Здравейте, от известно време с няколко момчета доста сериозно работим по един проект за микро-сток снимки - www.stockpodium.com и в момента подготвяме да пуснем възможност снимки да се купуват директно от нашия сайт като ресел на www.123RF.com. Имаме много интересна технология, която позволява търсене не само с думи но и с примерни снимки - ние го наричаме търсене на база визуална подобност.
Искаме да ви поканим на 22 декември, сряда от 19 часа на представяне на проекта в Чешкия център на Раковска 100. Ще представим новия ни дизайн както и някои неща, които подготвяме за началото на следващата година, включително бета версия на частта за контрибутори. Имаме също така доста интересно предложение за авто- тагване на снимки, което вероятно също ще представим в работна версия много скоро.
Надявам се, че проектът би представлявал интерес за българската микро-сток общност и ще се радваме да се видим на презентацията с тези, които имат възможност да присъстват. Повече информация за събитието може да намерите във FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=135294783191557
Аз пък забелязах в 123rf един refund за $3 с обяснението, че снимката е купена от дизайнер, но клиента си избрал друга ! Иначе и аз пожелавам успех на начинанието. Мисля, че гледах преди време нещо за подобен софтуер по телевизията.
Аз пък забелязах в 123rf един refund за $3 с обяснението, че е купена от дизайнер, но неговия клиент си харесал друга и нямало да я използва и я бил изтрил от компютъра си ! Иначе и аз пожелавам успех на начинанието ! Мисля, че гледах преди време по телевизията нещо за подобен софтуер за визуално търсене на подобни изображения. Изглежда много интересно !
Много е приятен на като цветова схема сайтът, с лек и изчистен дизайн.
Дано и на клиентите им е приятно да браузват и търсят в него. Вече си видях снимки от 123RF импортнати във вашия сайт, "чрез" реселър обвързаността ви с тях.
А начина на визуално търсене е интерeсен, на мен ми напомня на Tineye и Piximilar
Успех и от мен, и с продажбите, и с клиентите и на последно (но не и по значение) с контрибуторите.
Като технология, наистина в мометна доста подобно на Piximilar, като скоро ще пуснем официално на сайта и подобрена версия, която да е по-насочена към разпознаването на конкретно обекти.
Ако не се видим на презентацията, ще се радвам да продължим с дискусиите тук, особено за нещата, които контрибютърите биха искали от един сток. Осъзнаваме, че е доста работа и конкуренцията в момента също е доста жестока, но с достатъчно ентусиазъм и познания ще се справим
Ако някой има възможност да дойде, но е забравил - събитието е тази вечер от 19:00 до към 20:30-21:00, като втората половина ще протече в неформална обстановка.
Мина се не мина известно време от както се видяхме с някои от вас през декември, а после и на сбирката на форума в София.
От тогава имаме няколко (около 2 и половина) добри новини.
Едната е, че започнахме от края на февруари официално започнахме да продаваме снимките от доставчиците ни (за момента умишлено сме избрали 123RF като единствен доставчик за известен период от време) директно на нашия сайт. От тогава бележим и значително увеличение в трафика към сайта
Втората, заради която основно ви пиша сега, е че след доста непредвидени ангажименти и задачки, отново дойде време да се замислим по-сериозно за публичното пускане на възможността изображенията да може да се качват и директно при нас, в допълнение на това, че препродаваме от друга/и агенициа/и.
Във връзка с това ще ни е много полезно да разберем (с структуриран вид) какво смятате за функционалността, потребителското преживяване и въобще по-общо за цялостното ви сътрудничество със съществуващите агенции, с които работите. Ще съм ви искрено благодарен ако можете в свободна форма да отговорите на следните няколко въпроса във връзка с това какво бихте искали, както и какво не бихте искали да виждате в така агенция, и в частност в системата за качване на снимки, за която са първите въпроси:
- пожелателни функционалности: (например API for upload, auto-tagging и/или additional tags suggestions , ... ) ?
- досадни проблеми: (например бавен upload, нужда да се избира категория от не добре организиран списък или йерархия, ...) ?
- по-общи проблеми: (например дълго врене review, колко дълго?; несправедлива комисионна, защо?; проблеми във връзка с лицензните условия, какви?... ) ?
- всичко друго, което сметнете, че би било полезно да споделите в този контекст...
Мнението ви е повече от добре дошло и би ни помогнало много в задачата която сме си поставили - да създадем една наистина страхотна услуга за микро-сток общността ( малко популистки звучи, но е вярно ).
Ако горното ви се струва много дълго и формално - ще сме благодарни и на споделяне на впечатления в свободен текст.
Преровихме старателно форума и не като да няма мнения по въпроса, но някакъв пост-мортем от сегашна гледна точка, както и в малко по-структурирана форма би бил наистина много полезен.
Може би е добра идея да отворя отделен тред по въпроса?
Като функционалност и като цяло ми харесва, но Search-а е бавен. Трябва да направите нещо повъпроса с ускоряването на трафика. Като цяло браузването е тромаво. Иначе поздравления за инициативата, пожелавам много успехи.
Привет totovas - благодаря ти за бързата обратна връзка и добрите пожелания!
Да, определено търсенето в сайта в момента е бавно, особено когато не са се кеширали още определени групи резултати. В момента работим по въпроса с оптимизацията и най-вече с подобряването на инфраструктурата, тъй като макари и доста мощни - машинките ни вече се позадъхват от придошлия в последните месец-два трафик
Иначе отделно от обратна връзка за самия сайт, текущото ми питане беше най-вече за това какво в момента харесвате и не харесвате в секциите за качване на снимки, разглеждане на приходи, статистики, самите комисионни и т.н. на останалите сайтове, да ги наречем конкурентни. Това във връзка с насочеността ни към пускане на такава функционалност и при нас, която искаме да направи добре още от "първия път".
Наскоро Cutcaster подновиха сайта си и задават подобни въпроси в най-популярния по света форум за микросток: http://www.microstockgroup.com/cutcaster/submitter-stats/msg198375/?topicseen#new Обезателно трябва да популяризирате StockPodium там, но трябва първо да сте добре подготвени, защото май не са много хората настроени положително към нови агенции. Освен ако не плащат за ъплоуд Успех
някои неща от страницата на сайта нещо не работят под мозила 3.6 - напр. signin формата не се отваря и бутона get me informed не приема клик, под хрома, ие9 и опера работят. иначе се регистирах за селер и чакам потвърждение...
@ivelin radkov: благодаря за линка, дава добра представа, специално за частта със статистките. със сигурност ще глeдаме да се представим добре във форума за радост вече имаме доста хора (със всякакви размери portfolios) самостоятелно изявили интерес да качват снимки и видео при нас, надяваме се ентусиазма им да е запази докато това стане реална възможност.
@yanzap: благодаря за споменатия проблем. дали можеш да кажеш точния build на firefox-a, че доста време разработвахме и тествахме интензивно и с firefox (с 3.5, а отскори с 4). сега downgrade-нах до 3.6.16, но за съжаление не можах да възпроизведа проблемите, за които споменаваш и може номера на build-а да ми помогне.
радвам се, че си се записал, до колкото видях и си потвърдил мейла. всички не-ексклузивни от този форум са повече от добре дошли, а и ексклузивните в бъдеще
за сега съм с 3.6.17 Качих 4 но се отказах и се върнах на старата версия. може и при мен настройките да ми пречат на нещо да зареди но не се задълбочих за момента.