Осветление
  • 5 Comments sorted by
  • Реклама:

• Предимства на стробист осветлението и недостатъци пред студийното?

• с достатъчно модификатори на светлината, резултатът е подобен

предимства: мобилност и по-ниска цена
    недостатъци: мощност и не чак толкова пълен набор от аксесоари

при достатъчно средства, мобилност се постига и със студийни светкавици, а пък с достатъчно рязане и лепене може да си направи човек и всичко което му трябва за малките светкавички

• Чудил съм се дали някой е пробвал, има ефтини студийни светкавици в нета по 30 лири 180W и едни UPS-u на APC 650WA (с механичен прекъсвач). Дали могат да се комбинират като "мобилни"?

• ефтините УПСи обикновено не държат много - иначе, не виждам защо да не може. Трябва да се знае колко точно мощност дърпат светкавиците по време на зареждане (светкавица 300 вата харчи повече от 300 ват-часа в момента на зареждане)

не съм си играл, бях питал преди време във Фейсбук дали няма да е възможно да се направи от обикновени акумулатори + конвертор и Никсъна се включи че, реално и истинските мобилни пак-ове представяват нещо съвсем подобно
    но, все пак са направени и изчислени по-добре, (обикновено са ) по-удобни за носене, вероятно и други финни детайли

друг момент с мобилността е че, малките светкавички заедно с чадърите и батериите тежат в пъти по-малко от една комбинация: студийни светкавици + акумулатори ;)

• Ако някой е снимал и с двата вида осветление на един и същ обект, може да сподели опит.

• Роби това с  "пъления набор от аксесоари"  вече не е точно така..

Погледни тези две неща :

Адаптер за ръчна светкавица BK-3

Комплект за стробисти "Max Travel Kit"

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации