пътуване на фотограф
  • 16 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Здравейте предстои ми пътуване с самолет до Франция и не знам дали ще мога да взема като ръчен багаж моята фотографска раница тя е Lowepro CompuTrekker AW ако има значение ще пътувам сигурна с френските авиолинии

• Естествено, че можеш! Smile

• Ами не е много естествено. Редовно след някой опит за атентат затягат изискванията.

Тъй като тази раница е доста голяма (имам я същата и много й се радвам) има голям шанс да не мине като ръчен багаж. В никакъв случай не оставяй скъпа техника в каргото, защото може да не си я намериш после.

Намери си по-малка раница и пътувай с нея, излишните обективи - в къщи. Ако случайно ти се случи да те накарат да оставиш такава раница за багажното, правиш следното: фотоапарата на врата и пълниш джобовете с обективи. Не се бъзикам. Ще те изгледат странно, но ще си спасиш техника за хиляди.

• а мога ли да разбера дали ще мога да взема че техниката много за джобовете сепак ще снимам световното  по аеробика и видео

• Най-добре  ще бъде да направиш контакт с компанията с която ще летиш, да им обясниш какво точно ще носиш и с какви размери е ръчния багаж. Съмнявам се да не ти дадат инфо. Smile

• благодаря чакам и други мнения и съвети

• товае другата чанта вкоято побирам всичко  Sony LCS-AMSC30 http://www.dekom.bg/?page=product_details&instanceID=5996

• Налага ми се често да пътувам със самолет, включително и до Франция.Проблеми с фотографската раница не съм имал (раницата е Лауерпро,но вариант с долно защитено отделение-CANON EOS 1Ds MARK III,CANON EOS 20D,70-20,28 -70,12-24) едното тяло слагам в горния джоб на раницата,увито в дунапрен и не нося лаптопа в раницата по време на полет.Има едно препоръчително правило - раницата трябва да влиза в багажното отделение над главите на пътниците(твойта раница не влиза), защото ако те настанят в седалки до авариен изход , нямаш право да държиш багаж в краката си.Иначе доста хора носят лаптопи и малки куфари, които държат в краката си.Обикновено компактфлеш и СД-картите нося в себе си.Важно е да не носиш в ръчния багаж остри предмети(включително пила за нокти),ножка,ножица, шишета с вода, флакони с дезодоранти и парфюми ( това е описано подробно на сайта на компанията).

• Lowepro CompuTrekker AW обикновено влиза в отделението над главите на пътниците, трябва да е някой много малък самолет за да не влезе. Миналият месец пътувах с разни low-cost компании(easyJet) и такава раница пълна с компютър, 40D, три обектива, две светкавици + купища зарядни и батерии.

• благодаря мога ли сточнос да разбера
  • летя на 12 други ден трябва ли да правя опис на техниката за да не ме накарат да плащам мито  при връщанетоми
  • ако цялото ти пътуване е в рамките на ЕС, не би трябвало да има проблеми

също така: аз си нося почти цялата техника когато ходя до Сърбия и също съм нямал проблеми - веднъж се заядоха, но се разбрахме (извадих прес картата и им обясних че по-добре да не се излагат)

по принцип всеки пътуващ има право на фотоапарат, който не се обмитява, счита се за лична вещ
    нашите фото-раници не попадат точно в тази категории, и е хубаво да си ги описвате (за всеки случай) когато пътувате извън ЕС
  • иначе и аз събота пътувам и се чудя Трекера ли да взема или малката раничка :)

но клоня към трекера (моя е Lowepro CompuTrekker AW plus)
  • благодаря  robiше ще пътувам до Франция и един страничен въпрос и как мога да си извадя прес карта
  • и аз съм с тарава раница
  • Реклама:
  • прес карта от агенцията която те праща (с която работиш)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации