триене на акаунт във фотолия и теглене на кредити
  • Аз да ви се оплача за да си знаете :) ще съм кратък за да не си губите времето в четане :)
    Реших да стана excluse в istock и почнах да трия всички снимки по другите сайтове, затворих шътъра без грижи, в 123 рф изтрих всичко ръчно защото нямам отговор повече от седмица на писмото което им писах (сега незнам как да изтрия снимките които са по партнер сайтовете им)  изтрих дрийма без много грижи, и дойде ред на фотолиа там имах 1,000 кадъра и реших да си спестя усилията и им казах направо да го делнат по бързата процедура, и се почнаха едни писма. Почнаха да ме обеждават че не трябва да ми трият акк защото било много лошо да си екслузивен в друг сайт и тн. аз казах че за мен фотолията не носи достатъчно пари и съм решил друга тактика, и те казаха ок.
    след няколко часа акк ми беше изтрит, но не и снимките в него. След което не ми беше обяснено какво се случва с активните пари които са в акаунта които са към 160 $ и защо не са изтрити снимките и най-интересното днес съм продал още снимки от фотолия при изтрит акаунт.
    Накратко нямам акк в Фотолия а те продават мои снимки.
    Чакам да видя какво ще ми отговорят.
  • 29 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Ами аз виждам че акаунта ти е изтрит, но в 0.40 а снимката ти е продадена по рано в  23.52. Иначе не виждам друга причина. Навсякъде има проблеми , но лично аз съм доволен от тях. Продават добре, цените ме устройват...за сега. Но ти си знаеш най добре. Желая ти наистина успех в айсток, все пак това е целта да се продават фотосите не да стоят на сървара и да трупат прах. :)
    Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • В дриймса изтриването на снимки не е истинско, т.е. снимките само се деактивират и преместват в друга не публична папка.
  • Васооо спииш ахахахах, 0.40 е преди 23.52 :)
    акк е изтрит 0,40 рано сутрин или казано 12,40 вечерта а 23,52 е на другият ден или същият 11,52 е продадена снимката ....
    снимките още са активни и могат да се купуват.
  • В шатъра - също не изтриват снимките.
  • Вальо, за да стане ексклузивен в ИС, чака 6 месеца, да се допремахнат снимки от партнер сайтовете, мисля, че основно беше от дрийма - мисля, че го има в условията за някакви 6 месеца след приключване на акаунта. Отделно са го накарали да си затрие и снимки от photo.net (те не са сток сайт!). Мисля си и едни гадни работи, недай боже - дали ще ти изплатят остатъка - формално вече нямаш акаунт - на кого ще изплащат?

Демек чакане и триене му е майката.  

• това с партнер сайтовете още незнам как стои въпроса с тях ще трябва да пиша и за тях писмо, въобще сложна работа :)
    това pixdaus някой друг ми е качвал снимката не вярвам че ще е проблем.
    както и на vi sualize.us :)
    знам ли който има повече опит да сподели аз те първа се сбъсквам с гадорията да се трият кадри от нета.
  • Ами ти защо не си си изтеглил първо парите ,а не сега да се притесняваш?
  • Генчо този http://pixdaus.com сток ли е ? Видях на Борисов доста снимки!
  • има леко развитие на нещата снимките вече не са активни.
    Сега остава да се сетят да ми преведат парите.
    Ixus направи  трансфер на парите обаче останаха pending и несъобразих да изчакам да пристигнат и тогава да трия сега незнам дали ще преминат.
    Но това не ги оправдава да продават снимки след изтрит акаунт.
  • Щом са пендинг,би трябвало да няма проблем ,надявам се.
  • Ако са чакащи (pending)- ще ти ги пратят.

Мартине - не го знам този сайт, за първи път го видях сега. Но не виждам защитен воден знак на снимките - което е проблем - все едно е фри тегленето.

• да , прав си... не си бях изпил кафето сутринта! :)
    www.vasoart.com
  • Добре е ако някой реши да става ексклузивен, да прочете малко преди да започне да си изтрива файловете, за да не губи пари. Има сайтове, като SS, при които триенето (или по-добре само да се дезактивират) става веднага и те трябва да са последни. Четох някъде за хора, чакали 6 месеца DT, след като вече са изтрили хиляди снимки от другите сайтове и са загубили хиляди долари.
    Ето малко инфо:
    http://www.microstockgroup.com/general-stock-discussion/exclusive-preparations/

http://www.microstockgroup.com/general-stock-discussion/going-exclusive-before-and-after/

• прав е Ивелин, не трябва да се бърза!
    www.vasoart.com
  • Реклама:
  • Ако това ще е в помощ на някой по въпроса с триенето на акаунти: акаунт във facebook, paypal и други подобни на двата сайта не могат да се трият, могат само да се деактивират, но всичко, което е имало в тях си остава като информация. За paypal знам,че причината е закон, който ги задължава да пазят финансова информация за клиентa мин. 5 години след деактивирането на акаунта, но те ги пазят вечно.
  • Вероятно и за Молебукерс е като Пейпал
  • Щаслив край с фотолията :)
    Все пак с много писане вече и парите ми пристгнаха.. в акаунта останаха някакви стотинки които не си взех, но това не е грижа :)

Затрих около 1000 кадъра от фотолия , 1000 от 123рф , 700 от Шътърсток и 100 тина  кадъра от Дрийма,
    И в крайна сметка станах екслузивен в Айсток :) накрая на другият месец ще споделя инфо дали съм направил правилната крачка...
    Най-вече се реших заради по-високите цени и скъпите колекции на istock. :)
  • успех
    чакаме инфо след месец ;)
  • Хм , като гледам какви хубави снимки имаш с по  0  продажби...Все ми се струва ,че не си направил правилната крачка.Дано да греша.Ще чакам синтерес след време да споделиш какво става.
  • Честита ексклузивност - дано да е спорна финасово

• Честито и от мен! Да не забравиш да споделиш впечатления след месец-два!
  • Честито! Шатъра, дрийма и фотолията са загубили добър фотограф!
  • преправих ти заглавието
    не ме кефят подобни заглавия, и не приемам коментари относно тази ми политика
  • Само от статистическо любопитство - имаш ли представа колко средно месечно или средно дневно  ДЛ-и си имал в ШС към края. Като порядък  - примерно 100 -200-300-400-500 месечно

• 100-120 dl средно на месец имах в Шътъра
  • Благодаря, гледам вече си с коронка в ИС

• Да ще мъча като екслузе, сега следващата мъка е как да ми приемат вета кадри :)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации