чудно
това силно напомня моите проблеми с дрийма - който иска може да види темата по-долу
след излизането на скандала с pixmac и спирането на връзките с тях проблемите ми спряха, както и продажбите за жалост, което ме води към мислъта че те са били проблема
не знам айстока дали са работели с тях, но ако да, това е драмата
Има огромна тема във форума им - вчера я четох над един час. С много логични аргументи и съждения. Има и лайтбокс с част от изтеглените снимки, в който се вижда липсата на логика на избора. Теглено и плащано е от много карти по целия свят с малки - $75 до средни суми - 4 пъти х $1200. Основно са реагирали (вероятно и засегнати) само ексклусивни автори
А такова застраховане за картови измами има и си е действащо, но iStock с огромния си процент, който прибира от по-голямата част от контрибуторите - 85%, явно не го обявяват.
Merchant ChargeBack Insurance
BankCard Central provides qualified merchants’ access to charge back insurance protection against cardholder fraud on Card-not-Present credit card transactions when:
Някои - Curt_Pickens - http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=630114 Files: 1381 Downloads: >22000
започнаха да си махат нещата:
Едни от най-големите измами в нета са фиkтивните пробиви. Образно - хaкват мрежата на Пeнтагoна. Олеле, ..., изтекла била от вътрешен информация, бла, бла ...какви нива на оторизиране и сигурност има, не е истина.
И след примерно 1/2 година му вдигат бюджeта с примерно 1/2 милиарда зелени за подобряване на сигурността, което не се чува никъде.
Както гласи една китайска поговорка - гледай посоката на реката на парите.
В случая има примерно годишен отчетен доклад пред инвеститори/банки, с тези (върнатите, но през 2011) финанси е подобрен годишния баланс за печалбата за 2010г. в условията на криза, ама що ли си мисля едни такива корпоративно-нелицеприятни съждения...
Затова са теглени най-скъпите (някои твърдят, че са им теглени EL???) което е безмислено при условие, че са изтеглени най-големите размери на файловете, а самия лиценз EL е невалиден /не е законно от iStock/.
А за какви парични числа става дума - една проста сметка за периода 22-30 декември, през който са теглени.
Във форума числото на теглене е дадено като 1 файл за 1.4 сек - това са около 2500 файла/час (средно ~5mb ~ ) това е около 12 Gb/час - реална скорост за даунлоад (примерно моята е 8Mb/sec). Петри дава цена 33$/бр (платима на контрибуторите) ^ 2500 = 82500$ /час ^ 24 часа = 1 980 000$ дневно (към контрибуторите) и поне 2.5 пъти повече като дял на iStock - демек, общо може да се достигне около 7 млн дневно ???
т.е., лимита е определен само от количеството достъпни пари по кредитни карти.
този бизнес наистина започва да се срива за съжаление
ако си направите труда да потърсите назад ще видите същите проблеми и оправдания от дрийма, като тогава дори ме бяха обвинили че аз сам си ги крада с фалшиви кредитни карти
само още веднъж искам да ви обърна внимание на скандала с pixmac - тъй като това е очевидната причина за мен - те са създали система за "кеширане" на снимките купени през тях - която не е отброявала продажбите - а явно те са продавали доста, само така се обяснявам тези огромни загуби, отделни хора не могат да ги направит в такива размери, освен ако пак не работят със софтуер който тегли автоматично
при всички положения това е проблем на сайта и сигурността му, отделно че не виждам как банката ще откаже плащането, при положение че както са написали по-горе има гаранции
единствения начин да излязат нещата според мен е ако се заведе колективно дело в някоя бяла държава и започне разследване - мога само да предполагам какво ще стане тогава...
Има поне още два сценария
1. Разбиване на лицензно-ексклусивен модел от конкуренти - теглени са основно ексклусивни снимки - които на черния пазар са "фри" и стават достъпни и използваеми в страни с други нива на защита на авторските права - основно под формата на евтини двд колекции по теми и ограничено листваеми торенти. Там е възможно втория ползвател (закупил ДВД със много РФ снимки) да се явява добросъвестен и никой да не може да го бутне за нищо. Въпрос на законодателство, но не коментирам за страни, където е възможно това.
2. Застрахователна измама - ако цялата имидж-банка е застрахована за такава кражба - iStосk може да си го позволи с тази норма на разпределение на комисионните - сега си получават парите от застраховката - с техния дял от комисионната и дела от комисионните на контрибуторите се разплащат обратно на картодържачите, а парите от застраховката им остават като чиста печалба. А тези, които знаят застрахована ли е или не банката са вероятно 2-3 човека - те ще си държат устата затворена за толкова парици. От морална гледна точка са чисти като сълза - неоснователно получените пари се връщат 1:1 (и от двете облагодетелствани страни обратно на законните им собственици), а разходите по застраховането са само от страна на агенцията и съответно прихода е само за тях. Те никъде не обявяват - да, застрована е или не, не е застрахована. Няма нито дума като отговор по този въпрос. Хаха... - голяма *бавка е това.
Странно е, че е атакуван само iStосk - за толкова пари може се атакува и Gеttyimаges - където колекциите Вета и агенции са същите и цената е същата.
Е тук е особеността на ексклусивните. Само за техните снимки е сигурно, че са с източник iStоck. И те да му мислят. Другите (такива снимки, които са качвани на повече сайтове ) може да са с неясен източник - ДТ, СС, ... демек нищо не дължиш на iStоck
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos