От PayPal към реална сметка
  • Здравейте колеги. Имам един проблем и немога да си го реша от известно време насам. Имам прехвърлени кредити от сток агенцията към акаунта ми в PayPal. До тук добре, само че имам проблем с прехвърлянето на парите от paypal  акаунта ми към реалната ми сметка на кредитната ми карта тип VISA Electron. Някой който е на ясно с казуса би ли ми го разяснил? До колкото успях да разбера тази карта която имам не е удачна за прехвърляне на пари от електронни акаунти към нея. Вярно ли е или има някакъв начин, който аз незнам? Помогнете!
  • 12 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Това го пише в PayPal->Profile->Add Card:

"Debit Cards (also called check cards, ATM cards, or banking cards) are accepted if they have a Visa or MasterCard logo. Enter your card number without spaces or dashes."

От това следва, че трябва да можеш да си прехвърлиш парите по картата. Картата трябва да е въведена и валидирана /с четири цифрен код който можеш да видиш в извлечениято като текст на транзакцията от 1.5 евро/. Това ако си направил предполагам, че няма да има проблеми.

photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • На Електрон не може, трябва да е Виза Класик ;-)
  • Благодаря много за сега, ще видим до 2-3 дена. ;)
  • Мисля, че Electron е дебитна, а не кредитна карта. Аз си превеждам парите по сметка в ПИБ, към която имам издаден дебитна карта Visa Electron. Нямам никакви проблеми - таксите са малки, парите идват за нула време.

Не знам доколко е подходящо да се превеждат пари от Paypal по кредитна карта. Първо, раздаваш си номера на кредитната карта, по интернет. Освен това, ако нямаш задължения по нея, за съхранение на сумите вземат някакви такси (примерно на American Express плащам лихва, ако внеса повече пари, отколкото дължа). Ей такива неща си мисля.
  • Като си правих карта преди 7-8 (вече) години, на Електрон не можеше да се превежда. Явно има промени, отскоро или не толкова отскоро.
  • ^ и аз съм така
    вързал съм си кредитната към Пейпал
    също така, това че съм си дал кредитния 'номер' на пейпал е риск който съм склонен да поема

дебитна карта е по-сигурно само ако в нея не държите пари, т.е. ползвате я само за получаване и зареждате колкото да си платите нещо онлайн
  • Екобо - потвърждавам, че с Виза Електрон може. Така съм от 2007 г.
  • А аз продължавам да плащам дебелите такси за Виза класик :(
    Ама пък като ходя из чужбинско, таксите ми за теглене кеш и за пазаруване са в пъти по-ниски. Не че е кой-знае каква далавера... :-)
  • И аз съм с Виза Електрон към Райфайзен (ПИБ не можаха да ми издадат) и за сега нямам проблеми, (не че много продавам напоследък :) .
  • Да, и аз имам регистрирана ВИЗА Електрон към ПИБ, която основно ползвам за тази цел.
  • Благодаря за мненията на всички, картата работи безупречно! :)
  • От Photocase.de за първи път тегля пари. Онзи ден направих нареждане, имаше опция за кредитна карта, Палпей и Банкова сметка.

Предпочетох банкова сметка и написах всичко необходимо. Това беше онзи ден към обяд. Получих ги днес, удивително бързо.

Но липсват 10-11 лева §;-))

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации