. Лично на мене винаги ми е липсвал човек, който да ме критикува, може би затова рядко харесвам нещата си.
За всички е ясно че сток фотографията няма нищо общо с арт фотографията или снимките за спомен.
dibk извинявай, ако съм те обидила....просто се опитвам да те насоча, защото ако до няколко месеца не се завърти колелото в микростока, ти сам/а ще се откажеш. А не трябва да очаква никой бързи резултати. Колкото по бързо започнеш да снимаш сток ориентирано толкова по- бързо ще тръгнат нещата.
Аз както казах не снимам много, но от снимките ми най-продавани са един копър и една мента снимани на бял фон. Мисля че по 20-30 пъти са продадени. Нищо особено не са като снимка. Нещо което никога не би ме впечатлило да снимам, но уви това се търси.
Мерси на всички за мненията ви(доста ми помагат), и sunnyfrog няма за какво да ти се сърдя,ти просто ми казваш истината
Гери явно не съм бил ясен в писанията си! Аз имах предвид това че си до болка откровена..."А с фотографското осветение това е отделна тема, дето на мене още не ми е ясна и незнам дали ще ми се проясни изобщо
"
Иначе съм съгласен напълно с теб! Така е, всички сме минали по този път, и ако наистина има кой да те насочи още в самото начало ще е много полезно.
, илюстратора е повече от достатъчен!
nname.org the devil himself
не е задължително да е уникално. Точно този тип декоративни орнаменти са от най- търсените. Но истината е че има 3-4-ма илюстратори който са виртуози в правенето им и клиентите ги знаят и ако нещо такова им трябва директно в тяхното портфолио влизат.
Има два варианта за да ги представиш по добре: единиия е да ги подредиш просто на бял фон без да спазваш някаква уникална композиция, а просто да са един до друг различните орнаменти, може само в един цвят да са или различни избора е твой. Другия вариант е да направиш добра композиция . А и нещо друго пеперудите са в друг стил.
Ох,незнам-май аз не мога да обясня както,трябва това,което ме интересува.Ясно ми е,че всеки елемент се наслагва отделно.Мисълта ми е дали можем да полваме готови четки за вектори,безплатно свалени от нета за нашите картинки.Примерно да си изтегля цветчета,листа и всякакви такива неща и да си направя да речем градина.Глупаво ли звучи
Нямам много време напоследък и затова пиша малко късно. Надявам се че ще ти бъде от полза коментара. И не само на теб
За векторите не мога да кажа нищо, слушай Гери (сънифрог), тя е спец в областа.
Ще се опитам да ти дам коментар за снимките които си качила.
Първата снимка (дил2) - Омега ти е казал в общи линии. Като цяло, основния недостатък е че няма нещо определено което да е тема на снимката. Помисли кой би купил тази снимка. Ако е някой който иска лебеди на снимката, нпр някакъв сайт на парк с лебеди, които искат да наблегнат на това - той ще си хареса снимка при която лебеда да е 'главния герой' в снимката. Нека е море, плаж, това е хубаво, но цветовете трябва да са по-весели. Хоризонта ти е леко крив (което понякога е ефект, но не и в случая). И лебедите са някак си прекалено случайно разпоедени в снимката. Снимката прилича на случайна. Ето няколко примерни снимки, от исток, какво се продава:
332 продажби
84 продажби
Снимките имат чист, ненатоварващ фон, ясна тем. Първата има и допълнително заигравка със темата любов. Така както гледам, сниман е един лебед и след това снимката е обработена (mirror-ната) за да се получат два и формата на сърце.
Втората снимка (08
- забележки както и във първата. Примерни подобни снимки :
532 продажби
168 продажби
Третата снимка (0882) - паркче: дръвчета, паднали дървета, някакви храстчета отзад, трева, светлосянка, гълъби. Много неща. Композиционно е трудно да бъдат съчетани на едно място и да изглеждат добре. Долната половина е хем празна откъм субекти, хем е прекалено 'агресивна'. Понякога празното пространство е добре дошло. Т.е. това е нещо което се търси - в бъдещия билборд или брошура това е място където ще има текст нпр. Нарича се copyspace на английски (слагайте го в ключовите думи, когато имате такова нещо в снимките си). Но, за да може празното пространство да се ползва за целта, трябва да е монотонно, чисто - нпр небе, или пък трева, но чиста, униформна трева. При теб е агресивна трева, със светлосянка, и тук таме пръст сред тревата. Един парк няма пръст. Поне не и в брошурите
Композицията също не е добра - гълъбите са прекалено централни, отдолу е празно, падналите дървета отзад не са най-доброто нещо за фон. Примерни подобни снимки:
451 продажба
261 продажба
Четвъртата снимка (04132) - основния проблем на снимката е че не е сток снимка. Каква е темата на снимката? Кой би я купил? Много ли са тези които биха я купили? Същото място но със зелена трева, листа по дърветата - ще изглежда доста по-различно. Важат и нещата казани за горните примери. Малко мъгла:
328 продажби
92 продажби
Това което мога да кажа е да гледаш какво има по сайтовете, кое върви, кое колко върви. Загледай се по брошури, билбордове,списания - виж снимките там. Това са снимки които биха вървяли добре. Т.е. както казва Гери - гледай и оттам си взимай поуки. Не се отказвай, ако нещата тук ти изглеждат сложни или трудно достъпни. С времето идва и усета и печалбата
Изобщо ползата да качиш много добра снимка вместо просто снимка е голяма.
Една недобра (не много лоша
снимка може да се продаде 5 пъти за година. Една страхотно изпипана и полезна ще се продаде 1000 пъти.
Robi-bobi мерси за информацията
.
Да ви кажа честно разбирам ви,но ми е трудно да ги приложа.Знам,че всеки е минал по тоя път,хубавото е,че сте вие поне да ми дадете по някой друг съвет.По цял ден се ровя из форуми,сайтове,преглеждам и снимки,но за тия вектори почти нищо не мога да намеря-поне не и това,което ме интересува.Опитвам се сама да си рисувам четките-ама стават много грозни
Е истината е,че ми трябва малко време,докато вляза в ритъм,а дотогава трябва да имам и търпение......
Но всички точно такива снимки търсят, лъскави, перфектни, с хубави цветове.