Здравейте! Искам да питам някой ползва ли плъгини за текстурите за векторите и примерно за коледни звезди. И дали могат да се ползват готови звезди от чужди автори в собствен дизайн на текстура примерно. Мерси предварително В.
Всичко което не е излязло из под твоята ръка, дори и обикновенно кръгче или чертичка е обект на нечие авторско право. Ами напоследък май не съм ползвала плъгини, защото плъгините който имам са за по стари версий на илюстратор ....имах един за правене на рамки, или на розетки, или да се боядисва по бързо в меш.......непомня всчко.
Аз никога не ползвам плъгини нито текстури за Illustrator. За мен те са приоритет най-вече за Photoshop-a или 3D Studio Max. Доказано е че изчистения вектор, без грам плъгин или текстура е предпочитан за купувачите, както и за ползвателите на работните файл формати. Всичко е въпрос на майсторлъка в креативноста, идеята и прецизното изпълнение. Останалото си е чиста загуба на време, главоблъскане, пари, настройки, отежняване на софтуера а от там и на машината. Ползвайте портативни версии на Illustrator, по-леки са и лесни за ползване. Един майстор би могъл да работи както с extension весии на програмите така и с орязаните от към "благинки", аз ги наричам "тумори" , понеже черпят от капацитета на програмата. Естествено всеки сам определя за себе си как и с какво да работи, за себе си предпочитам да съм семпъл в инструментариума и богат във въображението.
Тотовас текстури има почти във всеки файл включително и мойте. Плъгините не бих се съгласила че са тежки, те просто улесняват живота и в повечето случай за неща който се чудиш как са направени, а са изцяло векторни почти винаги е намесен плъгин. Ето това е правено с плъгин да не мислиш че си е играл цял ден да нагласява нюансите.
Гери, всеки решава сам за себе си кой е най-удачния начин за да се изразява и въобще да работи. Ето например аз правя подобни неща и не ползвам грам плъгини и текстури: