Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
  1.  permalink

Колега има лайтбокс. Мога ли да направя същия, ползвайки и снимки, които той е подбрал. Предполагам, че крайният ефект е продажбата на снимки, които са негови и съм включил в моя лайтбокс. И все пак - какво мислите?

• CommentAuthorSLR
    • CommentTime25.11.2007
     permalink

Ако имаш предвид ЙСток, то нямаш проблеми да включиш в твоя лайтбокс каквито искаш снимки.

www.mikkro.com
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime26.11.2007
     permalink

Omega, много бързо забравяш ;)

виж тук

слушай Админа | блога ми
  2.  permalink
    Robi, съвсем не съм забравил тази тема, но там няма отговор на моя въпрос:) Копи-пейст на друг лайтбокс няма ли да подразни този, който го е подредил?      
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime26.11.2007
     permalink
    Защо не питаш него?
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime27.11.2007
     permalink

да, добър отговор :) 

слушай Админа | блога ми
  3.  permalink

Как не се сетих по-рано. Явно съм питал не където трябва.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime27.11.2007
     permalink

добре де, ти кажи!
    не можеш ли? нещо спира ли те?
    всъщност всеки може да го направи това стига да знае как.
    не мисля че е добра идея обаче, има няколко причини

ако искаш по-изчерпателен отговор дай повече информация
    къде е този лайтбокс?
    за какво ти е? и т.н. : )

4.  permalink

din, въпросът ми беше принципен. Ако исках да изпадам в конкретика, щях да озаглавя темата си по друг начин. Ест, че в лайтбокс "Природа" или "Хора" могат да се сложат много снимки, но ако категорията ти е например дребни гризачи, живеещи в родопите, едва ли ще имаш голям избор. Друг преди теб се е сетил да направи такъв, логично е, че 80% от снимките в тази категория са негови. Това е конкретиката, не съм имал предвид нито автор, нито лайтбокс.

П.С. Засега качвам в ДС. Там има разлика между колекция и лайтбокс. В този случай - колекция.

Поздрави.

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime29.11.2007 (редактирано)
     permalink
    Омега можеш ли да ми обясниш каква е разликата между колекция и лайтбох в ДС.
  5.  permalink

sunnyfrog: и аз не съм напълно сигурен. Виж това:

A collection should include images from at least 5 users in order to become public. This assures a diversity and quality level for all collections available online.

This page lists all your lightboxes: owned by you or shared by other users with you. If the owner enabled you as a shared user you can edit these lightboxes, otherwise you can only browse them.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime29.11.2007
     permalink

ми... аз като правя лайтбокс, гледам да не гледам кой какво е сложил в неговия, така си пазя чиста съвестта за в случай че някой възрази:
    "ама за какво говорите? та аз дори не подозирам за вашия лайтбокс!"
    иначе нищо не пречи да спомена оригиналния автор... било то автор на lightbox или някое прозиведение шедьовър... това май е друг въпрос?
    Обикновено сам избирам какво да включа от резултатите след търсенето, по любими автори и т.н...

друг вариант (по-добър) е, като ми попадне як лайтбокс без картинките, които мисля, че би било добре да включва,
    (било то мои или не) просто изпращам линк към тях до автора на "бокса" и предложение да ги включи към колекцията си.*
    Досега не са ми отказвали... ама и не съм изпращал много - 2-3 пъти за 4-5 картинки.
    Като се замисля, дори има хора дето сами разпращат лично съобщение до повечето познати в което посочват какъв лайтбокс отварят
    и че очакват предложения за попълването му. : )

*действието се развива в Istock където може да се контактува пряко между участниците

мисля че collection и lightbox е използвано в един и същи смисъл

• CommentAuthormarcov
    • CommentTime22.07.2008 (редактирано)
     permalink

Щях да питам какво е лайтбокс ама открих темата:

http://www.microstock-bg.com/forum/discussion/48/public-lightbox-v-istock/#Item_0 

FOTO-MAN
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime22.07.2008 (редактирано)
     permalink

за някои е "пазарска чанта" в която сортират кадрите преди да ги купят,
    за други е "фото-албум" с конкретна тематика в който събират любими кадри и т.н.

самия термин е пренесен от лентовата фотография, където lightbox означава просветка

за повече яснота ползвайте google

http://www.google.bg/search?hl=bg&rlz=1B3GGGL_enBG234BG234&q=define%3Alightbox&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=

; )

Реклама