Светкавица на фасунка или китайски YN (евтини варианти)
  • Вече имам една YN  460, но гледам това и това. Дали са добър вариант от този тип или са слаби за предметна фотография и за осветяване на "сцена" с модели? Или е по добре да си купя още две YN 460? И как се палят тези, които са на фасунка, за тях трябва ли ми някакъв синхронизатор?
  • 9 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Имам такава и много съм доволен. Имах 3 динафски, и трите изгоряха твърде скоро след като ги купих ;-)
  • и аз имам такава като на ecobo  засега е ок не е мръднала. Ползвам си я доста често единственото тъпо че не може да се регулира  и като искам да ми е по слаба и слагам разни допълнителни разсейващи дифузери :)
  • В ebay има много ефтини моноблокове (30-40$ за 110-180W).
  • Никой не ми обясни как се палят? Или от вградената светкавица? Кой е най-добрия вариант за "подпалването" им?
  • паленето е с фото-клетка или през синхронен контакт
  • Малко по-подробно, ако може, защото търсих някакво описание на тези неща, но така и не успях да намеря. Каква е тази фото-клетка, какво значи? А синхронния контакт трябва да го има на всяка светкавица и предавател на апарата ли?
  • Моята светка няма явно е по стар модел :)
    Аз моята мога да я паля с синхро кабел който върви със светката когато я купуваш или я палиш с фото-клетка , аз съм я палил от канонската ми 430ех и от динафоски моноблокове и т.н :)
    Но моят съвет си вземи някоя по сериозна светка, за 300-400 лв може да си вземеш един моноблок с софт от ниските класове :) ще са по добре от буркана.
  • Аз тая я ползвам да я завирам на тайни места при снимане на интериор - много е удобна за тая цел, защото е малка.

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации