Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
вързал съм го към кредитна карта. по принцип, с дебитна карта виза електрон би трябвало да работи, но не е сигурно: нпр такава издадена от райфайзен не става
тези дни чакам да получа парите и ще кажа че е и тествано, но други са пробвали и казват че е ок
в един форум един човек се беше оплакал че от ПП са му блокирали акаунта понеже бил получил изведнъж над 500$
Пейпалска му работа
по принцип, комисионните на мънибукерса са по-малки, пък и са ми по-симпатични защото работиха с България много преди ПП да ни признаят за бяла държава. ПП ползвам само когато се налага, а повечето сток сайтове имат МБ
Роби, това за блокиране след 500$ наистина ли? Много тъпо, ужасно тъпо -- дали човекът не е имал вътре сложен от него лимит на транзакциите например, затова да е станало... Не съм проверявал много из Пейпал, но ако не може да се получат над 500 наведнъж, кофти. То има повече от едно "нива" на акаунтите, може би ако е бил на най-ниското ниво и не си е превключил да го надстрои да е било заради това. Но пак -- чак блокиране е тъпо.
А Мънибукърс са супер за нас, защото освен по-ниските такси и липсата на ограничение за България може да се запише вътре всякаква кредитна карта или банкова сметка. Няма го ограничението на ПП за сметката да е само в банка в Щатите.
Но темата е за ПП, сори за отклонението. Просто се възмутих за това блокиране, дето казваш....
Arcane lore - direct publicism site
Наистина ли само кредитна карта може да се вкара в Paypal? Аз изчетох всичко в линка които Роби е пуснал. Най накрая се споменва за виртуална кредитна карта, която е само някакъв номер.
И ако може някой по-подробно да обясни какви са тия нива в paypal и евентуално от какво зависи какво ниво ще си? Питам защото, когато се регистрирах в МБ, цяла седмица проучвах и четох и пак за малко да оплескам нещата.А и нямаше кой да питам. Като се стигна до тия верификации и кодове по платежни , пък кода го нямало в половината от случаите за който четох. А в банките хал хабер си нямат какво им говоря и къв е тоз код дет толкоз ми трябвал.
В Paypal по сложно ми изглежда аз едвам с stock сайтовете се оправям като има проблем. Тия от съпортовете се едно английския им е по лош от моя.
И нещо друго се сетих. При МБ получаваш парите от сметка на МБ в РББ, При paypal пак ли е такъв принципа?
Съвет за МБ -- пусни си проверка на адреса. Пращат писмо в плик с кода вътре. Идва за около две седмици някъде -- въвеждаш си кода и си в джаза.
Ако ще правиш проверка на банкова сметка, първо си включи електронно банкиране за въпросната сметка. Например трето ниво в ePay или си сложи сметка в някоя от банките, дето имат читав онлайн-банкинг -- ПИБ, ЦКБ, РББ май и те са така, не знам. Знам, че в ПИБ стана за един ден всичко -- регистрирах се през сайта, отидох в кварталиня клон и мацката включи акаунта ми и като се върнах, си имах онлайн-банкиране.
Кодът за проверка е в описанието на транзакцията -- вижда се веднага в нета, веднага като пристигне трансферът.
Някои банки имат абсолютно тромава система за онлайн-банкиране, например ДЗИ, Пощенска банка, дето сега са Юробанк Иефджи -- пишеш два тона хартия в клона и получаваш акаунт чак след месец. Не си струва.
Сметка в банка с добро онлайн-банкиране и парите през MoneyBookers -- за мен поне това е най-якият вариант. Бързо и удобно, а и няма такива тъпи ограничения на нивата на акаунтите и т.н.
sunnyfrog, сори че пак се отплеснах за МБ в темата за ПП! Няма вече
Който знае за пейпал да каже, аз няма да флуудя повече така
относно картите - аз не успях с Виза електрон от райфанзен, със Виза Електрон от ПИБ казват че ставало
относно Пейпал и верифицирането - избираш на сайта им: Верифай, там им позволяваш да изтеглят 1.5Е от сметката ти (т.е. в моя случай от кредитната карта). След някой ден в онлайн банкирането на банката виждам че са ми взели парите
Гледам детайли на транзакцията и там има някакво описание. В описанието точно преди думичката Paypal има 4цифри - това е кода. Него го въвеждаш в пейпал акаунат на страницата: continue verification (или нещо подобно).
относно нивата - ако работиш с повече пари, може да избереш премиум защото тогава лимитите са по-високи, но пък тогава май има такси които иначе няма. аз съм с пърсонал, но аз пейпал почти не ползвам
@турин: МБ също има ограничения и лимити но са доста по-високи
примерно 2000Е в един превод към сметка в БГ (след верифициране на домашен адрес) - ако не се лъжа, говоря наизуст
още по темата на БГ: http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=21304
слушай Админа | блога миС МБ се оправих отдавна, с него не съм имала никога проблем. Просто казах какви неща изчетох преди да се регистрирам.
А за paypall има ли значение кредитната карта валутна или левова е? Аз още нямам кредитна карта и затова разпитвам хора които са минали по този път. Преди година си направих доларова разплащтателна и се оказа че от МБ не могат да превеждам валута в валутна сметка в БГ. Може само в левова сметка/ дебитна. Някаде четох, че с валутна кредитна карта можело от МБ да си превеждаш валута в нея.Но се пак не съм го проверила лично, ако някои знае със сигурност да каже.
Visa Electron е дебитна карта. Може затова да не става.
От Money Bookers може да се превежда или в международна кредитна карта (Mastercard или Visa) или в бг сметка.
А иначе най-лесно е да имаш няколко различни сметки в една банка и да си имаш електронно банкиране към тях. Аз имам в ОББ. Например като получиш в разплащателна в долари, ако искаш да пратиш в друга банка директно тези пари, тъй като е валута има диви такси. Обаче ако си ги обърнеш от доларова в левова в същата банка през електронното банкиране, няма такива неща.
Показани от 1 до 16 от общо 16