Vanilla 1.1.6-rc2 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Идеята за Търново никак не е лоша и съчетанието с Кукерландия я прави още по-примамлива. Аз съм за и очаквам още народ да се включи до края на седмицата. Оффф, къде се спотайва Mick?
BTW на мен пъпа ми е рязан в Търново и кръвта ми е синя, гласувам с две ръце за Търново. В колата от София ще има две-три свободни места. Както вече казах, Пловдив също ми звучи добро предложение.
Здравейте, радвам се, че ще има пак среща. Ако съвета на старейшините реши сбирката да е при нас, в Пловдив, мога да предложа сток снимане в нашето студио, пък и не само сток, разбира се, на кой каквото му е присърце. До нас точно има кафе и бира. Ако решим да ядем нещо по така (защото наоколо има само закусвални), ресторантът е на 500-600 м.
Та така, заповядайте в Пловдив!
И аз мога да се включа най-после да се запознаем face to face, и за Пловдив и за Търново съм, измивам си ръцете като оставям вие да решите. 
Аз със сигурност ще липсвам
Щеше да ми е приятно пак да се видим
Този път и аз ще мога да дойда ,защото съм в отпуска. За Пловдив съм , но предпочитам дата 27.02 по ред причини .
относно датата: аз съм ок и със 27 и 29 и следващия уикенд даже
ще го направим така че да е удобно на възможно повече хора
така както гледам, дотук повечето са се изяснили че 27 е ок за тях
Здравейте, поздравления за предложението!
Аз също съм за Пловдив или околностите. Датата не ми е от значение. Както е удобно за болшинството. Ще се радвам да се запознаем.
То е добре да правим национални сбирки, но изглежда по-практични ще са областните. По-лесно се организират и с по-малко разходи. Дали да не използваме темата, за да организираме една пловдивска сбирка с отворено присъствие, разбира се, за всеки друг?
Имам питане към asydesign - вие ли правихте фотосесията с двата велосипеда и трите фотографки, м. октомври, на гребния канал? Тогава снимах там с жена ми. Ако сте били вие, значи сме се виждали.
Питам, защото нямам фотостудио, но имам адвокатска тога. Дали не можем да направим бартер, за да поснимаме тематичен сток? То и без това я използвам само за маскарадите в смолянските съдилища. Скайпа ми е sabotanovbg, а телефона ми е на картата на сайта.
Глас за Търново
областните могат да се организират при желание от достатъчно хора от въпросната област 
но сега, края на февруари (евентуално началото на март) сме всичките (т.е. колко можем да се съберем) 
Здравейте,
аз също съм навит за 27-ми защото е събота,
за мястото давам глас и за Пловдив
и за В.Tърново (макар че Балкана в посока В.Търново не ми се минава през зимата)
Мисля че 5 - 6 март също са добри варианти, ако наистина 27.02 е дата която възпрепятства доста от хората
Принципно и аз съм навит за Пловдив или за Търново, макар че в този сезон и двете места не са достатъчно атрактивни за снимане! Планинските сбирки са свързани с много неизвестни в този сезон.
Аз ще ви предложа да направим пак сбирка в моето студио в София.(Намира се в близост до "Цариградско шосе", при влизането в София)
Възможните варианти са :
1.Да направим на всеки от присъстващите класически портрет в стил "Рембранд" - всеки може да снима всеки.След това ще направим конкурс за най-сполучлив портрет.
2.Снимки с рингова светкавица - във висок кюч или със стандартен фон. Необходимо е всеки от желаещите да снимат с рингова светкавица да разполага с телеобектив.За снимащите с CANON мога да предоставя 70 -200.(Това се налага от изискването за монтажа на ринговата светкавица.)
3.Снимане на порцелан с помоща на светлинна палатка.
И може би най - важното - кръчмата ( пицария "ДЖАПЕТО" е само на 3 минути от студиото и предлага разнообразно меню, не само пици).
Сбирката може да протече в два дни.
Здравейте! Като наскоро регистрирала се в Гилдията, се радвам, че се организират подобен вид срещи и че евентуално ще мога да участвам в тях. Наистина при толкова много желаещи е трудно да се определи идеалното място и време, предвид ангажираността на всеки един. По принцип подкрепям предложението за София, но не възразявам и за други градове, ако на повечето люде им е удобно там. Поздрави на всички и се надявам скоро да се запознаем!
Приветки на всичкиии!
Айде и аз да се включа, стига само съм ви чела.
Пишете ме и мен към желаещите за срещата, претенции нямам за място. С изключение на Батак - наистина е красиво зимно време, но вече съм ходила еН на брой пъти и ми е омръзнало .... Имам кръвна връзка с Търново, така че и за там съм с две ръце 
Поздрави на всички и хубава седмица 
Аз казах че Пловдив е добре, но каточели В.Търново 6-7 март е още по-добре
Подкрепям Петков за В. Търново
Аз на 6-ти си имам РД, а и няма да съм в БГ, дано го направите за края на февруари.... Че много ми се иска да ви видя 
Велико Търново
120 хотела има все ще се намери място. Ако решите ще предложим най -доброто място за срещата.
Търново не е лошо, макар съм му се нагледал 5 години 
Значи може поне едно грубо преброяване да направи като начало:
а. Предпочитана дата
б. Място
благодаря на ссто че ми спести от броенето 
продължавам от неговата статистика:
Първият фактор е срещата да не е на повече от 100-200 км за всички /lolaferari /. Това ограничава избора до централна Б-я. Този фактор е отчетен още на първата среща. Сега пак е основен. Предложенията са:
за Трявна, Габрово, В. Търново, Ст. Загора/lolaferari/.
да е по на югоизток... /vasoart/.
нещо по-планинско... Рило-Родопски масив/ BuLdo/.
при "гадните майни"/alexstand/.
+++ за Пловдив /boris/.
за Пловдив /slavchovr/.
ОК за Пловдив /OmegaTransFer/.
където кажете /din/.
за Пловдив /PaFF/.
някъде из околностите на Сливен-Ямбол или Боровец/ Пампорово/ecobo/.
само ако е в София/SLR/.
Пловдив е добре/tihov/.
бе не е лошо в Пловдив, ама.../vasoart/.
язовир Батак/ E-3/.
ще дам глас за Филибето, София/totovas/.
Пловдив може и в Стрелча се на мира между Панагюрище и Копривщица /maniag/
Предложение за Търново /Petkov/
Идеята за Търново никак не е лоша /totovas/
BTW на мен пъпа ми е рязан в Търново и кръвта ми е синя, гласувам с две ръце за Търново. В колата от София ще има две-три свободни места. Както вече казах, Пловдив също ми звучи добро предложение. /OmegaTransFer/
Ако съвета на старейшините реши сбирката да е при нас, в Пловдив, мога да предложа сток снимане в нашето студио /asydesign/
и за Пловдив и за Търново съм /vanilla/
За Пловдив съм , но предпочитам дата 27.02 /lemonade /
Аз също съм за Пловдив или околностите /DannyArt/
Глас за Търново /didko_2003/
навит за 27-ми, за мястото давам глас и за Пловдив
и за В.Tърново (макар че Балкана в посока В.Търново не ми се минава през зимата) / Mick/
Принципно и аз съм навит за Пловдив или за Търново, Аз ще ви предложа да направим пак сбирка в моето студио в София. /dino/
По принцип подкрепям предложението за София, но не възразявам и за други градове /lubaj/
претенции нямам за място (но без Батак, + за Търново). да не е 6-7 март /ilchoni/
Аз казах че Пловдив е добре, но каточели В.Търново 6-7 март е още по-добре /tihov /
Велико Търново /russanov/
Търново не е лошо /ecobo/

Звучи чудесно
А и Търново е много красиво през пролетта
"в Пловдив на сбирка и лафче, а след 3 месеца в Търново. Може тогава да организираме и нещо по-интересно, като мини пленерче.
Ще бъде по-приятно и за каране и за снимане" и после "Иначе, и двете места много харесвам, и даже с нетърпение чакам да ходим и до Търново" 
Роби , взел си ми думите от клавиатурата
Да, добър баланс е с двата града и на две дати 
robi - включвам се с предложение за студио (лесно откриваемо в центъра на града), с много кафенета и ресторанти наоколо...
Говорих с две мои клиентки - сестри, на които водих дело в пазарджик, и двете с много хубави усмивки, да позират на сбирката.
Предлагам да съберем по 2 лева за хонорар на моделките, за да дадат релийзи.
Ако имате по-добро предложение - давайте.
Ако нямате, да им направя някоя снимка, за да видим дали ще ги одобрите.
Е, като няма ентусиазъм - няма!
Надявах се майсторите да покажат работа с модели в стоковата фотография.
Да изчакаме тогава предложението на администратора за програма.

Аз нямам против моделите, НО си мисля разни неща - тези момичета дали са се снимали някога, знаят ли какво да правят пред камера, няма ли да ги стреснем като видят 15 фотоапарата, насочени към тях и т.н. Ако ще организираме снимане на модел, то ми се струва, че трябва да е някой, който го може.