данък от usa продажби и в Дриймсайм
  • Преди няколко дни разбрах, че и те данък слагат на US продажбите. Има си TAX център и т.н. .И те за сетен път също решили че ITIN ни трябва. Имаше ден два огромна тема в форума им, която вчера изчезна изцяло. Та ще видим какво ще става там. Последно пишеше че след 15.09 започват да се приспадат проценти 5 или 30.
  • 19 Comments sorted by
  • Реклама:
  • отвсякъде само хубави новини 8-P
  • нали имаше една тема тук, за попълването на тази форма. Не можах да я видя, а беше много подробно обяснено. Админа, може ли пак да я изровите? :)
    Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • eхооо, админа....плиййййз!
    www.vasoart.com
  • админа е на работа с чийто пари се плаща хостинга за този форум ;)
    ще потърси и намери когато има време
  • "...you don't need to tick the 'applied for' radio button. You can leave
    the ITIN field blank and for all earnings made after September 15 the
    treaty percentage will be applied, in you case 5% (of course ONLY for
    earnings made from US buyers..."

Доста аматьорски подходиха , предвид че можеха да се възползват от опита на другите агенции въвели  преди тях таксата . Потребителите вдигнаха вой доста бързо и в крайна ITIN номера отпадна .
    Точка 6 просто се прескача .

• Васо в Фотолиа ти се пази формата как си я попълнил, виж там. Има и нещо различно в формата на Дреамстаим, но то касае главно ИТИН, който засега го изискват от всички. Там трябва да се опомене дали ще поръчаш итин или някакви други опций имаше. Аз за сега не я попълвам, изчаквам. Предните пъти пак така изчаках, че да станат по наясно с изискванията си. Щом темата в форума, която сами са отворили за въпроси е изтрита, значи се очакват промени.

п.с. да именно за точка 6 говорих. Същия текст който цитираш nobeastsofierce

, някъде из изчезналата тема фигурираше като отговор.
  • да, и аз още изчаквам :) Мерси за отговора Гери!
    www.vasoart.com
  • срока за попълването е до 15 септември, после голямата брадва 30 %  :)
    www.vasoart.com
  • И аз им получих мейла. От щатско имам Social Security Number, ще видим дали ще мина с него.
  • Омега до сега не си ли попълвал такъв формуляр? Не се е налагало никакъв номер да пиша предните 3 пъти. Доколкото разбирам и тук отпадна ИТИН номера. Аз днес го пуснах. В общи линий всичко ми бяха попълнили само на две-три  места трябваше да пиша аз.
  • Така е, права е Гери, и аз го попълних преди малко. Без ИТИН !
    www.vasoart.com
  • Днес и аз попълвах. Не писах ИТИН.
  • Колеги, какво отбелязахте на точки 6,7 и 8 ? Мен ме връща да си поправям някакви грешки а не мога да разбера какви !?
  • на 6, 7 и 8 нищо не съм писала.
  • То е напрактика е попълнено. Трябва да чекнеш индивидуал и най-отдолу имената да си напишеш. Както са в профила ти. Ако са две имена само две, а не три. И най-долу атачваш скан на паспорт или лична карта
  • Така е, да!
    www.vasoart.com
  • Реклама:
  • обърнете внимание и на размера на сканирания паспорт/ЛК до 500кб :)
  • Form W-8BEN was successfully recorded. Thank you. 

Реално аз почти нищо не попълних, само най-последното поле с трите си имена и снимка /скан от международния ми паспорт. Дано не пропускам нещо ...
    www.ilchoni.com
  • Мда, и аз успях в последния момент :) Мислех да атачна скана след това, но се оказа че трябва веднага :)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации