Има ли наказания за вюърите на iStock?
  • Въпроса е май само към Иван Матеев, който също е вюър на iStock. Ако една рекламация e изпратена по нормалния ред, до:  

Scout (file re-evaluation)(send Scout the number of a rejected file you would like re-inspected)

и е основателна или вюъра е сгрешил, дали това му се отразява по някакъв начин?
    Било забележки, било финансово? 

• 31 Comments sorted by
  • Реклама:
  • ха,то там и вюъри ли има,рядко се усеща,най-често се чака със седмици да погледнат някоя снимка,ужасна история
  • На мен от нова година ми връщат  ужасно много. Не се оплаквам за срока  за преглеждане, най много за два дни (при вектора е по бързо).
    Най-неприятното  и което ме дразни много е, че една и съща картинка по 2-3 пъти ми я връщат за различни неща. Примерно: за думи, после за да съм махнела бял фон, и после жпга имал артефакти. А последния път третото връщане беше, че пък не е стокабал. Ами ок ама поне в един регрет да е всичко комбинирано. Така само ми пада реитинга.
  • Генчо, ти ли си виновен за вчерашното ми наказание, дет не ти приех снимката си оревал орталъка
  • :) )
    Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • Едва ли има наказания, ще се изненадам ако има :)
    Но въпроса определено е основателен. Аз лично не се дразня вече за отрязана снимка, ако смятам че файла е читав - качвам го отново и го приемат.
  • The following keywords used for this file do not appear to be fully relevant to the subject.

{[ Black (Descriptive Color), Business, Credit Card,  Finance,  Paper (Material), White (Descriptive Color)]}

image

• Пази боже, сляпо да прогледа и от вюър на iStock :) )

• По този случай един поздрав за iStock от Shutterstock
    image

• хахах, последната, докато я подам я приеха и се купи в Южна Африка. Сега чакам и от Канада ....

• В шътъра се вижда откъде са я купили, така ли?
  • Генчо не се ядосвай...нали ги знаеш какви са там, важното е че напук на тъпака инспектор снимката ти се купува. Те мислят че света само около тях се върти... е да ама не! :)
    www.vasoart.com
  • А бе Васо, що не си изтриеш снимките от айсток и да мирясаш :)
  • Petri хехе!
    Васо, направо си направете една тема  "аз мразя ИС " и да си плюете в нея,
    а не всяка втора тема за това как ИС ви ощетява :)
    Като гледам другите сток сайтове са много добри...не знаете къде са ви снимките :) ) айде лека
  • Снимката не е моя - на жена ми е, но въпроса е просто принципен.
    Не виждам защо да им се лижат задниците на iStock при цените от 12 цента за DL. Това не е форума на ИС, където само позитивностти трябва да се пишат за тях. Факт е, че независимо, че е върната, инспектора си получава неговите 50 cent за прегледана снимка, което е над 4 пъти повече!  
    Ми резонно е, след като получава 4 пъти повече, да си носи отговорността за това.
    На мен ми е все тази - в момента съм пуснал DT, Veer и IS да се борят за 2-ро място в личната ми класация. До момента, ИС са ми на 3-то по доходност.

• Реклама:
  • Е хайде сега 12 цента - това са изключения. Цени много рядко срещани вече, заради много стари кредити - купувани преди години...

Хубавите цени няма да ги коментираме - те са свързани (обвъзрани) с ексклузивност ;)

• Петре, защо само моите коментари ти правят впечатление? Това че съм критичен към тях е вярно, но плюене е силна дума. Не ви изнася когато хората ви казват нещата с истинските им имена...ми това си е ваш проблем! Наистина съм съгласен с Генчо, че тук не е форума на Айсток, и както ти, така и аз имаме право да коментираме нещата, така както ги виждаме ти, и аз...всеки от неговата си камбанария. Аз също съм видял добри неща от тях, но те са много малко...капка в морето за разлика от по кофтито неща....за които думата субективизъм и нацупен инспектор е най правилната. Това е, а коментара ти че не си знам нещата го оставям на теб самия...виж нещата които правя, къде съм ги качел и тогава пак пиши. Честит празник на влюбените! :)

www.vasoart.com
  • А бе много добре ти знам портфолиото, поне в айсток - знам какво правиш...
    Ти пък си много докачлив, аз ей така те бъзнах, защото във всяка тема стигаш до старата песен "Ние айсток си ги знаем..."
    Иначе да, определено твоите коментари ми правят впечатление, ти си най-активен и то в пъти от всички други в плюенето на айсток. Мен обаче изобщо не ми дреме това, вълнува ме колко пари ще изкарам от айсток и този месец, защото съм се венчал за тях, и засега съм доволен - нещата вървят все по на добре!
    Ама не ме разбирай погрешно, просто леко те "закачих", а не се заяждам - иначе не ми дреме хич кой къде качва и дали е доволен или не. Всеки сам си прави избора!
    Весел празник... :)
  • Петре, не тълкувш правилно какво е докачане. :) Не си прав, може така да ти изглежда на теб но не е така!  Плюене също не е точната дума за критичноста ми, защото да плюеш е да си голословен, да няма никакво покритие на думите ти относно обекта  който се критикува...а мисля че не само аз а много други от пищещите тук могат да потвърдят че това което казвам е истина. Разбирам ви напълно, вие сте ексклузивни, направили сте своя избор но не сте безпристрастни! Разберете обаче и другите като нас, защото наистина вие не можете да разберете гаврата от страна на някои инспектори къв неексклузивните контрибутори...просто защото на вас няма как да се случи това! Ние живеем в паралелни светове Петри, и оценката също не е адекватна относно нас и вас... 
    Това е проблема, а мисля че ако айсток имаха поне малко желание  това можеше до голяма степен да се тушира. Самите те проявяват агресия към нас - като неглижират труда ни, като си измислят причини които се виждат че са изсмукани от пръстите. Това дразни, и към това аз никога няма да остана равнодушен, защото пряко ме засяга, не само мен...всички! Това не е плюене, това си е истината.
    Хайде, със здраве и да не си разваляме хубавия празник. Наздраве! :)
    www.vasoart.com
  • Тая тема е дъфкана достатъчно, изобщо не исках да си говорим по този въпрос. Наистина няма смисъл от анализ на думи като "плюя" или "критичен"...
    Само ще вметна друго - тоя форум ама хич не е за айсток, както подхвърлихте двамата с Петков. Огледайте хубаво темите и ще видите, че повечето нямат нищо общо с айсток до момента в, който някой от неексклузивните не започне да говори за тях, с добро или лошо, всъщност предимно с лошо.

На мен наистина ми е интересно, ако Иван може да се включи по първоначалната темата. За съжаление той скоро не е писал май тук...
  •  Petri, та казваш какво точно да обясня на жена си (тя сега навлиза в стока) - че някаква тема е дъвкана (нея кой и къде е коментирал подобни неща не я интересува) или че вюура се е осрал като за световно. Или, че вюура ПРАВИЛНО е резнал ключовата дума? 

В тази тема ключовата дума е безнаказаност, не е iStock. Аре покажи къде е коментирана тя. 
     Честит Свети Трифон-Валентин Зарезан

• Хора, хлопат ви дъските ей. Не разбирате от елементарен майтап (който си направих с Васото) - направихте революция, баси проблема/заяждане стана...

Отношението ви тази вечер го отнасям към Трифон Зарезан, започнали сте отрано да празнувате.
    Хайде със здраве.
  • Аз също да кажа нещо по темата АйСток, ама имайте предвид, че съм на кана вино и отгоре ;-)
    Значи, няма как отношението към екслузивните и неексклузивните да е същото. В противен случай нямаше да има ексклузивни. Трябва да има някакви бонуси за ексклузивните, за да се роят. Иначе никой нямаше да се натиска за там... Проста и елементарна пазарна политика. За пари става въпрос...
    Ако си неексклузивен, няма как да очакваш чудеса. Караш под общия знаменател и туйто! Като искаш по-специално отношение, лесно е - ставаш ексклузив и си в джаза.
    Аз изобщо не виждам на какво отгоре неексклузивен има претенции да бъде третиран като ексклузивен. Не се връзва! Все едно да да се застраховам при един застраховател и при застрахователно събитие да рава защо не ме обезщетяват всички застрахователи на пазара! ;-)
    Am I right?
  • личи си че си на кана вино.... ама в момента бързам за работа за да се обяснявам! Прочети какви си ги писал в предните си постове и какво пишеш сега. Много противоречия има.... а тук ставаше въпрос за съвсем други неща. Нейсе, явно наистина е безмислена вече тази тема.
    www.vasoart.com
  • Ники, като си на кана вино мислиш много трезво :) ))
    Такава е политиката на ИС харесва или не харесва,  това е положението нищо няма да промените колкото и да драскате :)
    Живота е несправедлив, примирете се :)

• Мартине, баш за това е думата - за примирието. Робска глава сабя не я сече, но щял живот хамут влече.

Но както е казал народа - Бог забавя, но не забравя.
    Всеки си плаща за гяволъка - друг е въпроса кога, как и колко.

Николай, темата въобще не е за и против екслузивността. :) Странно е обаче защо въобще трябва да се защищава iStock - някой да има акции от него. Всички сме от другата страна на барикадата, а като заиграе мечката в комшията, ще дойде и у нас - казва народа.
    Спорен ден :)

• Добре казано Генчо!,  това имах и аз предвид. Никой никога не е казвал че ексклузивните не трябва да имат привилегии, но не това да е повода  нарочно да се удря с инспекторската лопата по главата, на обикновените  контрибутори!
    Аз бях до тук с тази тема, успех на всички които се трудят !
    www.vasoart.com
  • Никакви противоречия няма! АйСток имат работещ модел и всички, които искат да продават там имат право да избират - ексклузив или не.
    Що се отнася до тъпите причини, които измислят за отказите, това е защото ги мързи да пишат и ползват готови шаблони, а явно понякога ги мързи и да изберат правилния шаблон, та се получават ултра-тъпи изцепки.

Ако аз бях собственик на АйСток, щах да постъпя точно като тях - това е начин да се различават от хилядите други сток-сайтове. И както се вижда, системата работи добре.

Единственото, с което не съм съгласен, е намалените проценти, ама и това си е тяхна работа, те никого не задължавата да продава при тях. 
  • Николай

Ако беше собственик веротно щеше да мислиш с главата си и да решиш този проблем доста по-радикално. Точно с наказания за такива мързеливи хитреци-вюъри.

Простата икономическа логика показва, че дву-трикратно връщане и последващо приемане излишно оскъпява приета снимка с 1/2-1$. Това е играта на подобни вюъри да цоцат двойно от iStock за претупана работа. Само, че това го умножи по няколко милиона отказа и става мноого голямо число. Дори ако само 10% са подобни ситуация, числото си е за замисляне.
    Не знам кой е по-умния - този дето дал тези милиони или тези, дето са ги взели безнаказано.  
    То затова Алами са с някакви 22 милиона снимки (при около 120 работещи, вкл. вюърите) - двойно повече, СС с 14 млн и т.н.
    А разлика между ИС и другите сайтове като съдържание няма.  Независимо от екслузивностите и  разните колекции - много от другите авторите доста бързо копират добрите идеи и ги обезценяват.

За мен темата също е приключена, казах на жената да свиква със студената вода :)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации