Вчера (събота?), само за един ден във veer за една снимка имам 3 DL-a: XXLarge, Multi-user license и Unlimited reproduction общо за 59.5$. Днес (неделя) чета във фейса, че Деси има купен Unlimited Multi-user license, пак там.
Дали съм прекалено мнителен, че изведнъж започва бясно пазаруване през почивните дни, както направиха с iStock по почивните коледни празници.
Ако някой има нереално много DL във Veer тези дни, да сподели ....
продават по 5-6 на месец (от 600, около 1% от портфолиото месечно), но по-скъпи - от типа на istock са.
С тези последните тегления ми излезе средна цена за 1 DL = 7$ , за сравнение - istok усреднено носят под 2.
От другата тема: http://www.microstock-bg.com/forum/discussion/527/statistika-i-ii-2011-#Item_26 оорка има добро портфолио и като време и като качество. Той въвежда един собствен термин, цитирам Рентабилност ... представлява коефицент - обща доходност ($) отнесена към брой изображения в съответния сайт
Разделена на броя на годините е Годишна рентабилност, още по-точна е месечната рентабилност.
Това дава ориентировъчни коефициенти при приблизително еднакво големи портфолия за повече от три години:
Shutterstock 1.87
Dreamstime 1.12
Fotolia 1.15
Istock 3.42
123rf 0.34
Bigstock 0.30
Alamy 0.65
Canstockphoto 0.20
Veer 1.43
общо 10.48
Особеността е ясна - дори в сайта с най-висока доходност Istock - 3.42 дава само една трета от общия доход на всичките (и то изчислено при старите коефициенти >20% от кредитите). Явно пазара е доста по-широк откъм купувачи. Значи, ако лежиш само на една кълка (iStock) те трябва да плащат 3 пъти повече - т.е. 60% при ексклузивност (поради загуба на купувачи от другите сайтове).
Това е индивидуално решение и всеки сам си избира ... по кой сток модел да продава.
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos