До сега не бях забелязал, че имам доста снимки от 123RF в портфолиото ми в Pond5. Знаех че Pond5 продават снимки от 123RF, но чак пък да ги вкарат в акаунта ми...Потребителското ми име е едно и също, по друг начин няма как да стане. До колкото знам все още не приемат снимки директно, аз правих преди месеци опити да качвам.
Пари ли се губят?! Губя 5-10$ на месец, но печеля самоуважение, което струва много повече. А и за тези $5-10 не си заслужава дори труда да качвам снимки, да не говорим за жълтите стотинки, дето плащат точно в 123.
после в дясно нали има 16 видеоклипа мостри от портфолиото ти, и над тях има линк с текст "View Portfolio" , там ги има и видеото и снимките само твоите. Поне при мен е така и пише отгоре "artist:deyangeorgiev stock video footage (84)Remove Stock Video Results and stock photos (403)"
Всичките ми снимки от 123фр ги има в ПОНД, и въпреки, че прекратих отношенията си с 123 преди месец и ги накарах да ми затрият акаунта, снимките ми все още се продават в Понд, могат да се добавят в карт-а и т.н. Да е*а мошениците гадни!!!
За да визуализират снимките на сайта си Понд5 са копирали всички снимки в ниска резолюция на техен сървър и е нормално да се виждат все още, ако не са получили информация от 123RF.
Ако може да се поръча и да се свали снимката в реален размер, а ти е закрит акаунта в123RF си e направо кражба, защото не можеш да си получиш парите.
Тия от Pond ми се извиниха и казаха, че са изтрили всички мои снимки, което ще рече, че са били при тях, а не са се появявали през API-то на 123РФ. С други думи - крадяли са ме, както вероятно крадат още хиляди потребители.
Не ги знам дали лъжат 123RF, но продават. Поне портфолиото което имам аз върви добре там.
При мен реда е: 1)Shutterstock, 2)Alamy, 3)Photodune,123RF, 4)Fotolia,Istock,Dereamstime, 5)Depositphotos,Canstock...и другите са доста незначителни
Този ред се променя леко през различаните седмици, но като цяло това е
Аз не искам да се задълбочавам дали лъжат, защото ще си намаля мотивацията да работя, а това да лъжат им е толкова лесно, че не ми се мисли
ecobo, възможно е да имаш основателна причина да триеш снимки от която и да било агенция, но е факт че така се губят пари, а какво се печели не е много ясно.