виждал съм снимка на онзи трибуквения, дето все снима жена си (полякиня ли беше). сънито му знае ника виждал съм онези рибки дето прескачат от аквариум в аквариум
Примери - колкото щеш. Само от Бургас до Несебър има 3 кадъра на Аркурс. А дали не трябва за билборд да се плаща скъпия лиценз? Не съм чел на айсток лиценза скоро, ама в Шатъра със сигурност не може да се прави билборд с нормалния лиценз, нито календар, нито дори пощенска картичка. Не вярвам в АйСток да е много по-различно. Утре ще прочета, дано имам половин час свободен.
Аз пък както пазарувам в един магазин в Полша виждам моя снимка (на козметичен продукт) която не са купували с екстендет лиценз Това означава ли че мога да ги съдя ?! купили са я от СС а аз вече съм си изтрил снимките от там ЦЪК
Естествено, че можеш да ги съдиш. Няма да е бързо, но може да си купиш Хаселблад с парите. Че и ще ти останат. Контрола върху лицезите и правата за ползване е още един довод за работата само с една агенция.
Аз мисля, че щом има доказателства за нарушението, Мартин може да подаде оплакване до Шатъра, те вече си знаят а и имат опитни адвокати за тази работа. Контрола върху лицезите и правата за ползване са най вече проблем на самата агенция която трябва да следи за това. Ако тя не го прави тогава вече може и това което казваш ти, но изхода не е много ясен...а парите които ще потроши за делата...?
Let me show the world in my eyes... www.vasoart.com
Мартин, почти сигурен съм, че преди година тиража беше 25K, сега е 100K за paper products и други. Закономерно увеличение спрямо поскъпването на снимките в iStock оттогава. Не съм запознат с extended license на останалите stock агенции.