Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.6-rc2 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthortotovas
    • CommentTime05.02.2010 (редактирано)
     permalink

Идеята за Търново никак не е лоша и съчетанието с Кукерландия я прави още по-примамлива. Аз съм за и очаквам още народ да се включи до края на седмицата. Оффф, къде се спотайва Mick?Laughing

1.  permalink

BTW на мен пъпа ми е рязан в Търново и кръвта ми е синя, гласувам с две ръце за Търново. В колата от София ще има две-три свободни места. Както вече казах, Пловдив също ми звучи добро предложение.

• CommentAuthorasydesign
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

Здравейте, радвам се, че ще има пак среща. Ако съвета на старейшините реши сбирката да е при нас, в Пловдив, мога да предложа сток снимане в нашето студио, пък и не само сток, разбира се, на кой каквото му е присърце. До нас точно има кафе и бира. Ако решим да ядем нещо по така (защото наоколо има само закусвални), ресторантът е на 500-600 м.

Та така, заповядайте в Пловдив!

•  
      CommentAuthorvanilla
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

И аз мога да се включа най-после да се запознаем face to face, и за Пловдив и за Търново съм, измивам си ръцете като оставям вие да решите. Wink

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

Аз със сигурност ще липсвам:)Щеше да ми е приятно пак да се видим

• CommentAuthorlemonade
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

Този път и аз ще мога да дойда ,защото съм в отпуска. За Пловдив съм , но предпочитам дата 27.02  по ред причини .Smile

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

относно датата: аз съм ок и със 27 и 29 и следващия уикенд даже

ще го направим така че да е удобно на възможно повече хора

така както гледам, дотук повечето са се изяснили че 27 е ок за тях

• CommentAuthorDannyArt
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

Здравейте, поздравления за  предложението!

Аз също съм за Пловдив или околностите. Датата не ми е от значение. Както е удобно за болшинството. Ще се радвам да се запознаем.

•  
      CommentAuthorssto
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

То е добре да правим национални сбирки, но изглежда по-практични ще са областните. По-лесно се организират и с по-малко разходи. Дали да не използваме темата, за да организираме една пловдивска сбирка с отворено присъствие, разбира се, за всеки друг?

Имам питане към asydesign - вие ли правихте фотосесията с двата велосипеда и трите фотографки, м. октомври, на гребния канал? Тогава снимах там с жена ми. Ако сте били вие, значи сме се виждали.

Питам, защото нямам фотостудио, но имам адвокатска тога. Дали не можем да направим бартер, за да поснимаме тематичен сток? То и без това я използвам само за маскарадите в смолянските съдилища. Скайпа ми е sabotanovbg, а телефона ми е на картата на сайта.

2.  permalink

Глас за Търново

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

областните могат да се организират при желание от достатъчно хора от въпросната област ;)

но сега, края на февруари (евентуално началото на март) сме всичките (т.е. колко можем да се съберем) :)

•  
      CommentAuthorMick
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

Здравейте, :) аз също съм навит за  27-ми защото е събота,
    за мястото давам глас и за Пловдив :) и  за В.Tърново (макар че Балкана в  посока В.Търново не ми се минава през зимата)

Мисля че 5 - 6 март също са добри варианти, ако наистина 27.02 е дата която възпрепятства доста от хората

• CommentAuthordino
    • CommentTime05.02.2010
     permalink

Принципно и аз съм навит за Пловдив или за Търново, макар че в този сезон и двете места не са достатъчно атрактивни за снимане! Планинските сбирки са свързани с много неизвестни в този сезон.

Аз  ще ви предложа да направим пак сбирка в моето студио в София.(Намира се в близост до "Цариградско шосе", при влизането в София)

Възможните варианти са :

1.Да направим на всеки от   присъстващите класически портрет в стил "Рембранд" - всеки може да снима всеки.След това ще направим конкурс за най-сполучлив портрет.

2.Снимки с рингова светкавица - във висок кюч или  със стандартен фон. Необходимо е всеки от желаещите да снимат с рингова светкавица да разполага с телеобектив.За снимащите с CANON мога да предоставя 70 -200.(Това се налага от изискването за монтажа на ринговата светкавица.)

3.Снимане на порцелан с помоща на светлинна палатка.

И може би най - важното - кръчмата ( пицария "ДЖАПЕТО" е само на 3 минути от студиото и предлага разнообразно меню, не само пици).

Сбирката може да протече в два дни.

• CommentAuthorlubaj
    • CommentTime07.02.2010
     permalink

Здравейте! Като наскоро регистрирала се в Гилдията, се радвам, че се организират подобен вид срещи и че евентуално ще мога да участвам в тях. Наистина при толкова много желаещи е трудно да се определи идеалното място и време, предвид ангажираността на всеки един. По принцип подкрепям предложението за София, но не възразявам и за други градове, ако на повечето люде им е удобно там. Поздрави на всички и се надявам скоро да се запознаем!

•  
      CommentAuthorilchoni
    • CommentTime08.02.2010
     permalink

Приветки на всичкиии!

Айде и аз да се включа, стига само съм ви чела.Laughing Пишете ме и мен към желаещите за срещата, претенции нямам за място. С изключение на Батак - наистина е красиво зимно време, но вече съм ходила еН на брой пъти и ми е омръзнало .... Имам кръвна връзка с Търново, така че и за там съм с две ръце Tongue out

Поздрави на всички и хубава седмица Wink

• CommentAuthortihov
    • CommentTime08.02.2010
     permalink

Аз казах че Пловдив е добре, но каточели  В.Търново  6-7 март е още по-добреWink Подкрепям Петков за В. Търново

•  
      CommentAuthorilchoni
    • CommentTime08.02.2010
     permalink

Аз на 6-ти си имам РД, а и няма да съм в БГ, дано го направите за края на февруари.... Че много ми се иска да ви видя Tongue out

• CommentAuthorrussanov
    • CommentTime08.02.2010
     permalink

Велико Търново :) 120 хотела има все ще се намери място. Ако решите ще предложим най -доброто място за срещата.

•  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime08.02.2010
     permalink

Търново не е лошо, макар съм му се нагледал 5 години Laughing

•  
      CommentAuthorPetkov
    • CommentTime08.02.2010
     permalink

Значи може поне едно грубо преброяване да направи като начало:

а. Предпочитана дата

б. Място

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime09.02.2010
     permalink

благодаря на ссто че ми спести от броенето :)

продължавам от неговата статистика:

Първият фактор е срещата да не е на повече от 100-200 км за всички /lolaferari /. Това ограничава избора до централна Б-я. Този фактор е отчетен още на първата среща. Сега пак е основен. Предложенията са:

за Трявна, Габрово, В. Търново, Ст. Загора/lolaferari/.

да е по на югоизток... /vasoart/.

нещо по-планинско... Рило-Родопски масив/ BuLdo/.

при "гадните майни"/alexstand/.

+++ за Пловдив /boris/.

за Пловдив /slavchovr/.

ОК за Пловдив /OmegaTransFer/.

където кажете /din/.

за Пловдив /PaFF/.

някъде из околностите на Сливен-Ямбол или Боровец/ Пампорово/ecobo/.

само ако е в София/SLR/.

Пловдив е добре/tihov/.

бе не е лошо в Пловдив, ама.../vasoart/.

язовир Батак/ E-3/.

ще дам глас за Филибето, София/totovas/.

Пловдив може и в Стрелча се на мира между Панагюрище и Копривщица /maniag/

Предложение за Търново /Petkov/

Идеята за Търново никак не е лоша /totovas/

BTW на мен пъпа ми е рязан в Търново и кръвта ми е синя, гласувам с две ръце за Търново. В колата от София ще има две-три свободни места. Както вече казах, Пловдив също ми звучи добро предложение. /OmegaTransFer/

Ако съвета на старейшините реши сбирката да е при нас, в Пловдив, мога да предложа сток снимане в нашето студио /asydesign/

и за Пловдив и за Търново съм /vanilla/

За Пловдив съм , но предпочитам дата 27.02 /lemonade /

Аз също съм за Пловдив или околностите /DannyArt/

Глас за Търново /didko_2003/

навит за  27-ми, за мястото давам глас и за Пловдив ) и  за В.Tърново (макар че Балкана в  посока В.Търново не ми се минава през зимата) / Mick/

Принципно и аз съм навит за Пловдив или за Търново, Аз  ще ви предложа да направим пак сбирка в моето студио в София. /dino/

По принцип подкрепям предложението за София, но не възразявам и за други градове /lubaj/

претенции нямам за място (но без Батак, + за Търново). да не е 6-7 март /ilchoni/

Аз казах че Пловдив е добре, но каточели  В.Търново  6-7 март е още по-добре /tihov /

Велико Търново /russanov/

Търново не е лошо /ecobo/

гледам гледам, почти по равно са гласовете за Пловдив и Търново, Пловдив бие във фотофиниша ;)
    може да направим така: сега в Пловдив на сбирка и лафче, а след 3 месеца в Търново. Може тогава да организираме и нещо по-интересно, като мини пленерче.
    Ще бъде по-приятно и за каране и за снимане
    Мястото е Пловдив
    относно датите:
    така както гледам има малък брой хора на които не им е удобен 27-ми и пак горе-долу толкова хора на които не им е удобен 6-7 март
    нека да остане 27-ми февруари
    пък за следващата среща ще гледам да не се засичаме с никакви празници :)
    Следващата среща е в Пловдив, 27 февруари
    ако има желание, може да ходим до студиото на asydesign (благодаря за офертата)
    утре ще се включа с малко по-детайлен план
    Иначе, и двете места много харесвам, и даже с нетърпение чакам да ходим и до Търново :)
    • CommentAuthormaniag
    • CommentTime09.02.2010
     permalink

Smile

3.  permalink

Звучи чудесно:) А и Търново е много красиво през пролетта:)

•  
      CommentAuthorMick
    • CommentTime09.02.2010
     permalink

"в Пловдив на сбирка и лафче, а след 3 месеца в Търново. Може тогава да организираме и нещо по-интересно, като мини пленерче.
    Ще бъде по-приятно и за каране и за снимане"
    и после "Иначе, и двете места много харесвам, и даже с нетърпение чакам да ходим и до Търново" :)

Роби , взел си ми думите от клавиатурата  :)

•  
      CommentAuthorPetkov
    • CommentTime10.02.2010
     permalink

Да, добър баланс е с двата града и на две дати

• CommentAuthoralexstand
    • CommentTime10.02.2010
     permalink

robi - включвам се с предложение за студио (лесно откриваемо в центъра на града), с много кафенета и ресторанти наоколо...

•  
      CommentAuthorssto
    • CommentTime11.02.2010
     permalink

Говорих с две мои клиентки - сестри, на които водих дело в пазарджик, и двете с много хубави усмивки, да позират на сбирката.

Предлагам да съберем по 2 лева за хонорар на моделките, за да дадат релийзи.

Ако имате по-добро предложение - давайте.

Ако нямате, да им направя някоя снимка, за да видим дали ще ги одобрите.

•  
      CommentAuthorssto
    • CommentTime12.02.2010
     permalink

Е, като няма ентусиазъм - няма!

Надявах се майсторите да покажат работа с модели в стоковата фотография.

Да изчакаме тогава предложението на администратора за програма.

• CommentAuthormaniag
    • CommentTime14.02.2010
     permalink

• CommentAuthorasydesign
    • CommentTime15.02.2010
     permalink

Аз  нямам против моделите, НО си мисля разни неща - тези момичета дали са се снимали някога, знаят ли какво да правят пред камера, няма ли да ги стреснем като видят 15 фотоапарата, насочени към тях и т.н. Ако ще организираме снимане на модел, то ми се струва, че трябва да е някой, който го може. 

microstock-bg.com е проект на Viziona