Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

Гледам палатките на динафос за продуктова фотография:
    http://www.dynaphos.com/product.php?c=10&id=210

Някой да може да ми каже какви са разликите между следните две:
    Палатка за предметна фотография с колонно пропускане на светлината
    Палатка за предметна фотография, с бяла полупрозрачна повърхност

Преди време на стробист (или някой друг сайт, вече не знам къде Laughing) видях, че за да получиш по-голям контраст в обекта, може вместо изцяло бял куб да се сложи изрязан черен квартат в едната страна на куба, нпр. Но, тук е друго. Ако някой има опит и с двете или пък с един но подобен куб, да се обажда Smile

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

Честно казано, нямам си и на идея. Обаче ако си вземеш тази без черните ленти, винаги можеш да й сложиш такива.

Замисли се за предметна маса - можеш да я осветиш от долу и да получиш перфектно бяло.

Всъщност куб не ти трябва много ако си имаш софт боксове и не снимаш огледални повърхности.

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

точно заради огледалните мисля да си взема подобен

иначе имам познат който с два софтбокса сложени близо до обекта в подобна форма:
    / . \ (където точката е обекта)
    прави страхотни неща

ще видя, може и да не си взема, поне не сега. но, чаши и подобни си искат изолация от средата

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime12.02.2008 (редактирано)
     permalink

ето отговора от динафос:
    " ами колонната ограничава светлината в колони, което е важно при снимането на бутилки да речем
    за да се получи този ефект с двете светли ивици от двете страни "

също така казаха че в момента нямат и не се очаква скоро доставка на тези с колоните, така че въпроса е решен
    сега остава да видя дали да си взема такова или нещо друго :)

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

Само бяло от всякъде също не е перфектно решение за отражения.

Точно тази позиция на софтбоксовете която си дал, дава отражения от страни а от пред оставя тъмно. Често това е по-добро решение, от колкото на всякъде да е бяло.

Ама иначе, що пък да не си вземеш една палатка. 100лв са нищо в сравнение с всяко друго фотографско оборудване Cool

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime12.02.2008 (редактирано)
     permalink

тук бях гледал това за черното:
    http://www.tabletopstudio.com/documents/glassbead_photography.htm#black

Доколкото за парите, абсолютно си прав, но едно по едно ;)
    пък има и други неща за купуване (както фотографски, отражател нпр, така и други Wink )

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

Ако ще снимаш предметна фотография, незнам дали си виждал ей тези мини-рефлектори:

http://www.lumiquest.com/lq910.htm

1.  permalink
    Борис - това не може ли да се направи и с подръчни материали - станиол или подобна материя. Изглежда ми доста лаишки 15 пийс-сет;)
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

Може, може :)

Това е мааалко по-удобно от станиол, има си магнитчета на гърба, наглася се по-удобно.

Повечето модификатори на светлината могат и се правят често от подръчни материали.

Реклама