Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За други това ще стане основен източник на пари. Някои вече го направиха и сега работят за себе си, в удобно време и без шефове.Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime07.01.2008 (редактирано)
     permalink

Това е линка:

http://www.istockphoto.com/pricing2008.php

http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=61424

Аз лично само преди няколко часа го усетих и то само защото обещах на един познат да му купя снимки през моя профил. И както той искаше от 6 и 10 кредита изведнъж стана по 10 и 15.
    И на човека вместо 16 кредита, както му бях казала се оказаха 25 кредита.И ако се смята в долари от 16долара на 32 скочи сметката.
    Другото е че вече не е 1долар за 1кредит. Но в линка си пише всичко.
    Неприятно ми е че тази промяна ме изненада,никъде не беше обявена на ясно видимо място. Добре че човека беше разбран и не направи проблем.Просто малшанс.
    За нас незнам дали ще е добре тази промяна или зле.

• CommentAuthorboris
    • CommentTime07.01.2008
     permalink

Два пъти беше обявено увеличението в частта с новини и поне един път в newsletter-ите им.

Разбира се, нормално е, доста хора да не са разбрали.

Тъй като istock печелят процент от продажбите, в това отношение техните интереси съвпадат напълно с нашите. Така че съм сигурен, че увеличението на цените е за по-добро.

Идеята е предполагам, да привличат и окуражават качествените вектори и снимки. Това е само едно от поредните увеличения (в началото са били няколко хиляди безплатни снимки, после по долар и т.н.)

Всъщност мисля че за ексклузивните в istock това увеличение е по-малък недостатък. За тези които имат снимки/вектори на други сайтове е възможно купувачите да се сдобият с произведенията ви на по-ниска цена.

sunnyfrog, интересно ми е колко пъти по-високи са ти доходите от всички сайтове сравнени само с istock. Защото си една от малкото diamonds които не са ексклузивни. Само минаването exclusive ще ти увеличи двойно печалбите през сайта (а сигурно и повече), затова предполагам че си повече от двойно на кяр Cool

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime08.01.2008 (редактирано)
     permalink

Честно казано не съм си правили много прецизни сметки колко бих изкарвала ако съм ексклузив. Но в момента от ИС мисля, че печеля около 1/3 от общото количество продажби на вскички сайтове. Но това нямаше да е така ако преди 4-5 месеца ИС не бяха дигнали цените на векторите, който бяха неприлично ниски. Положението щеше да е сигурно 1/5. Незнам дали 1/3 е достатачно оправдание за да не съм ексклузив в ИС.

А когато трябваше да реша дали да ставам ексклузив просто поразгледах из ИС. Слагам линкове на хора в ИС който са нонексклузив и печелят завидно добре и заради тях реших да се пробвам и на други сайтове. Solarseven например има към 400фаила , а двойно повече продажби от мене, за един и същи период.
    Е вярно че тези хора са като цяло иллюстратори. Снимките им също не са никак лоши, но просто секи за себе си решава къде му е силата.

http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=1069382

http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=369218

http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=649845

А относно настоящите промени в кредитите, вазможно е да не съм видяла обявите, но се чудя защо

•  
      CommentAuthordin
     permalink

относно промените, радвам се че ИС вдигат цените.
    мисля че е редно и се надявам и другите микросток сайтове също да го направят. : )
    (СС поскъпна последно пролетта на 2007 ако не се лъжа
    преди няколко дни свалиха цените на видеото, вероятно заради номера на ИС)

както и да е, при пазаруване на картинки най-добрия вариант е да се използват референциите, мисля
    sunnyfrog, в твоя случай вместо 32 $ крайната цена е 22 $ ако човека ти се регистрира... вярно с плащането е малко по-сложно

относно изключителните права при diamond потребителите се добавят 20% от крайната цена, което всъщност е двойно на основния "режим"
    иначе казано това би ти донесло втората трета от общата печалба. остават приблизително 33% които вероятно биха се оформили от подкрепата която ИС оказват на изключителните си сътрудници + обещанията им за включване на изображения в колекции и други екстри, има голям шанс дори да се печели повече.
    разбира се добре ще бъде да се изчака известно време докато тези цени се утвърдят.

това което мен ме впечатлява най-много е че ИС сякаш предоставят възможност за развитие -
    повечето contributors участват в разни неща организирани от гети
    което личо аз бих заменил за голям процент от печалбата си (не работа за гети, а възможност за развитие) това отсъства при другите агенции, поправете ме ако греша : )

не на последно място е и факта, че вместо човек да качва едни и същи картинки на много места ще има повече време да рисува / снима
    нали сме фотографи и художници, не някакви uploaders : )

още нещо. по-лесно е да работиш за едно място от колкото за няколко от гледна точка на проучване на клиенти, най-продавани картинки и т.н.
    това естествено има и минуси...

като цяло не е лесно решение : )

• CommentAuthorsunnyfrog
     permalink
    Ами Дин на моя познат аз му купих снимките поради простата причина че той не би се справил сам изобщо, а и най вероятно няма и кредитна карта. Отне ми доста усилия да му обясня как да търси и да се ориентира в сайта, а какво остава да го карам да рискува парите си, след като не е сигурен какво прави. A за referalite v IS нали получавам 10 долара но при положение че човека купи пакет,а не само се е регистрирал. В SS автоматично които се е регистрирал през твоя link ти става реферал.

Мене малко ме е страх само на един сайт да съм. IS е първия от които почнах и него най-добре познавам и ми е най-приятно да разглеждам снимките на другите. Но виждам други ексклузиви, който много добре работят, но едвам кретът с продажбите. Работата не е само да си ексклузив ами и да си актуален и добър в това което правиш. Аз съм някъде посредата като гледам, ако бях по-добра щях да съм вече с 100 000 даунлоада:) Но това което най-ме дразни при ИС е мудния им съпорт, просто ме подлудява. Недай си боже нещо важно да те интересува. Аз преди нова година им писах . Чаках към 10 дни и не издържах и направих това което си бях наумила , просто рискувах и стана за щастие. И след месец получавам отговор от тях. А месец е кратък срок за техните темпове.

И нещо друго се сетих в IS преди няколко дни видях, че ще въвеждат и плащане на заработеното директно към карта: master, diners club i и една трета имаше, но не я помня. Ако някои знае къде е тоя link, моля да го пусне тук. 30 мин рових преди малко, не го откривам и туй то.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime08.01.2008
     permalink
    Laughing ейййй ще ви съкрати животеца тоз айсток. Аз затова съм весел и си свиркам,когато се сетя им пускам по някоя снимчица там колкото да не ме забравят. Не ми трябва нито меда им нито жилото.
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime08.01.2008
     permalink

din, по мои изчисления да си ексклузивен в istock е толкова добре, че се доближава до пращане на няколко сайта.

Например един от топ сток фотографите Юри Акрус беше споменал колко печели от istock, колко печели от другаде (още 10на сайта) и си сметнах че печалбите му ще са близки ако е ексклузивен в istock.

Това с Getty е много примамлива оферта, ще видим като стигна 10К какво ще правя по въпроса :)

А иначе за всеки който плюе микростока, да спомена, че Юри Аркус праща и по класически сток агенции (под друго име) и въпреки това главно се занимава с микросток.

1.  permalink
    sunnyfrog да не говориш за новите Payoneer Cards?
    •  
      CommentAuthorrosen_dukov
     permalink

...от форума на Istock:

At the beginning when I got the information from forum that we can have the iStockphoto MasterCard to receive money, I feel so happy. But this month I encounter something and let me think about if this card is save enough.
    My money got trapped in my moneybookers’ account because the following on their website:
    "Under UK anti-money laundering regulations we are therefore required to obtain an additional proof of identity before we can process your first redemption request."
    Moneybookers need me to add credit card to verified account but it doesn’t work because Chinese government don't let moneybookers company to charge from Chinese bank accounts and I am from China. So my several hundred dollars cannot be withdrawed to my bank account neither sent to other account.
    Is there anyone here encounter this?
    So, do you think whether Payoneer will have the same dirty method to not let people withdraw money? What I mean is not istock don't pay our contributors, but how about Payoneer? If I don't miss something, after we request payment, istock will first of all send money to Payoneer and then Payoneer will issue an email requesting you to accept payment.

• CommentAuthorboris
    • CommentTime08.01.2008
     permalink

Да ви уверя поне че за България такива проблеми няма.

Имам Payoneer карта от друго място - абсолютно същата като идея и принцип като тази на istock. Получавам и тегля пари от нея без проблем.

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime09.01.2008
     permalink

Сънифрог, доколкото разбрах, картата ще може да се поиска когато поискваш и плащането
    т.е. събираш 100-те $ (е, някои и повече), отиваш на страничката където си искаш парите и там някъде трябва да има и за картата 

слушай Админа
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime09.01.2008 (редактирано)
     permalink

Да намерих къде да чета по въпроса но не ми е ясно нещо.Payonner ли издават тази карта и аз я получавам по пощата или аз трябва да имам мастеркард, която да обвържа с Payonner. Ако е първия вариант то тогава излиза че това са един вид виртуални пари или имам сметка в друга държава без да съм ходила лично да я откривам. Моля някой да ме осветли по въпроса. И съответно в всички банкомати ли мога да я пъхам тази карта и може ли на гише евентуално да се теглят пари. Не ми е ясен статута на тази карта в БГ
    А само за теглене от ИС ли може да се ползва или и за други неща.

Това е линка. Изчетох доста, но се пак не са ми ясни горните въпроси.
    https://payouts.payoneer.com/payouts/Partners/iStockPhoto/index.aspx

2.15$ е на теглене, занчи по нарядко и на по големи суми трябва да се тегли

Тук попаднах на някакво обсъждане: http://mybroadband.co.za/vb/archive/index.php/t-94651.html

You cannot apply for a payonner card directly if you're not a US resident so you'll need to follow these steps to get one................това е просто изречение от този разговор, което ми направи впечатление.

• CommentAuthorboris
    • CommentTime09.01.2008
     permalink

Картата ти се издава от Payoneer и идва по пощата. Води се MasterCard и има статут на кредитна карта.

Можеш да я ползваш във всички банкомати за да теглиш пари.

Картата е добро решение и не мисля че има недостатъци за които да не се сещаме.

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime09.01.2008
     permalink

boris точно в  този случай с ИС не разбрах в крайна сметка къде ще е самата сметка, в коя държава.......USA? I доколкото разбрах е доларова карта.

10$ ти се земат за направата на картата. Има два вида карти: нормални и ексклузив. При ексклузивите тия 10$ ги плаща ИС.

Някъде видях че има лимит от 1000$ който могат да са в картата, дали е така? И 60 дни ако е празна картата се закрива автоматично.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime09.01.2008
     permalink

да, Борис и според моите изчисления е по-добре : )
    това което ме спира за сега е забраната за разпространение на безплатни картинки в интернет,
    включително и на собествения ми сайт, допускам че с това си облекчават работата по защитата на правата
    и при евентуалното им нарушение...

успех с 10-те К и да кажеш как е като прехвърлиш летвата : )

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime09.01.2008
     permalink
    здравейте, случайно тази вечер видях че дриймстайма не работят вече с Мънибукарс....!? Някой да знае нещо по въпроса? Отидах да си поискам паричките от сайта им и какво да гледам...само пейпал...? При вас така ли е?
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime09.01.2008
     permalink

и какво се прави след като имаш регистрация в ПейПал? Пари ли се пращат ,от банка ли,как става че да стана с проверен акаунт?

Ако в момента им засиля сумата от Дриймстайма това ще бъде ли достатъчно за да стана проверен?  Изобщо дайте малко инфо, че не ми е ясно

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime09.01.2008 (редактирано)
     permalink

http://www.dreamstime.com/thread_8938

Най-общо пише, че отсъствието на МБ като опция е временно.

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime10.01.2008
     permalink
    а дано...Smile
    •  
      CommentAuthorlolaferari
    • CommentTime15.05.2008 (редактирано)
     permalink

Като гледам и СС от два дена има някакво покачване на цените с невероятните 3 центаMoney mouth

Ама може и така да ми се е сторилоUndecided

• CommentAuthorjulydfg
    • CommentTime15.05.2008
     permalink
    Тук за новите цени в shutterstock Cool

http://submit.shutterstock.com/earnings_schedule.mhtml

Реклама