istock въвеждат сериозни промени (подобрения бих казал) при цените и нивата при фотографите.
Задължителен прочит:
http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=151691&page=1
Екстра, въпреки че вдигането на цените си го има всяка година и се очакваше.
"Аканото" е, че вдигат canister level-ите и малко се прее*ават хората, които са близко до покачване на левъл, но няма да успеят до 24-ти февруари. От друга страна - 500 продажби за кандидатстване за ексклузив става прекалено висока летва за начинаещите, особено при сегашните нива на продажби, което значи, че донякъде ще намалее конкуренцията.
Petri примерно е на ръба да стане ексклузив и ако не успее до 24-ти, ще му трябват още 4-5-6 месеца, докато ако се вмъкне преди дедлайн-а, ще почне да взема сериозни пари още след 2 месеца.
Лично аз се радвам най-много на очакваната exclusive plus колекция, която е само леко зачекната в един малък абзац, понеже ще бъде пусната чак след половин година сигурно.
IStock 
Еее ,стискайте ми палци , и аз съм на ръба да стана силвър до 24.02.:) Гледам ,че от този месец са калкулирали вече и от партнер програмата даунлоудите. Не са много но пак е нещо.
Има качен дизайн с моя снимка .http://www.istockphoto.com/design_spotlight_details.php?ID=28654
2006 година беше 500 продажби за да се качиш на второ ниво и съответно да станеш ексклузив. После го намалиха и сега пак го връщат.
Lemonade, аз ли нещо не вдявам, или?!? Ти нали не си ексклузив, каква е толкова далаверата да станеш силвър?
Royalty-то си ти е 20%, най-много да ти дадат повече слотове за ъплоуд, и то не много...
Виж ако станеш Exclusive - ще вземаш 30%, което значи 50% увеличение на сегашните ти пари. Като прибавиш и покачването на продажбите, може да се каже, че ще прибираш двойно повече от сега. Но катъо обикновен продавач...няма да спечелиш нищо от силвъра
В общи линии е преебавка на фотографите
1. "Ние ще запази основната колекция на сегашната си цена точка, с изключение на XL-XXXL файлове, които ще се намалява в цената." - превод от гугъла
2. преди с 250DL ставаш ексклусив, след това си на по-висока цена, сега още 250Dl ти плащат по-ниската ... и така нататък по веригата.
Истината е, че закъсват ... здраво .. и фотографите трябва да операт пешкира, никой не ходи там за златни, сребърни, диамантени нива, а за разликата в парите от нивата и продажбите. Сега по-дълго се стои на по-ниски нива за по-ниски пари.
Ма кой го еня - има още поне 10-на сайта - кой е луд да си носи всички яйца в една кошница.
мненията касаещи ползата и вредата от микросток-а отделих в отделна тема, моля тук да се придържаме към новината относно ИС
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos