Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Гледам палатките на динафос за продуктова фотография:
http://www.dynaphos.com/product.php?c=10&id=210
Някой да може да ми каже какви са разликите между следните две:
Палатка за предметна фотография с колонно пропускане на светлината
Палатка за предметна фотография, с бяла полупрозрачна повърхност
Преди време на стробист (или някой друг сайт, вече не знам къде
) видях, че за да получиш по-голям контраст в обекта, може вместо изцяло бял куб да се сложи изрязан черен квартат в едната страна на куба, нпр. Но, тук е друго. Ако някой има опит и с двете или пък с един но подобен куб, да се обажда
Честно казано, нямам си и на идея. Обаче ако си вземеш тази без черните ленти, винаги можеш да й сложиш такива.
Замисли се за предметна маса - можеш да я осветиш от долу и да получиш перфектно бяло.
Всъщност куб не ти трябва много ако си имаш софт боксове и не снимаш огледални повърхности.
точно заради огледалните мисля да си взема подобен
иначе имам познат който с два софтбокса сложени близо до обекта в подобна форма:
/ . \ (където точката е обекта)
прави страхотни неща
ще видя, може и да не си взема, поне не сега. но, чаши и подобни си искат изолация от средата
слушай Админа | блога ми
ето отговора от динафос:
" ами колонната ограничава светлината в колони, което е важно при снимането на бутилки да речем
за да се получи този ефект с двете светли ивици от двете страни "
също така казаха че в момента нямат и не се очаква скоро доставка на тези с колоните, така че въпроса е решен
сега остава да видя дали да си взема такова или нещо друго
Само бяло от всякъде също не е перфектно решение за отражения.
Точно тази позиция на софтбоксовете която си дал, дава отражения от страни а от пред оставя тъмно. Често това е по-добро решение, от колкото на всякъде да е бяло.
Ама иначе, що пък да не си вземеш една палатка. 100лв са нищо в сравнение с всяко друго фотографско оборудване
тук бях гледал това за черното:
http://www.tabletopstudio.com/documents/glassbead_photography.htm#black
Доколкото за парите, абсолютно си прав, но едно по едно 
пък има и други неща за купуване (както фотографски, отражател нпр, така и други
)
Ако ще снимаш предметна фотография, незнам дали си виждал ей тези мини-рефлектори:
Може, може
Това е мааалко по-удобно от станиол, има си магнитчета на гърба, наглася се по-удобно.
Повечето модификатори на светлината могат и се правят често от подръчни материали.
Показани от 1 до 9 от общо 9