Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime05.03.2008
     permalink
    Видях подобна тема във форумите на Istockphoto и реших,че е интересно да има и 1на такава тук [= Та колко време мина или колко файл-а качихте докато за пръв път някой дръпне ваша снимка ? Ако може да уточнявате и в коя агенция... :P
  1.  permalink
    http://www.dreamstime.com/veliko-tarnovo-image2721215 на 30-7-2007 г., скоро, след като се регистрирах. До следващата продажба минаха 10 дни ;)
    •  
      CommentAuthorpicsvet
    • CommentTime06.03.2008 (редактирано)
     permalink

http://www.dreamstime.com/zarevo-bg-2-image4089505 След седмица тази беше първата.На 01/21/2008 и на 01/27/2008 дръпната.

Последната е http://www.dreamstime.com/sunrise-image4219424 

Доволно Coolгоре долу от извесно време по една на ден от 100 публикувани.- Като за мен добре.

Photo Gallery Picsvet
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime06.03.2008 (редактирано)
     permalink
    Супер.Беше ми интересно да чуя и ще ми е интересно чуя още отзиви тъй като преди седмица ме приеха в istockphoto имам 3 снимки качени за сега и очаквам първия си download [= ето и профила ми там: http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=2629368
  2.  permalink

А на мен вчера ми бяха първите две RF Extended license продажби:) Интересното е, че са купони през Фотолиа, където съм пълно мъртвило. Зарибиха ме и качвах там до 1 часа снощи;) 

• CommentAuthorboris
    • CommentTime06.03.2008
     permalink
    А аз въпреки че имам доста даунлоуди, нещо Extended не продавам. На близо 6000 даунлоуда, имам само 2. (за istock говорим).
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime06.03.2008
     permalink

Ако не греша, първия даунлоад дойде около месец след като качих първите 4 файла Undecided

Доколкото за екстендед - имам на ФТ и СС, на ИС няма засега  

Не чакайте даунлоадите, ами качвайте, не гледайте от мен  Tongue out

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorpicsvet
    • CommentTime06.03.2008
     permalink

Повечето май сте в Istockphoto,май и аз ще е добре да се насоча натамWink

Photo Gallery Picsvet
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime06.03.2008
     permalink
    Laughing
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime06.03.2008
     permalink
    задъжително пробвай и там - дори да не е Но1 при теб, пак ще е достатъчно напред в класацията :)слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime07.03.2008
     permalink
    важното е да нямаш свръхочакванияnname.org the devil himself
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime21.03.2008
     permalink
    Е и мойта първа продажба стана реалност [=  25 дена ми се наложи да чакам :P
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime21.03.2008
     permalink
    следващия етап е по продажба на ден - дано дойде скоро :)
    а след това вече става сериозно :)слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime21.03.2008
     permalink
    а дано [=
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime21.03.2008
     permalink

Ако качваш хубави снимки можеш да очакваш по 1 продажба на снимка на месец средно.

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime21.03.2008
     permalink

Аз като начало се регистрирах в ИС. И почнах с снимки. Първата продажба беше в същия месец, в който се регистрирах. Голяма радост беше. После през 2-3 дни по една имаше, радвах се на всеки цент. Мисля че бях по-скоро горда, че някой на другия край на света е дал долар за нещо мое. Не беше заради парите, приемах го се едно са ми писали шестица. Е за няколко месеца нещата се промениха, особено като всяка втора картинката ти отхвърлят....доста потъват гемийте. Откровенно мога да кажа че когато снимам за сток не влагам толкова страст, колкото преди когато просто снимах за себе си. Сега е просто работа

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime21.03.2008
     permalink
    еееех Гери....хванахме се ние на хорото....няма вече отърване Laughing
  3.  permalink
    според мен има нещо като алгоритъм, но все още не съм съвсем наясно... някой споделя ли мнението ми?
    например - когато се upload-ват и съответно приемат файлове от раз - има покачване на даунлоудите, говоря за iS и SS. Когато има rejection - съответно - спад. Сигурен съм, че всичко е до математика, но за момента не разчитам схемата :)

