Регистрация във Фотолиа
  • Здравейте
    от няколко дена чета статиите в сайта и го намирам за много добър и полезен. 
    Реших и аз да пробвам да си направя регистрация във някоя фото банка и за целта избрах фотолиа. 
    Проблема е, че на качените снимки ми дава Waiting validation.
    Възможно ли е това да е от тава, че не съм попълнил VAT number и какво точно прдставлява този номер.
    След регистрацията кликнах на линка в мейла ми (регистрацията е направена днес).

Благодаря предварително
  • 7 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Първо добре дошъл!

Waiting validation - означава, че снимките ти са в процес на преглед /който може да продължи от 2 дни до седмица/ - ако ги одобрят, ще ги видиш в портфолиото.

VAT /данъчен/ номера не е причината.

photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • Благодаря за пояснението :)  
  • Едната снимка от трите е одобрена :)  
    Проблема е че получих това съобщение

Selling creative content licenses is an economic activity. Income derived from these sales may be subject to U.S. IRS (Internal Revenue Service) Withholding tax. 

It is important that our contributors, and Fotolia, comply with tax law. So we invite you to visit the Tax Center and to review the information listed on that page. 

If you don’t complete this procedure, your Fotolia income will be subject to automatic withholding at the appropriate tax rate. By submitting the applicable form, you may benefit from a reduced or zero withholding rate on your income.

We suggest you complete this procedure as soon as possible.

Предполагам това се е получило, защото не съм въвел профила си от PayPal (имах проблем с картата и чакам да ми издадат нова да си довърша рег в PayPal)
  • Не, става дума за данъка. Ако не попълниш един формуляр, ще ти "праскат" по 30% данък от печалбата. Използвай W-8BEN и данъка ще ти стане 5 %. Попълни формуляра, както е показано на този линк http://www.bgstock.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=170
  • Благодаря gbrain
    попълних формуляра, но виждам една разлика между твоя линк и http://www.microstock-bg.com/forum/discussion/350/taksi-v-fotoliya-/p1
    1) При твоя линк е чекната точка 11 и не е попълнена точка 9. 
    е обратното, чекната е точка 9 а) Bulgaria и не е чекната точка 11.
    Аз съм попълник формуляра по втория начин проблем ли е?
  • Нито 9та, нито 11та точка съм чеквал и ме одобриха. Не знам какво става като чекнеш и 9та.
  • Благодаря за оказаното съдействие :)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации