Такси в Фотолия !
  • 28 Comments sorted by
  • Реклама:
  • какво да ви кажа.... незнам какво точно се случва в Фотолия ,но май не на добре !

• ??? какви такси, какви пет лева....? А иначе да, случват се много работи там...хората здраво купуват :)

Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • да, и аз не виждам никъде промени ?

• незнам дали за 5 лева... става дума ,но имах предвит това TaxCenter

• Я това и аз за  пръв път го виждам, но предполагам, че е нещо от сорта на декларацията, която пъпълвахме за ShutterStock.  Само дето нямам спомен какво точно попълвах там. Ще трябва да се разровя и да я издиря. А иначе по цял свят е нормално човек да си плаща данъците! Smile

• Ми то не пише  кога е включен този такс център, какъв е срока за попълване и т.н.. Аз изобщо нямаше и да го забележа ако не бяхте писали тук.

• Да и на мен това ми направи впечатление,  а и по форумите нищо не открих Innocent

• И тук би трябвало да има данък само за USA продажбите. но пък фотолиа не е базиран само в америка има офиси в европа.

• изпратиха и официално писмо до контрибюторите (абе трябва да си измислим наша дума за това)

цъкайте на Такс Центъра, понеже 1. януари идва:

We encourage you to complete this procedure as soon as possible. However, in order to allow enough time to our contributors, withholding will be activated on January 1, 2010. After this date, withholding will be applicable on all payments.

• какво ще стане като не си го попълня формуляраUndecided

• я някой който вече е попълнил да даде разяснения...нали втората форма се попълва?

Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • Не ми стана ясно за какво трябваше да попълвам W-8BEN,като без ITIN пак ще ми удържат 30% ?!

Ето какъв отговор е получил един фотограф на следния въпрос:

I've just received an answer from FT support to my specific query.  Here is my question and their response:

My question:
    "... I am an individual living in a tax treaty country. If I submit a W-8BEN WITHOUT AN ITIN, will Fotolia deduct tax on my US sales at the reduced tax treaty rate?...

FT support answer:    
    Dear Robyn,
    Unfortunatelly not. If no ITIN is submitted the form will be subject to the default 30% rate withholding.
    Kind regards,
    Fotolia Team U.S"

• US Individual Taxpayer Identification Numbers

Individual Taxpayer Identification Number

ITIN или индивидуален идентификационен номер на данъкоплатеца е девет-цифрен данъчен номер, издаван от данъчните служби на САЩ на данъкоплатци , които нямат право на социално–осигурителен номер (SSN), но са задължени да внасят федерален данък или да подадат данъчна декларация.

Ако сте лице със статут на чужденец, което е имало доходи в или от САЩ, ако сте съпруг/-а или лице на издръжка на гражданин на САЩ, на постоянно-пребиваващ чужденец или на чуждестранен притежател на виза, Вие ще трябва да подадете данъчна декларация, а за това Ви е необходим ITIN, ако нямате право на SSN.

Можете да кандидатствате за ITIN сами, но това може да отнеме много време и може би ще трябва да изпратите оригиналния си паспорт и да подадете копия на документи, легaлизирани според изискванията на САЩ.

Taxback.com може да организира издаването на вашия ITIN-номер, както и да подаде Вашата данъчна декларация. Кандидатствайте за ITIN онлайн днес.

• Нищо немога да разбера.... кое точно трябва да попълваме ние българите и както кандидатстжам за този номер какво ще ми коства. И от както ги има тези данъци на всеки файл пише 1 кредит, 2 кредита ,ако ще ми одържат по толкова за всяка продажва то какво ще остане за нас!

• Някой успял ли е да получи своя ITIN-номер.

Ако ДА да споделиUndecided

• Не ви трябва ITIN

Отваряте W-8BEN online и попълвате САМО тези графи:

1.име фамилия

2.N/A

3.individual

4.адрес

9а.bulgaria

натискате  превю и най отдолу си пишете името

Също като Шатърсток ще отдържат данък само за уса клиенти

• Реклама:
  • този метот работили

• Allx, благодаря! А това как се оправя:

You have to sign the form to be able to validate it

.

.

.

.

Sign Here

Signature of beneficial owner
    (or individual authorized to sign for beneficial owner)

• ^ аз си написах имената :)

• Ето ви абзац  от писмото с което потвърждават, че ти приемат електронния формуляр.

Foreign residents in a tax treaty country, and ITIN submitted with form, enjoy tax treaty benefits on U.S. source income. Foreign residents with form validated without ITIN submission, are subject to 30% withholding tax on U.S. source income.

В общи линии значи  следното:
    Ако не попълниш формуляра земат 30% от всичките ти проджби(това не го пише тук, а в писмото в което те канят да попълниш формуляра)
    Ако го попълниш но нямаш ITIN  земат 30% от USA продажбите само.
    Ако имаш ITIN   5%  от USA продажбите.

p.s. Само не ми казвайте че за първи път го чувате това.
    така че правете си сметките

• Днес Фотолия пуснаха информация,че ITIN не е задължителен и ще ни удържат само 5 % от USA продажбите! :)

"Hi All,

good news, as it stands right now, no ITIN will be needed for treaty to apply, therefor the W8ben form will be sufficient for the treaty to apply, so the vast majority should have a 0% or a very low withholding rate.   Just submit your W8 forms correctly and wait for validation. Once your W8 form has been validated, you'll be done. 

A refund for the taken taxes so far will apply to each account within the next few days.

we will soon make an official announcement. Check blog and forums later on.

I hope you are all happy campers now 

Daniela

Director, Fotolia United Kingdom"

• Аааа това вчера са го пуснали. Много хубаво, само дето повече от месец им е трябвало да разберат че това е начина. Се пак не откриват топлата вода първи те.

• Добре де, като е Fotolia United Kingdom, значи е ЕС и никакви такива гимнастики не са нужни...

• И аз така мислех но получих писмо. Отново се плаща данък на реализираните покупки от usa граждани.

• Помогнете, много добре сте описали как трябва да се попълни  W-8BEN, но когато отворих tax center на fotolia видях че там има няколко такива формуляра, кой точно да попълня. Вижте и поммогнете:

YOU ARE A RESIDENT OF A COUNTRY THAT HAS A TAX TREATY WITH THE USA

Online W-8 BEN Form

YOU ARE NOT A RESIDENT OF A COUNTRY THAT HAS A TAX TREATY WITH THE USA

Online W-8 BEN Form

YOUR ENTITY IS NOT ORGANIZED UNDER US LAW

Online W-8 BEN Form

Дали трябва да се попълни само един от тези видове или всеки един.

Не съм на ясно, съвсем от скоро се занимавам с фотография а с продажби пък съвсем съвсем от скоро.

Ако имате време погледнете ми портфолиото поставил съм го в акаунта си. Моля за креативни критики и съвети.

• то си пише по-горе
    аз попълних W-8BEN
    но не съм си изкарвал ITIN

и пак ще повторя написаното от Съни:

В общи линии значи  следното:
    Ако не попълниш формуляра земат 30% от всичките ти проджби(това не го пише тук, а в писмото в което те канят да попълниш формуляра)
    Ако го попълниш но нямаш ITIN  земат 30% от USA продажбите само.
    Ако имаш ITIN   5%  от USA продажбите.

• и да допълня както казва Ивелин малко по горе. ИТИН вече не играе никаква роля, махнали са това условие. Първите няколко дни от тази година виждам, че са ми отдържали по 30% от всеки фаил продаден в USA. Но след това вече е по 5%. Аз също без ИТИН съм пуснала формуляра, това е причината пъроначално да ми земат 30%, докато премахнат изискването за ИТИН.

• Попълвам всичко необходимо и все пак ме моли да въведа своя TIN номер. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации