Video microstock сайтове
  • Къде качвате видео?
    Какви са ви наблюденията?
  • 34 Comments sorted by
  • Реклама:
  • clipcanvas, pond5, stockfuel, shutterstock, fotolia

нямам продажба /имам качени само 4-5 клипа в ss 1/

photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • Първа продажба на видео в Pond5 - http://www.pond5.com/stock-footage/7731458/close-up-of-ripe-wheat.html
  • За една година
    Pond5 - 25 клипа - 9 продажби
    Fotolia - 10 клипа -1 продажба
    В Shutterstock качвам от една седмица и нямам продажби все още.
    Определено Pond5 продават добре.
    Някой има ли опит с Clipcanvas ?
    Качих клипове но след няколко часа все още ги няма в акаунта.

http://www.pond5.com/video-sound-effects-music-after-effects-photos-illustrations/1/rmilushev.html
  • И аз от скоро правя клипчета. Щом и аз продадох в P5 значи продават добре, но в сравнение с Clipcanvas по бавно разглеждат. Имам същите клипове в Канваса както и в П5 но нямам продажба. Маже да пробваш и във VideoHive - имам 2 продажби но цените са ниски.

• благодаря
    някой може ли да направи сравнение между Понд и ИС
  • Не е по темата, но да попитам някой дали знае кога ще започнат да приемат снимки Pond5. Преди няколко месеца им писах и ми отговориха, че до няколко месеца ще са готови, но до сега нищо.
  • Вече приемат снимки в Понда  даже имат над 6 милиона .
    yanzappa - Video Have са част от Envato ,плащат много нисък процент  и са им малко по различни изискванията.
    За това все още не съм им обърнал внимание ,иначе определено всички сайтове от групата Енвато имат доста клиенти.
    Аз за сега разчитам на Понд5 ,Фотолия .
    Надявам се и в Sutterstock i Clipcanvas  да потръгне.
    Важното епортфолиото да расте.
  • @rmilushev Понда приемат снимки ама как. Пробвах да кача и ми изписва непознат файл - може би са нещо като партнер сайт на някой.
    Иначе ВидеоХиве-то в началото и на мен ми се стори много завъртян самия процес на подготовка, но става. Качвам същите клипове със същия кодек и там [h.264 mov], единствето че искат по дълги клипове > 10s и трябва сам да си правиш превюто и т.н. Само за една седмица като ги качих и се продадоха два.

Миналата седмица се рових за нови сайтове за продажба на видео и попаднах на тази класация: http://www.stockfootageseller.com/?p=1
    Направи ми впечатление Revostoc.
  • Pond5 имат над 6 млн. снимки обаче са от договори на едро от 123RF и други, приемат портфолиа над 5 хил. снимки. Сигурен съм че продават добре снимки, но незнам кога ще им е готова системата им за да приемат качвания на дребно.
  • Revostock   са може би на нивото на Понда.
    Те наблягат повече на Афтър ефектс , но и видеото им е силно .
    Аз смятам че Понда и Ревосток са водещи на пазара на видео до момента.
    Istock, Shutterstock  и Fotolia  може би ги догонват с бързи темпове .
    Прави ми впечатление, че в Понда приемат и видео,което не е заснето с DSLR .
    Изискванията не са като за фотография .
    Този клип е сниман със сапунерка и ми го приеха .
    http://www.pond5.com/stock-footage/4884585/mountain-river.html

• С качването на видео през FTP-то на Fotolia има проблем от седмица насам, просто клиповете не се качват, а за зла беда FTP-то е единственият начин да стигнат до сайта. Има и друго нещо, качвам видео направено чрез фотоапарата ми, не знам Fotolia да не би да е променила правилата и да приема само видео направено чрез видеокамера. Ако е така кажете, да не пробвам отново....
  • @danielito от снощи 31.10 ftp-то им тръгна. И аз сечудех къде са ми снимките от събота...
  • Приеха ми клиповете в Канваса , наистина действат бързо .
    В Понда имам качен клип една седмица по рано,а още не е разгледан .
    За сега само добри впечатления от Канваса, остава и някоя продажба да има .
  • Случайно разбрах сега, че canstockphoto.com продават видео. Качвам каквото имам сега, супер бързо е както при снимките.
  • Много добра новина.
    Благодаря за инфото.
    В Канваса продължават да одобряват в кратки срокове .
    Ще кача и аз в Кан стока , до сега не съм им обръщал внимание.
    Някой има ли продажби там ,независимо снимки или видео ?

• Videohive ме разочароват много, как може в днешно време да ме карат да права тумбчета, картинки, флаш мостра и то с воден знак и аз да си го сложа на видеото. Малко не прекаляват ли, поне да ме накарат аз да си го прегледам и инспектирам, така няма да плащат и за инспектори :)
    Без проблем могат да го направят само да се качва един .mov файл примерно и след това скрипт на сървара да си ресайзва, прави тумчета, фалш и каквито си искат други подобни, това си е техен пробем.

Вие как качвате там, как слагате воден знак на флаш файла?
  • Реклама:
  • Виж тук има инструкции - http://wiki.envato.com/selling/upload-instructions/videohive-stock-footage-upload-instructions/

там има и линк с нужните png файлове за водния знак.

• Аз го знам това и ги имам файловете png, само не знам как да сложа водния знак на флаш файла. Ти как го слагаш?
  • правя го с After Effect-a. сега съм на работа - като се прибера в къщи към 6 ще постна стъпките и настройките които се правят на flv. :)

• С After Effect-a сигурно го слагаш на нов слой над видеото, сега като се замисля и в Премиер също ще стане така. 
  • Да точно така. След като създам крайния файл си създавам нова композиция с нужния размер напр 960х540 - там е png файла с този размер и под него слагам окончателния файл като му правя Fit to comp. След това Add to render queue където задавам следните настройки

за output module - FLV /с F4V не съм пробвал дали приемат/ от format option -> FLV same as source и настройвам битрейта м/у 6000 и 7000 - по подразбиране е 1500

Това е за AE CS4
  • Още една продажба в  Pond5.
    Последния качен клип преди 2 седмици още не е одобрен.
    В Clip canvas вече имам 10 клипа онлайн все още няма продажба.
    Някой да има нови продажби на видео?
    Новини от Can stock или  Video Hive ?
  • Най-много продажби в VH, но и цените са ниски. Последната е http://videohive.net/item/pork-chop-grilled/755346
    И аз имам най-много клипчета в CC но продажби няма. В CanStock също пълна суша от към снимки и видео и даже мисля повече да не качвам там.

• Май наистина Videohive продават най-добре (в Айсток все още чакам да ми прегледат първите 10на)
    Преди два дни ми приеха във Videohive 18 клипа и веднага имам три продажби за два дни.Имам същите клипове от месец в Шатърсток, Ревосток, Кансток и др. но няма продажби за сега.

yanzappa, благодаря за помоща за FLV файла в After Effects, хванах му цаката и става за секунди, но все пак Videohive се излагат да искат да правим неща които могат да стават автоматично на сървъра.
  • изглежда сървърите им са слабички :)
  • След няколко дни ще стант два месеца от както съм качил първите 10 клипчета в Айстока и все още не се инспектирани, това нормално ли е при тях?
  • два месеца са доста, но по принцип има периоди когато са по-натоварени
    скоро мина коледа и е вероятно тогава да са имали повече видеа за преглеждане и да са оставили на заден план новите видео контрибютори
    аз скоро имах видео за преглед над 2 месеца, което не е нормално

така че изчакай ги още малко
  • Не ми пречи, но като е за първи път и се чудех какви са им сроковете
  • промени в шътъра във footage секцията забелязвам - линка за секцията ми не работи, но пък приемат видеа без забележки. качих няколко с леки клатения на камерата и ги приеха /по-рано беше изключено да стане/

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации