Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorMick
    • CommentTime08.08.2007
     permalink

Здравейте,
    първо да кажа, по  качвам  по малко  във фотолиа (от пролетта)  и там ми харесва начина на ъплоуд, и описването на категориите.

докато с Истокфото не е така..  сигурно  ако се прави редовно се свиква..но за сега ми се струва адски мудно да се качи снимка там..и да се избере точната и категория..  

(иначе кийуърдс си ги добавям още в тиф-а, в ФШ...)

дали пък и аз не го правя както трябва..кой знае..

Чета тука за дриймстайм, и шътърсток, алами.. но хич не съм запознатс правилата им.

Та въпроса ми е  към кой сайт  - подобен като организацията  на фотолиа, бихте препоръчали да започна да ъплоудвам микросток-снимки...  :) за момента едва ли ще смогвам повече от 4-5 на ден.. което е почти нищо..  но все пак имам желание да пробвам.. :)

любов към фотографията какво да се прави...  :))) (и към среброто) :)

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime08.08.2007 (редактирано)
     permalink

В тази тема аз казах че петте изброени в лявата колонка са сайтовете с които трябва да се започне. Някои на първо място биха сложили ShutterStock, аз слагам IstockPhoto, но всъщност важното е, че трябва да качваш и на двата Wink (т.е. и на петте, но тези два са най-силни). ИС има сложна система, но си заслужава.

В началото е трудно да смогва човек, аз в момента имам някои подготвени кадри, но некачени, защото трябва да се добавят ключови думи и описания, а тази дейност не ми е от най-любимите. В същото време, тя е много важна. Някои даже подготвят keywords за всеки сайт отделно. За ключови думи, полезен е ПДФ-а който беше линкнал лолаферари тук.

4-5 снимки на ден си е много добро темпо и ти пожелавам да го поддържаш (и подобриш), а среброто няма къде да ходи - ще дойде в MoneyBookers акаунта ти (именно тях препоръчвам за прибиране на пари). Повече за тях в темата за Разплащане

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorMick
    • CommentTime08.08.2007
     permalink

4-5 смело казано :) наистина..има дни  в които не остава време...

10кс за мнението...

мисля че темата ще е полезна и на други които отскоро са се запознали със микросток сайтовете..

:)

•  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime09.11.2007 (редактирано)
     permalink

Здравейте,

нов съм тук, попаднах на страничката случайно преди 2-3 дни и я прегледах почти цялата.

Идеята и възможността да продам своя снимка доста ме заинтригува, най-малкото заради тръпката.

И така, в кой сайт да се пробвам? И въбоще имам ли някакъв шанс?

Като се уточни, че не съм фотограф ни най-малко Tongue out и снимам с "куха лейка" ФЗ50 Money mouth

мерси...

-------------------------------

Забравих да кажа, че се регистрирах във Фотолиа вече и качих 4-5 снимки, още не са прегледани.Innocent 

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime09.11.2007
     permalink

Здравей и добре дошъл

похвално е че си изчел какво сме написали дотук :)

За сайтовете сме говорили, пробвай тези вляво. Ф350 може да бъде проблем, но с желание и старание може да се работи и с него, въпреки че не е подходящ. Доколкото за шанса - всеки го има :)
    Успех!

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime09.11.2007
     permalink

istockphoto, shutterstock и dreamstime са трите сериозни откъм продажби.

Откъм организация, дизайн и т.н. има още други които са добри, ама като не продават на кой му пука :) 

• CommentAuthorexo99
    • CommentTime12.11.2007
     permalink

Здравейте,

Току-що се регистрирах при вас.

Надявам се, че с ваша помощ и аз ще се пробвал в микропродажбитеKiss

Проблемът ми е, че в момента разполагам с една стара Канонска сапунерка.

Мисля да си купя малко по-сериозен апарат в близките дни и съм се спрял на

Пентакс К10Д с двата обектива от Павилиона.

Предполагам, че за парите си е добър апарат.

На първо време не мога да отделя повече пари - та въпросът е дали е достатъчно добъл за микросток?

• CommentAuthorboris
    • CommentTime12.11.2007
     permalink
    Да, напълно достатъчен е.
    • CommentAuthorexo99
    • CommentTime16.11.2007
     permalink

Купих го Пентакса К10Д !!!

Сега го разучавам - после ще пусна и някоя снимка / ако ми ги одобрят де /.

•  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime17.11.2007
     permalink

Честито! Wink

-----------------------------

Имам един въпрос, може би не е за тук, но не ми се пише във форума на dreamstime.

Пробвах да качвам през ФТП, след това къде да продължа качването? 

Там пише "Unfinished files" section но не мога да видя нещо подобно, забелязах, че като кача снимка

през браузъра след нея излизат качените през ФТП, но искам да изтрия 1 погрешно качена и спирам до нея Money mouth
    На кратко въпросът ми е къде е секцията "Unfinished files"?

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime17.11.2007
     permalink

отиваш на "managemen area" и там една от иконките е "Unfinished Files"

Аз също почнах с FTP качване, но също неможах да открия къде се
    появяват тия файлове...така и не открих, не че положих много
    усилия за да се справя с проблема. Та аз си качвам една по една
    картинките през броузера, защото не качвам на веднъж големи
    количества.

•  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime17.11.2007
     permalink
    мерси sunnyfrog, знаех си,че е някъде тамWink
  1.  permalink
    Я някой по-вещ да каже къде се появяват файловете, качени с фтп, плс;
    • CommentAuthordiaprim
    • CommentTime03.12.2007
     permalink

Здравейте,и аз съм нов в този сайт, съвсем случайно и аз попаднах в този сайт, почетох малко за стокфотографията, та реших да се пробвам. Като за начало се насочих към фотолията. Качих десетина снимки колкото за проба и зачаках да видя резултата от 13 ноември до днес 3 декември нито една снимка не ми е прегледана , поне така си мисля...Там до снимките ми се мъдри  awainting  validation и така до сега и жълтичкото не ще да стане зелено . Моля да ми дадете информация това нормално или може би е в мен причината, защото съм много зле с чуждите езици и не само с тях.Благодаря предварително.

•  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime03.12.2007
     permalink

И аз, незнайно защо също първо се регистрирах във Фотолия, снимките ми стоят не проверени от 11 ноември. Money mouth

След това пробвах във 123rf.com  и DreamsTime, където са доста по-бързи.

Особенно първият още на другия ден са проверени, а и ми прави впечатление, 

че не са особенно предвирчиви към снимките, което е чудесно за аматьори като мен Laughing 

Така, че провай там! Wink 

2.  permalink
    @ mugen: Аз те водя с два дни във фотолията. чакам от 9.11.:) Май ще дочакам първо дядо Коледа, после може и дядо Мраз, и чак тогава:)
    •  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime03.12.2007
     permalink
    Laughing значи за 2008г. могат да ми откажат всичките снимки Laughing
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime03.12.2007
     permalink

Ако ще пробвате само един-два сайта:  istockphoto, shutterstock или dreamstime.

• CommentAuthordiaprim
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    Прави ми впечатление, че във фотолиата последните снимки дето излизат сега са със ID по голямо   от моите снимки  - май  си имат свои критерии за разглеждане дето ги не знам.Имах неблагоразумието да сложа някои снимки с ексклузивни права колкото за проба, но забравих кои са и сега няма как да разбера, а ми се ще да ги кача и в други сайтове. Май ще трябва да ги трия всичките. Някой ако знае начин как да се излезе от ситуацията моля да се обажда.
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime04.12.2007 (редактирано)
     permalink

welcome :)

в началото се чака - нормално е :)
    доколкото за сайтовете, борис ви е казал

а за твоята ситуация - най-лесно е да пишеш на фотолия, един приятел беше много доволен от тяхния съпорт. Просто им кажи че по погрешка си маркирал ексклузивното чекбоксче и че искаш всичките ти снимки да НЕ СА ексклузивни. Ако не стане, тогава по твоя начин ;)

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthordiaprim
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    Благодаря за отговорите , явно трябва да търся някой с добър английски.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime04.12.2007
     permalink

Лично аз чак толкова много никога не съм чакала, когато съм се регистрирала някъде и за първи път качвам картинки. Може би само в ИС. А в фотолия по принцип най-късно на другия ден  картинката ми е удобрена. Имала съм случай да е удобрена буквално след 5 мин.

Преди 10 дни съм писала на ИС на съпорта за нещо което ме интересува и все още никакъв отговор. Не искам да си мисля ако имам реален проблем  как ще комуникирам с тях. Толкова мудно и бавно е всичко при тях. Аз затова и на Скот се отказах да се жалвам когато нещо ми отхвърлят.

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime04.12.2007
     permalink

за мен царете на преглеждането са СтокЕкспертите :)
    напоследък не знам как са, не съм качвал скоро (хм, а трябва), но преди бяха мнооого бързи :)

ИС съпорта е зле :)
    за отговор от Скот са чакали и по 4 (четири!)  месеца
    при техническите неща е доста по-малко, но отново се чака доста ... 

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorjulydfg
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    В момента stockxpert преглеждат бързо само векторите, снимките се преглеждат минимум за 10 дена.
    •  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    Аз пък побързах да се регистрирам Surprised
    •  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime06.12.2007 (редактирано)
     permalink

осъществих първа продажба!! Cool 

В ДС Smile, имам одобрени 5 и 12 отхвърлени снимки (Poor lighting setup, poor contrast or incorrect exposure.)

Но сайта повече ми харесва от 123рф, където ми приемат всичко, неща които и аз не бих приел

и след това  се налага да ги трия. Embarassed 

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime06.12.2007
     permalink
    да се похвяля и аз. Нещо ми секна музата и вместо да безделнича се регистрирах в www.luckyoliver.com. Не е кой знае колко силен сайт като гледам на другите продажбите, но ми е симпатичен дизайна. Та днес  първите 30 цента спечелих.
    • CommentAuthordiaprim
    • CommentTime06.12.2007
     permalink
    Честито на mugen!  Вероятно е голям кеф. А ДС какво визираш Dreams time ли ?
    •  
      CommentAuthormugen
    • CommentTime06.12.2007
     permalink

ДА, объркал съм. Embarassed DreamsTime - DT.

Вярно е името защото докато съм спал се е продала Laughing 

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime06.12.2007
     permalink

честито на Муген. сега почва Ф5 манията Laughing

Гери, на теб няма какво да ти честитя ;) Нека Оливера се набута към другите сайтове и всички ще сме доволни ;)

слушай Админа | блога ми

Реклама