Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
  1.  permalink

Интересува ме кой е най-подходящият (и евтин) начин за купуване на лицензиран софтуер в България. Имам предвид продуктите на Adobe Systems и още по-конкретно пакетите на CS3 и още още по-конкретно Adobe Master Collection CS3 Retail (софт + лиценз ако съм разбрал правилно)? :)
    Предполагам, че има хора вече минали процеса по закупуване на лиценцзиран софтуер, ще съм благодарен от малко съвети и полезна информация (от кой дистрибутор, кой пакет, ако нещо друго, което трябва да се знае и т.н.)

Тенкс предварително!

• CommentAuthorboris
    • CommentTime13.02.2008
     permalink

Честно казано малко хора имат законни последните версии на Adobe-ските софтуери. Аз си имам законна Виста и малко още софтуер, ама това е.

Имай в предвид че няма евтин начин. Master-а им е толкова скъп че ще се оцъклиш. Ако не ти трябва всичко купувай само каквото ти трябва. И то само ако трябва да го купуваш :)

Даже и да ти е по-евтино да го купиш от US или от ebay е напълно възможно да не е валидно. В Европа и България цените са в общи линии същите - тоест мнооого високи. Master-а сигурно е поне 5000лв.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime13.02.2008
     permalink

Ами аз мога да кажа за 3д софта, че цените в бг са малко по високи от тези в САЩ, И са в евро
    т.е. почти два пъти по-скъпо излиза да си вземе човек макс-а от бг отколкото от америка.
    повечето програми могат да се ползват навсякъде, без значение от къде са купени...
    поне така беше преди 2-3 години или преди да станем част от ЕС

А да се работи с лицензирани програми е страшно важно!
    Разчитам че ако има няокой който неразбира защо ще попита.

2.  permalink
    Най-ниската цена за Master Collection CS3, която имам е 3200 в евро без ДДС...
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime14.02.2008
     permalink

Няма значение откъде е купуван софта, стига да наистина легален. Поне за пакетите на Адоби е така - никъде в лицензията не пише софта да е локализация.

Някои софтове обаче са за определн район/континент.

В Европа е най-евтино в Германия, ама пак доста по-скъпо от САЩ.

My Stock Photos
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime01.03.2008
     permalink
    А какво ще кажете за Nikon Capture NX  легален ? Дочух че мога да си го купя от photosynthesis  за ~250 лв...
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime01.03.2008
     permalink
    По-добре си купи легален Lightroom. Цената му е $300, но на разни промоции може и да го има за $200.
    • CommentAuthorBuLdo
    • CommentTime04.03.2008
     permalink
    хмм ... работил съм и със 2та но някак си Capture-a ми се стори че се справя по-добре с RAW(NEF)  файловете от Lightroom-a.
  3.  permalink
    докато купиш CS3 и ето ти CS4 на прага :) "такъв е живота"...

Реклама