Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За други това ще стане основен източник на пари. Някои вече го направиха и сега работят за себе си, в удобно време и без шефове.Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime04.02.2008 (редактирано)
     permalink
    Имам приятел който се занимава професионално с видеозаснемане. Интересува се дали може да кандидатства за юзер в SS , като качи примерно няколко свои сток видеоклипа? По принцип одобряват ли само с видеофайлове, или е задължително да качи снимки? Предварително благодаря за отговора!
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime04.02.2008
     permalink

ако не се лъжа кандидатства се отделно за видео акаунт...
    те са различни от другите и всичко им е отделно, включително и download countera ; )
    той ще може да провери сам за това след като се регистрира 

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime04.02.2008
     permalink
    Smileясно...благодаря!
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime04.02.2008
     permalink
    във ИС със сигурност си се кандидатства отделно, за СС не знамслушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime04.02.2008
     permalink
    в ИС вече и аз разбрах....не бях виждал такива условия,които са меко казано странни! На всичко отгоре искат и предварително да качиш компресирано копие на видеофайла,и чак ако бъде одобрено тогава отново да качиш големия файл...ужас! Да не говорим колко пъти ме връща системата дори и за един грешен отговор...а накрая не ти показва къде точно си сгрешил.Undecided
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime04.02.2008
     permalink
    Какво е странното на малкия файл? Някои видео файлове в HD са стотици мегабайти.
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime05.02.2008
     permalink

упс, не съм прочел правилно, това дето съм го написал е са ИС

за СС незнам какво е положението сега,
    аз като се регистрирах преди година две нямаше кандидатстване направо ъплоуд

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime05.02.2008
     permalink
    да там ако си имаш акаунт за снимки,трябва само да попълниш един кратък тест. Но мисля че става лесно, защото системата ти показва точно на кой отговор кой е правилния отговор, след като веднъж си то попълнил. Иначе си струва да се качва...паричките са доста повечкоLaughing
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime05.02.2008
     permalink

ами да ама те съвсем скоро свалиха цените на видеото...
    а и downloads са много по-редки отколкото при ИС

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime05.02.2008
     permalink
    това е така...въпрос на време е да настигнат ИС
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime05.02.2008
     permalink
    аа...и как разбра колко са даунлойдите там? щото аз не виждам колко са...ти явно виждаш повече от мен Wink
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime06.02.2008
     permalink

Ами просто знам, говорил съм с някои от хората дето качват видео и имат големи колекции,
    аз също имам качени трийсетина клипчета от самото начало.

СС първи започва видео-търговията (средата на 2006-та), няколко месеца по-късно и ИС се включва.
    За съжаление със значително по-ниски цени и стабилно проучване преди това.

Много хора от първия сайт обявиха, че нямат намерение да качват клипчета за потенциална печалба
    от 1 $ на download, като разчитаха че купувачите на видео ще търсят качествена продукция, каквато
    няма да има на втория сайт.

някои от хората качващи от началото са:

fa63yyc с колекция от няколко хиляди файла, този канадец по едно време притежаваше половината
    видео на СС. След като свалиха цените обаче изглежда се е ядосал и в момента няма нито едно клипче
    в галерията си. : (

fleag бързо след като ИС се включиха в играта, той е ориентира към ексклузивни права за тях и в момента
    има Gold статус при видеото

varius качва и на двете места, преди година каза че в ИС downloads са му повече, но все още неможе да
    достигне печалбите от СС. Най вероятно вече не е така.

и мн. други

така че, колкото и да ми е неприятно, тези дето настигат и изпреварват всъщност са ИС.

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime07.02.2008 (редактирано)
     permalink

На този от ИС му видях профила. Но мене ме интересува нещо друго. Флашове в повечето случай се правят с скриптове. Трябва ли и скрипта да си му автор? Защото не са много тия дето могат да пишат скрип с който да създават красиво движение на някакви форми.

За вектора мога да кажа че всяко нещо в илюстрацията трябва да е лично творчество. Имала съм поне 20 случая, когато ми връщат нещо в което има някакъв елемент който решават че съм гепила от някъде и ако не е така искат доказателство.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime07.02.2008
     permalink

Ами sunny мисля че е изискване това да, но пък от друга страна едва ли има повече от 2-3 начина да се напише определен скрипт.
    Някъде по сайта би трябвало да е уточнено това.

Доказателствата ги искат и за анимациите, и то всеки път когато се качва компютърно генерирано клипче,
    с него се качва и screenshot от програмата + кратко обяснение кое как е направено.
    Целта била да се предотврати качването на готови ефекти и т.н.
    което си е като да пишеш тюториал за ривюърите ; )
    сега като се замисля мога да пусна един сайт с мекинги на клипчета. хехе

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime07.02.2008
     permalink
    добре де как им видяхте видеофайловете на посочените лица? Аз виждам само какво са писали във форума...ама не мога да видя портфолиото им? Embarassed
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime07.02.2008 (редактирано)
     permalink
    има едни икони под името на всеки, това е във самия форум, където пускат мнения
    http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?p=443943&highlight=#443943
    http://submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?p=406943&highlight=#406943
    средната е видео галерията им
    •  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime12.02.2008
     permalink

за флашовете има някакво изискване да си автор на скриптовете, но не вярвам да го проверяват по някакъв начин.

идеята е да не се краде трудът на друг автор, ако е нещо разпространено може да се ползва

nname.org the devil himself

Реклама