А - скоро прочетох една сентенция, която много ми хареса: "Find a job that you enjoy and you will never work a day in your life!" ;)
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime22.03.2008
     permalink
    и аз така мисля но...тайната я знае само собственика на агенцията...и още няколко хораSmile
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime22.03.2008
     permalink
    Има логика в това, което rosen  казва, но алгоритъмът на търсачката винаги ще остане в тайна за нас ^_^
    Иначе тази сентенция, която си прочел я беше казал Конфуций ако не се лъжа :P
    •  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime26.03.2008
     permalink

даунлоудите зависят основно от мнението на купувачите. няма бизнес логика подредбата в търсачката да е силно манипулирана според датата на качване и процента одобрени/неодобрени. 

прави качествени неща вместо да гледаш да надхитриш сайта-посредник за някой друг долар повече

nname.org the devil himself
  4.  permalink
    Свилен - неведнъж съм забелязал - качвам един транж, качвам втори, качвам трети (от по 10-15 снимки да кажем) - след третия ми одобряват почти всичко (за ДС говоря) и ми скачат даунлоудите (по всички сайтове). Може и да е параноя:)  
    •  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime31.03.2008
     permalink

за ДС не мога да говоря в детайли, но там май е важно редовно да качваш.

има едно Portfolio exposure (0.24% при мен), което не ми е ясно как се формира и какво значение има

Downloads per image: 1.37 - струва ми се приемливо, при вас колко е?

•  
      CommentAuthorpicsvet
    • CommentTime31.03.2008 (редактирано)
     permalink

Това Downloads per image: не е много как да кажа реално(може и да не е точната дума)

Аз примерно качвам от 2 до 5 снимки на ден в ДС и е логично да е винаги нисък този коефицент.Ако спра да качвам и се продават той ще се вдига нали..:)Но това не става дори и с Снимката на кралица Елизабета,която се появи днес и още не е купена-:))

Portfolio exposure при мен 0.98% ,но и аз не зная за какво е.

Изникна от някъде един кредит ,които така и не ми стана ясно за какво ми го дадоха.Ако на някои са давали кредити ,какво правите с тях?

Photo Gallery Picsvet
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime31.03.2008
     permalink
    • svilen001 "важното е да нямаш свръхочаквания"

хм... би ли разяснил защо мислиш по този начин... Аз бих ти казал че това е абсолютно невярно! Ако нямаш големи очаквания какво ще постигнеш, кое ще те нахъса?

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime31.03.2008
     permalink
    portfolio exposure - доколкото знам е отношението между най-голямото портфолио на сайта им и твоето. не си спомням къде го бях чел това :)слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorMick
    • CommentTime02.04.2008
     permalink

Mай беше накъде около месец след първия успешен ъплоуд...
    обаче то това  каква статистика може да бъде? :)
    дори най-успешният(продаваем) кадър  да пуснеш днес .. не значи че на 'търсещите' ще им потрябва още утре..:)
    и в този ред на мисли  търпението и последователността са едни от най-важните качества  за постигане на някакъв успех в микростока. ( снимането е съвсем друго нещо вече :) )

така си мисля..  

•  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime03.04.2008
     permalink

"важното е да нямаш свръхочаквания"

добре е да си мотивиран, че си най-добрия (в света) и ще победиш.... 

ама първите три месеца е период на проби и грешки и колкото и усилия да влошиш, трудно ще се върнат финансово. не е толкова лесно, особено с фотография. 

•  
      CommentAuthorzazo
    • CommentTime27.07.2008
     permalink

Здравейте всички,

искам да се похваля, че имам първата си продажба! Някой е платил 3$ за моя снимка във Fotolia Embarassed. Това ме вдъхнови да продължавам да снимам и качвам!

Благодаря на всички за съветите!

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime27.07.2008
     permalink

поздравления :)

и дано скоро да се похвалиш и с първото изплащане ;)

слушай Админа | блога ми

Реклама