Слабо популярни микросток сайтове
  • Навсякъде в нета се публикуват статистики за 5те най-популярни сайтове, но там нещата са ясни като цяло. Надявам се някой да сподели опит или информация за другите не толкова популярни микросток сайтове. Аз съм съвсем нов в тази област и идеята ми е да качвам снимки във възможно най-много агенции в които си заслужава.
  • 20 Comments sorted by
  • Реклама:
  • освен ако не си много упорит или пък ако не намериш малък микро сайт със определена ниша ( и затова е малък) - не си заслужава
    доста време се губи, парите се събират трудно

не че не е възможно :)

• То и от изброените в дясно, поне при мен, последните два са на голяма дистанция от първите 4.
  • @mitakag:Съгласен! Аз от 123рф още не мога да събера $ за първия превод. А съм там от години.
    @
    deyangeorgiev:По-добре се концентрирай върху един и няколко сайта и снимане, а не върху много сайтове и да си губиш времето за ъплоудване. 

• Аз още във Fotolia не мога да пробия... бахх. Наистина иска доста време за ъплоудване.
  • Между другото фотолия е с един от най-бързите ftp ъплоад. Аз във всички агенции качвам чрез ftp, полвам FileZilla - можеш да качваш в няколко агенции едновременно и определено е по-бързо. 

photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • На мен повече време ми отнема самото снимане (което е нормално) и после ключовите думи, а качването особено при 123rf и повечето от малките е доста бързо. Все още незнам дали наистина няма смисъл в малките, защото качвам от месец сериозно и реално от никъде нямам открояващи се приходи. Логиката е, че нищо не губя ако имам профили в много сайтове освен, ако не са измамнически и не продават без да отчитат продажбите в профила ми. Това най-много ме притеснява, а не времето за качване. И другото което е вероятно при малките е че могат във всеки момент да спрат да съществуват.
  • Не знам, аз почвам да се отчайвам, ноо ..... напред !
  • Аз ще кача 2-3 хил. снимки и ще преценя, но щом има хора които печелят добре значи само трябва да се снимат оборотните неща и търпение...
  • Днес качих малко снимки тук:

Тъй като е специализиран за текстури може да е оборотен в неговия си таргет.
    Някой да продава в този сайт?
  • Да, не е лошо като идея. Но накъде отива фотографията с това невероятно количество снимки... ?
  • Количеството не е задължително да е за сметка на качеството, няколко хиляди качествени (във всякакъв смисъл) снимки може да отнемат месец, година или две...аз си снимам без изкуствено натоварване и планирани бройки, а пък колкото селектирам добри според мен кадри толкова ще кача.
  • Вече забелязах, че има фотографи, които усъвършенстват само техническото изпълнение на вече добре познати фотографски идеи и до известна степен пак са печеливши.
  • Някой да има опит с http://yaymicro.com ?
    Качил съм от месец 400 снимки, а имам само на няколко по 1-2 преглеждания, при положение че сайта има 1.7 ранк в microstockgroup.com ми изглежда странно.
  • В ШС с 400 одобрени снимки ще имаш около 120-240 ДЛ месечно, в зависимост от качеството на портфолиото
  • Реклама:
  • Четох някъде, че 3Dтата отнемат по няколко часа, може и цял ден за едно изображение, но мен лично ме вълнува фотографията...
  • С успешните фотоси предполагам е подобно - като необходимо време и брой сваляния след това
  • Защото един фотос може да го планираш и 1 седмица
  • Незнам дали е от вида на снимките в портфолиото ми, но за мен Depositphotos ще е следващият топ хитов микросток сайт. Поне това са наблюденията ми за един месец, при еднакво портфолио имам във Bigstock 3 продажби, в 123RF 3 продажби а в Depositphotos 9 продажби

Според мен Depositphotos.com ще бъде следващият Top Tier

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации