Преди няколко дни разбрах, че и те данък слагат на US продажбите. Има си TAX център и т.н. .И те за сетен път също решили че ITIN ни трябва. Имаше ден два огромна тема в форума им, която вчера изчезна изцяло. Та ще видим какво ще става там. Последно пишеше че след 15.09 започват да се приспадат проценти 5 или 30.
"...you don't need to tick the 'applied for' radio button. You can leave the ITIN field blank and for all earnings made after September 15 the treaty percentage will be applied, in you case 5% (of course ONLY for earnings made from US buyers..."
Доста аматьорски подходиха , предвид че можеха да се възползват от опита на другите агенции въвели преди тях таксата . Потребителите вдигнаха вой доста бързо и в крайна ITIN номера отпадна . Точка 6 просто се прескача .
Васо в Фотолиа ти се пази формата как си я попълнил, виж там. Има и нещо различно в формата на Дреамстаим, но то касае главно ИТИН, който засега го изискват от всички. Там трябва да се опомене дали ще поръчаш итин или някакви други опций имаше. Аз за сега не я попълвам, изчаквам. Предните пъти пак така изчаках, че да станат по наясно с изискванията си. Щом темата в форума, която сами са отворили за въпроси е изтрита, значи се очакват промени.
п.с. да именно за точка 6 говорих. Същия текст който цитираш nobeastsofierce , някъде из изчезналата тема фигурираше като отговор.
Омега до сега не си ли попълвал такъв формуляр? Не се е налагало никакъв номер да пиша предните 3 пъти. Доколкото разбирам и тук отпадна ИТИН номера. Аз днес го пуснах. В общи линий всичко ми бяха попълнили само на две-три места трябваше да пиша аз.
То е напрактика е попълнено. Трябва да чекнеш индивидуал и най-отдолу имената да си напишеш. Както са в профила ти. Ако са две имена само две, а не три. И най-долу атачваш скан на паспорт или лична карта