Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime21.11.2007
     permalink
    От  1-2 месеца знам,  че вече може чрез Paypal да се получавт пари в Бг. Някои вече пробвал ли е?
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime21.11.2007
     permalink

вързал съм го към кредитна карта. по принцип, с дебитна карта виза електрон би трябвало да работи, но не е сигурно: нпр такава издадена от райфайзен не става
    тези дни чакам да получа парите и ще кажа че е и тествано, но други са пробвали и казват че е ок

в един форум един човек се беше оплакал че от ПП са му блокирали акаунта понеже бил получил изведнъж над 500$ Undecided Пейпалска му работа
    по принцип, комисионните на мънибукерса са по-малки, пък и са ми по-симпатични защото работиха с България много преди ПП да ни признаят за бяла държава. ПП ползвам само когато се налага, а повечето сток сайтове имат МБ :)

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorexo99
    • CommentTime21.11.2007
     permalink
    Da i raboti bez problem !!!
    •  
      CommentAuthorturin
    • CommentTime22.11.2007
     permalink

Роби, това за блокиране след 500$ наистина ли? Много тъпо, ужасно тъпо -- дали човекът не е имал вътре сложен от него лимит на транзакциите например, затова да е станало... Не съм проверявал много из Пейпал, но ако не може да се получат над 500 наведнъж, кофти. То има повече от едно "нива" на акаунтите, може би ако е бил на най-ниското ниво и не си е превключил да го надстрои да е било заради това. Но пак -- чак блокиране е тъпо.

А Мънибукърс са супер за нас, защото освен по-ниските такси и липсата на ограничение за България може да се запише вътре всякаква кредитна карта или банкова сметка. Няма го ограничението на ПП за сметката да е само в банка в Щатите.

Но темата е за ПП, сори за отклонението. Просто се възмутих за това блокиране, дето казваш.... 

Arcane lore - direct publicism site
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime22.11.2007 (редактирано)
     permalink
    за блокирането: http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=703&page=3 - четете от второто мнение нататък - явно нещата са се решили добреслушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorsunnyfrog
     permalink

Наистина ли само кредитна карта може да се вкара в Paypal? Аз изчетох всичко в линка които Роби е пуснал. Най накрая се споменва за виртуална кредитна карта, която е само някакъв номер.

И ако може някой по-подробно да обясни какви са тия нива в paypal и евентуално от какво зависи какво ниво ще си? Питам защото, когато се регистрирах в МБ, цяла седмица проучвах и четох и пак за малко да оплескам нещата.А и нямаше кой да питам. Като се стигна до тия верификации и кодове по платежни , пък кода го нямало в половината от случаите за който четох. А в банките хал хабер си нямат какво им говоря и къв е тоз код дет толкоз ми трябвал.

В Paypal по сложно ми изглежда аз едвам с stock сайтовете се оправям като има проблем. Тия от съпортовете се едно английския им е по лош от моя.

И нещо друго се сетих. При МБ получаваш парите от сметка на  МБ в РББ, При paypal пак ли е такъв принципа?

•  
      CommentAuthorturin
     permalink

Съвет за МБ -- пусни си проверка на адреса. Пращат писмо в плик с кода вътре. Идва за около две седмици някъде -- въвеждаш си кода и си в джаза.

Ако ще правиш проверка на банкова сметка, първо си включи електронно банкиране за въпросната сметка. Например трето ниво в ePay или си сложи сметка в някоя от банките, дето имат читав онлайн-банкинг -- ПИБ, ЦКБ, РББ май и те са така, не знам. Знам, че в ПИБ стана за един ден всичко -- регистрирах се през сайта, отидох в кварталиня клон и мацката включи акаунта ми и като се върнах, си имах онлайн-банкиране.

Кодът за проверка е в описанието на транзакцията -- вижда се веднага в нета, веднага като пристигне трансферът.

Някои банки имат абсолютно тромава система за онлайн-банкиране, например ДЗИ, Пощенска банка, дето сега са Юробанк Иефджи -- пишеш два тона хартия в клона и получаваш акаунт чак след месец. Не си струва.

Сметка в банка с добро онлайн-банкиране и парите през MoneyBookers -- за мен поне това е най-якият вариант. Бързо и удобно, а и няма такива тъпи ограничения на нивата на акаунтите и т.н.

sunnyfrog, сори че пак се отплеснах за МБ в темата за ПП! Няма вече ;) Който знае за пейпал да каже, аз няма да флуудя повече така ;)

Arcane lore - direct publicism site
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
     permalink

относно картите - аз не успях с Виза електрон от райфанзен, със Виза Електрон от ПИБ казват че ставало

относно Пейпал и верифицирането - избираш на сайта им: Верифай, там им позволяваш да изтеглят 1.5Е от сметката ти (т.е. в моя случай от кредитната карта). След някой ден в онлайн банкирането на банката виждам че са ми взели парите ;) Гледам детайли на транзакцията и там има някакво описание. В описанието точно преди думичката Paypal има 4цифри - това е кода. Него го въвеждаш в пейпал акаунат на страницата: continue verification (или нещо подобно).

относно нивата - ако работиш с повече пари, може да избереш премиум защото тогава лимитите са по-високи, но пък тогава май има такси които иначе няма. аз съм с пърсонал, но аз пейпал почти не ползвам :)

@турин: МБ също има ограничения и лимити но са доста по-високи :) примерно 2000Е в един превод към сметка в БГ (след верифициране на домашен адрес) - ако не се лъжа, говоря наизуст :)

още по темата на БГ: http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=21304 

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorsunnyfrog
     permalink

С МБ се оправих отдавна, с него не съм имала никога проблем. Просто казах какви неща изчетох преди да се регистрирам.

А за paypall има ли значение кредитната карта валутна или левова е? Аз още нямам кредитна карта и затова разпитвам хора които са минали по този път. Преди година си направих доларова разплащтателна и се оказа че от МБ не могат да превеждам валута в валутна сметка в БГ. Може само  в левова сметка/ дебитна. Някаде четох, че с валутна кредитна карта можело от МБ да си превеждаш валута в нея.Но се пак не съм го проверила лично, ако някои знае със сигурност да каже.

• CommentAuthorboris
    • CommentTime22.11.2007
     permalink

Visa Electron е дебитна карта. Може затова да не става.

От Money Bookers може да се превежда или в международна кредитна карта (Mastercard или Visa) или в бг сметка.

А иначе най-лесно е да имаш няколко различни сметки в една банка и да си имаш електронно банкиране към тях. Аз имам в ОББ. Например като получиш в разплащателна в долари, ако искаш да пратиш в друга банка директно тези пари, тъй като е валута има диви такси. Обаче ако си ги обърнеш от доларова в левова в същата банка през електронното банкиране, няма такива неща.

1.  permalink
    А от МB в American Express става ли?
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime23.11.2007
     permalink
    Борис това което казваш за МБ ми се струва в пълни противоречия с това което  знам от личен опит. Поне три пъти в различно време на годината съм се пробвала да си адна доларова разплащателна сметка в акаунта на МБ , но никога не успях. Винаги ми излизаше предупредително съобщение, че немога да превеждам в сметка в валута различна от тази на държавата в, която живея. Което според неподвардени слухове не важи за кредитните карти. Но все пак горе попитах ако някои е сигурен да каже дали става с валутна кредитна карта в МБ и в Paypal
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime23.11.2007
     permalink
    Виза Електрон на ДСК се приема от Пейпал - проверено (един познат има)слушай Админа | блога ми
  2.  permalink
    Аз имам кредитна Америкън Експрес. Пробвал ли е някой? Не мисля, че ще има проблеми, но все пак да попитам. И ако някой знае - какви са таксите от МБ към кредитна?
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime24.11.2007
     permalink
    Sunnyfrog, към кредитна карта ако превеждаш, няма значение валутата. То така или иначе не можеш в лева да имаш Visa или MasterCard. Аз си превеждам директно в смета в лева от Moneybookers. От другаде съм получавал в доларовата, и това което писах се отнася за другадето :)
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime25.11.2007
     permalink
    Аха добре Борис. Но за visata , може да имаш левова.

Реклама