Снимки от 123RF в Pond5
  • До сега не бях забелязал, че имам доста снимки от 123RF в портфолиото ми в Pond5. Знаех че Pond5 продават снимки от 123RF, но чак пък да ги вкарат в акаунта ми...Потребителското ми име е едно и също, по друг начин няма как да стане. До колкото знам все още не приемат снимки директно, аз правих преди месеци опити да качвам.
  • 17 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Пари ли се губят?! Губя 5-10$ на месец, но печеля самоуважение, което струва много повече. А и за тези $5-10 не си заслужава дори труда да качвам снимки, да не говорим за жълтите стотинки, дето плащат точно в 123.
  • За $5-10 не е проблем, аз като много нов в сток бизнеса съм длъжен да изчакам и ще преценявам как стоят нещата след година две.
  • и при мен е така - защото ника ми е един и същ. проблема става когато решиш да триеш снимки в 123 но не се трият в pond5 трябва изрично да им пишеш.

photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • В случая нямам проблем, но е кофти само по ника да вкарват снимки в профила. Ако някой друг беше се регистрирал със същия ник...
  • всъщност само при търсенето излизат на едно, иначе като се логнеш ги няма в портфолиото
  • Напротив, на мен това ми изглежда странно. Виж тук като си логнат,но смени потребителското име в линка с твоето:

после в дясно нали има 16 видеоклипа мостри от портфолиото ти, и над тях има линк с текст "View Portfolio" , там ги има и видеото и снимките само твоите. Поне при мен е така и пише отгоре "artist:deyangeorgiev stock video footage (84)Remove Stock Video Results and stock photos (403)"
  • Всичките ми снимки от 123фр ги има в ПОНД, и въпреки, че прекратих отношенията си с 123 преди месец и ги накарах да ми затрият акаунта, снимките ми все още се продават в Понд, могат да се добавят в карт-а и т.н. Да е*а мошениците гадни!!!
  • За да визуализират снимките на сайта си Понд5 са копирали всички снимки в ниска резолюция на техен сървър и е нормално да се виждат все още, ако не са получили информация от 123RF.
    Ако може да се поръча и да се свали снимката в реален размер, а ти е закрит акаунта в123RF си e направо кражба, защото не можеш да си получиш парите.
  • Ми щом може да се добави в шопинг карт-а, значи може и да се купи.
  • Тия от Pond ми се извиниха и казаха, че са изтрили всички мои снимки, което ще рече, че са били при тях, а не са се появявали през API-то на 123РФ. С други думи - крадяли са ме, както вероятно крадат още хиляди потребители.
  • на 123 това им е проблем ако изтриеш при тях снимка по партньорите им остава.

• Затова: далече от такива измислени агенции като 123, не стига, че не продават, ами лъжат! :-)
  • Не ги знам дали лъжат 123RF, но продават. Поне портфолиото което имам аз върви добре там.
    При мен реда е: 1)Shutterstock,  2)Alamy,  3)Photodune,123RF,  4)Fotolia,Istock,Dereamstime, 5)Depositphotos,Canstock...и другите са доста незначителни
    Този ред се променя леко през различаните седмици, но като цяло това е

Аз не искам да се задълбочавам дали лъжат, защото ще си намаля мотивацията да работя, а това да лъжат им е толкова лесно, че не ми се мисли :)
    ecobo , възможно е да имаш основателна причина да триеш снимки от която и да било агенция, но е факт че така се губят пари, а какво се печели не е много ясно.
  • Писах им на 123 да ми изтрият акаунта. Аз съм дотук с тях.
  • Каква е причината, ако не е тайна? Вече двама ставате и се чуда къде се дънат 123RF 
  • При мен - липса на продажби. Не си струва да качвам.
  • Реклама:
  • Е при мен 123 са си ок. Даже от няколко месеца са по силни продажбите

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации