Отказани снимки в dreamstime
  • Кажете си мнението наистина ли са толкова лоши. Ревювъра ги отхвърли като бръмбар сламка с обяснението: /превод с google/

"Ние търсим за снимки, които надхвърлят техническото качество и креативност на снимки онлайн.
    Осветление
    и състав са от голямо значение за създаването на добро качество на
    изображението състав, които ще имат добри шансове да бъде продадена.
    Това
    е много добре обхванати обект в нашата база данни, както и имиджът не
    превишава по отношение на качеството, състава и техника изображения,
    които вече са онлайн
    "

това са снимките: http://thumbs.dreamstime.com/thumb_590/1300132217varlsx.jpg | http://thumbs.dreamstime.com/thumb_590/1300132212V30aqs.jpg

Има и още две, но поне тези ги одобриха BigStock и Fotolia

• 38 Comments sorted by
  • Реклама:
  • важната част от отговора е "Това е много добре обхванати обект в нашата база данни"
    с други думи - имат вече мнооооооооого такива снимки
  • Стока отдавна  излезе от схемата "изолирани предмети на бял фон " и "усмихнати хора в костюми".  Едва ли има плод, зеленчук ,китка или битов предмет, който да не е праснат на бял фон . Запа, не се коси ,ами търси нещото ,дето никой още не го е заснел :) )
  • защо и аз дане съм един от многото, мечтата ми е да снимам на Галапогос, но и там са ходили вече, освен да събирам за билет до Марс :)
    @lemonade не се кося, все ми е тая, ама се ядосах малко....
    photos: DT | FT | BS | DP | CSP | 123 | MP | Veer | PD
    video: CC | P5 | VH | SS
  • Ехеее, аз ако се ядосвам за всяка отказана снимка, досега да съм изкрейзил ;-)
  • @ecobo прав си, спирам да се ядосвам, че не е здравословно.
  • Гугъл превод на 14 шаблона за причини от ДТ (това обобщих заради сток уъркшопа)

- Причина: - Изкривени пиксела, изображението е интерполация, лошо сканирани, upsampled, oversharpened или JPG не е записан на най-високо качество.
    - Причина: - Изображението е на фокус или твърде много от този въпрос не е на фокус (DOF твърде плитко или DOF не е оправдано) / Изображението е разклатено. Използвайте по-бърза скорост или статив. Моля, проверете файла на 100% увеличение, преди да са ги изпратили.
    - Причина: - Лошо осветление настройка, бедни разлика или неправилно излагане.
    - Причина: - Съставът на успешна търговска образ трябва да бъде ясна и в подкрепа на основната концепция на изображението и основния обект. Един добър състав е такова, което не ограничава възможностите за използване на изображението, като дизайнери (като е плътно изрязване, например). Ангажиране на класически правила на състава, като правилото на третините, златното или поддържащи използването на отрицателно пространство може да ви помогне да се дадат добри търговски изображения.
    - Причина: - Образът съдържа голямо количество шум артефакти. Моля да разрешите този проблем използват шума отстраняване софтуер и пробвайте отново.
    - Причина: - Изображението не съдържа елементи, които могат да бъдат защитени от авторско право / търговска марка (лого, търговски марки, специални сгради и други), може да се идентифицира на имот / продукт (букви, цифри), или биха могли да повишат използване проблеми, поради което не отговаря на изискванията за състав изображение RF. Анализирайте внимателно снимката и премахване на тези елементи, ако е възможно и не се опитвайте да се получи съобщение на собственост.

• - Причина: - Основният предмет на изображение (или част от него) е една или няколко лица, модел съобщение на документацията е необходима дори и ако лицето не се вижда. Можете да изтеглите образеца на документ за освобождаване от следния адрес:
    - Причина: - Това изображение все още не отговаря на нашите представи изискванията по отношение на техническо качество, композиция, осветление настройка, цвят, или общ внимание към детайла.
    - Причина: - Това изображение е overfiltered. Неговата употреба за потенциалните дизайнери е ограничен поради това, поради което изображението е дисквалифициран като RF състав ориентирани изображение. Моля да качите оригинала вместо това.
    - Причина: - Прекалено много снимки / илюстрации на същото лице или от една и съща серия. Вашето представяне не трябва да се дублира съдържание вече във вашето портфолио или съдържание, които смятате да качите отделно в бъдеще (т.е. колажи въз основа на вашите снимки). Моля, бъдете по-селективни и избират само най-добрите снимки или илюстрации. Да се ​​избягва подаването просто вариации на една и съща тема или да дублира вече съдържанието на вашия портфейл (включително и от колажи). Можете да създавате групи от подобието (няколко изстрела, включени в рамките на едно и също изображение). Това ще помогне на файла продават по-добре и да генерират по-високи възнаграждения чрез ниво базирани нашата система.
    - Причина: - Ние търсим за снимки, които надхвърлят техническото качество и креативност на снимки онлайн. Осветление и състав са от голямо значение за създаването на добро качество на изображението състав, които ще имат добри шансове да бъде продадена. Това е много добре обхванати обект в нашата база данни, както и имиджът не превишава по отношение на качеството, състава и техника изображения, които вече са онлайн.
    - Причина: - Направихме преглед на файла и това не е точно това, което търсите. Моля, обърнете внимание, че тази снимка не отговаря на условията за повторно
    изпращане.
    - Причина: - Изображението ви не отговаря на нашите настоящите стандарти, тъй като неговата композиция и осветление са под средните за тази тема. Имайте предвид, че когато става дума за добре покрити или слабо търсене теми на общото качество и концепцията на изображението е много важна и нашите изисквания са по-високи. В противен случай изображението няма да издържи на конкуренцията и никога не може да продава. Една добре планирана и изпълнена търговски изображение трябва да имат привлекателна и ангажиране състав, които в същото време не ограничава потенциалното използване на изображението на клиентите. Осветлението в търговски изображения също е много важно. Изображението ви трябва да са добре осветени по своята концепция, но във всички случаи задържат достатъчно подробни цялата рамка. Тя е силно препоръчително, които виждате на аспектите на качеството на нашите най-добри снимки продажба и се стремят да постигнат подобни или по-добри резултати.
    - Причина: - Изображението ви информация съдържа една или няколко от следните въпроси: неподходящи или непълни заглавие, описание на ключовите думи / категории въпроси, подобни / идентични заглавие и описание, заглавие / описание написани с главни букви (CAPS LOCK ON). Използвайте само ключовите думи, които са най-важните и специфични за изображение тема. Цялата информация, необходима за изображение е важно и има огромно влияние върху продажбите си. Ето защо трябва да си време за всяко изображение и да предоставят индивидуални, точна, подходяща и изчерпателна информация. Не само трябва да копирате и поставите думи, не бързайте. Колкото по-точно на информация ще бъде по-ефективно ще се търси и по този начин и продажбите си.
  • Към горепосочения списък добавям тази причина:

The following note was supplied by an administrator:

++model release does not match image date. Please submit a current model release for this image. thank you.

Това може да влезе колекция "Бисери", просто е уникално. Само да
    отбележа, датата на документа е преди тази на качената снимката :)

• Да не отварям нова тема: относно Фотолия, взеха много да се бавят с разглеждането на снимките, по-рано това ставаше за ден-два, сега се мотаят повече от седмица. Как е при вас?
  • Моите ги преглеждат максимум за 2 дни.
  • При различните снимки е различен периода. Определено няма твърдо установен срок. Търпание mitakag , дерзай. :) 
  • Изобщо не дерзая на техния фронт, вече става почти месец откакто се мотат :-(
  • Това е вече много, няма логика. Възможно ли е ако са ти пратили писмо да не си го получил? Или евентуално да си го изтрил по погрешка?
  • Ако искат рилийз, снимките седят като чакащи, а всъщност чакат рилийз...
  • Писмо не съм получавал. Много рядко снимам хора (селфове предимно).
  • Писма от Фотолия получавам мнооого рядко. Пък и писмата им са пълен та*ак:
    "Уведомяваме ви, че вашата снимка 9937474 е приета/отхвърлена" - ходи се сещай коя е снимката с тоя номер! ;-)
  • Реклама:
  • ecobo, когато качиш снимка моменталически ти се генерира код. Винаги можеш да провериш в качени-чакащи одобрение номера на всяка снимка.;-)
  • totovas - значи при всяко качване да си преписвам на един лист номерата, за да знам после коя са ми отказали. След като ти е отказана снимката, аз не знам начин да разбера коя е точно. Тъпо от тяхна страна...
  • files -> upload: отляво на всяка снимка е номера и. ако искате да видите отказаните снимки долу в дясно на листинга има  View/Hide deleted files ->кликате там и се показват отказаните снимки
  • Аз пък да споделя - напоследък масово ми отказват снимки навсякъде с всевъзможни оправдания. Вярно, че съм некадърна, ама чак пък толкова... При вас как е?
  • Kpитериите много се повишиха, банките много се запълниха. Не чистят стари файлове заснети със  сапунерки, а отказват пресните. Сложи някоя отказана снимка да видим. ( По моя казус: изтрих чакащите снимки и ги качих пак- мисля че ще се "отпушат").
  • Нещо не мога да кача снимка така, че да се вижда - не успях да открия как става. Затова пускам линкове на някои, които бяха отказани в повечето сайтове, включително SS. Но пък ги има в биг сток :)

http://www.bigstockphoto.com/image-16020602/stock-photo-traditional-bulgarian-salad-shopska-salad

http://www.bigstockphoto.com/image-16020599/stock-photo-fresh-green-grass

http://www.bigstockphoto.com/image-16614605/stock-photo-turkish-delight-close-up

http://www.bigstockphoto.com/image-15997064/stock-photo-bee-and-blossom-tree-branch

Наистина - нищо особено не са, но като че ли преди месец-два взимака къде-къде по-големи глупости...

• @yanzappa - мерси за информацията! Човек се учи, докато е жив;)
  • Еми изпревари ме колегата.:) 
  • Снимки с цветя постоянно ми отказват.
  • цветя не искат никъде вече
  • да, цветя, домашни любимци и подобни отснимани теми все по-трудно взимат
    но ако преценят че има нещо интересно в снимката, може и да я приемат
    пример:
    http://www.istockphoto.com/stock-photo-15884764-chamomiles-flower-in-grass.php?st=52d0c32

остава и въпросът доколко лесно ще се наложи една снимка на цветя при наличие на огромен брой такива
    възможно е, но не е лесно
  • цветя във фотолия и 123rf приемат все още, не знам другаде какво се мръщят, пазят си дисковото пространство, що ли.
  • Пазят си дисковете за хора с костюми снимани в офис. Те отдавна са се откъснали от природата.
  • Да, за цветята е така от 2008-ма още. Имаше пренасищане от тях по всички агенции. Няма да е зле ако се поразравяте повечко и се информирате какво се търси най-много и къде има дупки от липса на повече и интересни изображения за запълване. Това е вярната тактика колеги:).

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации