Кандидатстване в IS, моля за малко помощ/критика.
  • Кандидатствам вече за втори път в IS и втория път не ми одобриха нито една снимка. При първото ми кандидатстване чаках седмица и нещо. При второто ми кандидатстване, което стана днес към 20:00 и след има няма 1 час ми върнаха същия коментар като първия път. Учуди ме че толкова бързо ги прегледаха. По надолу съм сложил линкове към снимките и текса от IS. Може ли да ми дадете съвет/критика, къде бъркам най-много. 

Dear Angel (angelpetrov),

Thank you for taking the time to apply as a contributor with iStockphoto.com.

The iStock administrators have asked that you upload new samples based on the feedback provided below. You're welcome to return in 7 days, upload some new samples and we'll re-process your application.

Comments from the iStockphoto Administrator:

At this time we regret to inform you that we did not feel the overall composition of your photography or subject matter is at the minimum level of standard for iStockphoto. Please take some time to review training materials, resources and articles provided through iStockphoto. The photographs provided in your application should be diverse in subject matter, technical ability and should be your best work. Think conceptual, creative and most important think Stock photography. Try to avoid the average eye level push the button perspective of a common subject. Try and impress us, we want to see how you stand out from the crowd.

We welcome you to return after the number of days specified and upload 3 fresh samples of your work and we will re-process your application.  Please note that you will not be able to upload new samples until this waiting period has passed.

For more information on Composition and Impact, please see:
    http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=13

For more information on Suitable Stock Photography, please see:
    http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=146

For more information on files that we do and don't need please see:
    http://www.istockphoto.com/tutorial_5.0_neededfiles.php

Thank you for your time and effort.

Best regards,
    The iStockphoto team

• 6 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Много, много лошо осветление - първото, което се набива на очи. Във фотографията всичко е светлина! ;-)
  • Глухарчето поне става ли или не става за кандидатстваща снимка? А ако оправя светлината на десерта, другото ОК ли е? И може ли да ги пратя същите на ново? Чел съм, че има хора, които са пращали еднакви снимки, но не разбрах дали могат да те "баннат" за няколко месеца, заради еднакви снимки?
  • предполагам, че са ти дали 1год. за размисъл - сега остава да се осъвършенстваш. съсредочи се към други агенции и снимай, като не спирай да гледаш най-добрите снимки. във този форум също има момчета много напред с материала - чети гледай и търси своята ниша...

photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • определено трябва да подобриш снимките

- десерта не е подходящ в тази му аранжировка, не е 'сток'
    - момичето е осветено доста плоско, подозирам и че си рязал фона - обърни внимание че в пикаса изглежда назъбено, не знам как е на оригиналния файл
    - глухарчетата най-стават, но и тях бих променил. има заигравка, но фокуса не е нито на предното нито на задното глухарче, и е малко странно

не качвай същите снимки след като са ти ги отказали. това че някои качват същи снимки наново, става дума за снимки за продажба, а ти все още кандидатстваш

прочети горните линкове които са ти пратили
    разгледай в месечните теми тук, кой какво ново качва. опитай се да направиш нещо в тези стилове
    за кандидатстването заложи на нещо сигурно, без прекалено обработки и което работи като 'сток'
    скоро ще има и курс/уоркшоп - виж тук в темите
  • Комбинирай глухарчето с момичето.

И не се се занимавай с изкуствена светлина. Или нямаш техника или нямаш умения. Много си далеч още в тази сфера.

На вън обаче се снима доста по-лесно. Имаш си подходящ модел, а е и лято. Така че - have fun.
  • Най-лесния начин да разбереш дали снимките ти стават е като ги сравниш с други подобни. Виж на сайта им какво се предлага на тази тематика и се опитай да бъдеш равен като качество на изпълнение (тези неща се учат сравнително бързо), а оригиналността на идеите е вече отделен въпрос и си е до човека, това не се учи. Просто продължавай да опитваш докато ги накараш да ти приемат снимките. Аз също още не съм си стиковал познанията ефективно.

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации