Имаш много странно отношение към компания. Тяхната цел не е да се гаврят с никого, а да правят пари. Правят пари като продават сток. Имат право да поставят изисквания за снимките/векторите.
Снимките не ги режат канадци, а един от 80-100 инспектора които се падат произволно да проверяват снимките. Те са като мен и теб, но просто са с доста даунлоуди вече, с нисък процент на откази и са им предложили да заемат тази длъжност през част от времето си. Има и американци, има и французи, има всякакви.
Въпреки че твоят опит с istock не е положителен, много от нас нямат такива лоши случки. Обикновенно като отрежат снимка има добра причина. Вярно е че ако се падне на един инспектор може да я приеме, а друг да я отхвърли. Колкото повече опит имаш с тях толкова по-малко режат. От 100 снимки последно имам отрязани 4-5 повечето с право да ги пратя пак.
Vaso, то си го пише някъде - четох го скоро. АйСток изрично казват, че НЯМАТ нужда от подобни неща. Всичко, което има на сайта, е старо. Те и цветя не премат - да взема и аз да ги плюя, щото всеки юни продавам 200-300 цветни лиценза?
Просто всеки сайт си има правила и всички, които качват там, трябва да се съобразяват с тези правила.
Защо не се сърдиш на Алами, че искат 48Мб файл? При положение, че същите файлове биха се продавали добре като 6Мп в ШС...
опасявам се че има нещо такова.
незнам какво ме кара да го чувствам това, ма съм почти сигурен
"We're sorry, but we did not find this file suitable as stock.
With the rapid growth of the iStock collection, we give valuable consideration
to each file but unfortunately cannot accept all submissions.
Related Articles:
Composition and Impact
http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=13"
много удобно за измъкване, статията изобщо няма да я коментирам
всеки път като го прочета това се чувствам мн. тъпо
не за друго, ами затова че обикновено става дума точно за нещо различно,
експериментално, (каквото точно те твърдят че търсят)
допускам че грешката може да е в моя монитор,
да съм се увлякъл по нещо не до там стойностно,
защо ли обаче не вярвам да е чаак толкова зле че да им разреди
качеството на "колекцията"
това което ме тормози е, защо не дават по точен коментар?
все пак тия неща отнемат много повече време и енергия от да кажем една фотка
в стил "isolated on white" за да бъдат просто хвърлени на "No resubmit"
нали така стават нещата по-добри? но защото трябва да се помисли може би?
или защото конкретния файл е конкурентен на някой от портфолиото на reviwer-a?
дано не е така. scout какво ли ще каже? : )
Можеш да питаш scout-а
Аз за една снимка само съм питал скаут и той отсъди в моя полза, но казуса не беше същия/
Иначе, така или иначе ако е 3д това което си качил, пробвай друг ъгъл на същата сцена и качи пак. Ще се паднеш на друг инспектор. Ако не е твърде отнесено това което качваш другия ще го приеме.
Всички примери който Васо е постнал са от 2007 година с изключение на един/мисля че беше от декември 2006/. Тази тема се харчи изключително много наистина/бизнес, комуникация, интернет/. Разгледах и твоите неща.... абсолютно с нищо не отстъпват на показаните от тебе на автори от IS. И честно казано в твоя случай и аз съм склонна да мисля че може да е преднамерено.... просто защото ще си конкуренция на някой. Но каква е реалноста никoй незнае. Всеки ден се приемат растерни дизайни/фотошоп или 3д/ и за мене е адски странно че така са те отразяли. Според мен ИС може само да спечели ако приеме нещата ти.Което отново навежда на мисалта че е нечие персонално решение.
Аз незнам до колко е коректно хора които продават в ИС да са и инспектори.Все пак за пари става дума и увеличаването на конкуренцията е кофти за тяхната лична печалба, но в същото време за общото благо на саита е ок според мен.
Истината е че зависи на кои инспектор ще попаднеш и в какво настроение ще е. Това важи не само за ИС а за всички сток сайтове.
не се обиждай, но това прилича на колаж от комерсиални вектори, бленднати на фотошоп. ако авторството е твое и им пратиш EPS-a, надали биха ги отказали
http://www.shutterstock.com/pic-2004299-floral-background.html
не знам да е допустимо да се прави "микс" от неавторски елементи. това е форма на творчество, но си "пазят гъза" хората. снимките ти са доста по-добри от тези колажи.
http://www.shutterstock.com/pic-2814038-abstract-background.html
може би трябва да ги правиш по-детайлни и изпитани. със сигурност стават за начало на тематична илюстрация, но повече върявят неща, които стават за печат директно, без допълнителна обработка и дизайнерска намеса.
Свилене как реши че авторството не е мое? "Комерсиалните вектори" са 100% мои правя си ги сам за твое сведение на CorelDraw и мисля че се изказваш много неподготвен! Примера който си дал с флоралния мотив също си е мой и не разбирам как изобщо можеш да твърдиш тези глупости без да си запознат с моите възможности и знания???
Тук в този форум смятах че има сериозни хора
не знам що реагираш толкова остро
флоралният мотив си е много добър, пробвал ли си да събмитнеш само него?
http://www.shutterstock.com/pic-2034805-floral.html
във вариант като този и векторно би трябвало да го приемат на IS
"не знам да е допустимо да се прави "микс" от неавторски елементи. това
е форма на творчество, но си "пазят гъза" хората. снимките ти са доста
по-добри от тези колажи."........на това как да реагирам след като ме изкара плагиат?
Векторни файлове не продавам! Това е е дна от причината може би да ми откажат бекграундите,само че в моя случай отказват другия тип неща които правя-технологии,комуникации,интернет темите и т.н. По горе и sunnyfrog е забелязала че приемат РАСТЕРИ!!! и то от тази година а не стари...така че просто трябваше да прочетеш по внимателно за какво иде реч. както и да е...за мен нещата са ясни с тази агенция.
Ще помоля админа да заключи тази тема или да я прати в коша....няма смисъл да се убеждаваме колко са справедливи и велики в Istock.
Успех на всички и дано не ви споходи моя късмет с канадците
Васо, както писах и в другата тема, и аз съм на мнение, че в IS има двоен аршин, а и никак не съм доволен че след смяната на алгоритъма на търсачката печалбите ми паднаха толкова много, но...
...не мога да си обясня твоето плюене. Толкова си озлобен, че се зъбиш и на Boris и на Svilen001. Карай малко по - спокойно. Питаш за мнение - казват ти...като не си съгласен с тях - не им зееш, а се примиряваш с мнението им и си правиш изводи. Забелязах че и в другата тема за ексклузивността - пак плюеш по всички. Пич - 'ку не те кефи, не качвай в IS и толкова. Аз никъде във форума не видях някой да превъзнася IS, колкото ТИ го плюеш. Аз лично съм споделил повече негативни неща за Istock, но се писах ексклузив, за да вземам повече пари БЕЗ да качвам в други сайтове.Ходя на работа и в събота доста често, и ми е трудно да качвам дори в IS, камо ли в още 5 сайта.
Като погледнеш хората писали тук къде качват и ще ти стане ясно, защо се говори малко повече за IS, от колкото за другите. ВСИЧКИ в този форум, качват в IS, но сте 3-ма 4-ма хората дето качвате и другаде. Сега, IS ти е трън в окото, ама кво да правим ние? Вече 15 пъти изказа мнение, че едва ли не ексклузивните в IS са глупаци, щот там има дискриминация, ебават се с тях, отказват им снимки и т.н.
Да не е баш offtopic ще ти кажа и за дизайнерските ти бекграунди: На 99% съм сигурен че и другите писали в тази тема са на моето мнение, ама не ти го казват... "Дизайни" е силна дума за неща от този тип http://www.shutterstock.com/pic-2814038-abstract-background.html . Лично аз се прехлазвах по такива преди 8-10 години. Нормално е IStock да НЕ търсят такива неща. Това НЕ Е модерно. Модерно в момента е това http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2377353/2/istockphoto_2377353_abstract_grunge.jpg
и подобни
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2713216/2/istockphoto_2713216_cornered.jpg
След като имаш огромен успех в другите агенции - продавай ги там. Само не ми(ни) надувай главите. Лично аз смятам че работата с фотошоп НЕ ти е силна страна, и с фотографията се справяш изключително по-добре.
всички сме голями хора и само ще напомня да се придържате към добрия тон и без лични нападки (каквито все още не видях, но да кажа)
честни мнения и нападки трябва да се различават. Също така, определения без точни доказателства, моля да избягвате
васо, твоите векторни работи не коментирам, понеже не разбирам от вектори
в случая бих се съгласил със миксмайк, че в момента не са модерни (тези които видях). Това не означава че не са качествени или че другаде няма да вървят с по 1000 сваляния на ден.
ще добавя и следното:
имам една позната - качва вектори към ИС (в момента ексклузивна към тях) . Приеха я оттретия път, след което взеха да и връщатвсичките по-прости вектори. Тя се оплакала на Скоут - той говорил с инструкторите и отговора бил: "да, такива файлове бихме приели от някой друг, но понеже видяхме че имате много добър стил, искаме да ви стимулираме да качвате по-сложни неща". Според мен, неудобно за нея, но те си решават. А, както казах, след тази случка, тя не се е отказала ами е станала ексклузивна към тях.
че ИС се правят на малко по-специални - не е лъжа
че имат двоен стандарт - може и така да се каже, ако се погледне тяхното приемане на файлове от ексклузив и такива които не са ексклузивни фотографи към тях
че имат лично отношение - едва ли. Само ще кажа че и във Фотолиа, ревювърите са и контрибутори (фотографи) . Казвам го защото имах познати които се занимаваха с тази дейност.
от всички агенции, аз лично най-много харесвам стокекспертите - тихички, без никакви сложнотии покрай качването, когато откажат, винаги пишат добър коментар. Може да не съм съгласен с него, но поне човек вижда какво точно не им е харесало.
още малко за ексклузивитета: за него всеки сам си преценява. Има хора при които ИС дори не е на второ място като продажби. Стил на творбите и други фактори могат да повлияят за това. Има и хора които взимат повече от 50% от ИС - те вече могат да се замислят. Какво е уравнението, Борис беше споделил в неговата тема където казва какви са му впечатленията от едната седмица. Има и хора ексклузивни към дреамстайм - както за мен това е доста странно решение (странно, а не глупаво или пък секташко), така за него това е единственото правилно.
темата няма да я затварям защото е интересна и актуална, но важното е да внимавате какво пишете за хората и тези хора да не се засягат (няма да посочвам с пръст
)
Темата беше за друго, а не за дали са добри или не векторите или фотографиите. Специално при векторите май аз имам най-голям опит в стока и ще ви кажа, че за всяка работа си има купувач, без значение добра или слаба е тя. В крайна сметка за 20-30 цента няма
да правиш нещо което ти отнема дни работа и накрая да не е добре продаваемо. Повечето гледат първо евтините неща/1-5 кредита/ а ако нещо ама много ги впечатли и е много добро тогава дават повече пари,но това не е често явление. V IS sa nai-dobrite illustratori v
целия стокбранш, има такива който имат невероятен стил, и страхотни авторски идеи но не са много популярни като продавачи. Всички им се възхищават
и ги хвалят но това не носи печалба/поне в микростока/. Като цяло се
купуват вече видяни неща, малко на стадния принцип.
като обобщение може да се каже, че любимите канадци нямат Двойни стандарти, а имат Стандарти. за мен като консуматор на сток това е важно и предпочитам да избирам между качествени и изпипани неща, които са предварително отсяти и подбрани със съвременна визия. сигурно това е причината този сайт да се развие и наложи така последните години за векторните неща
друга тема е какви пари могат да се изкарат от него, вероятно зависи от качеството на стока, който човек е способен да произведе. конкуренцията там е многобройна и много силна. предполагам IS е добър пазар за най-изпипаните неща и неблагодарен за по-слабите
васо, сега гледам че линковете които си сложил към ИС са на ексклузив фотографи/дизайнери
за съжаление, те (май) имат привилегии и може това да е причината да минават по-лесно
Съни, тук не става въпрос за вектори. Ако бяха вектори, иди-доди...Става въпрос за неща като това![]()
които (да оставим това, че показват ниско ниво на работа с фотошоп) нямат идея, и са изключително остарели са като визия.
Моля не ги бъркайте с това
Ако не намирате разлика в показаните примери - явно поне инспекторите на IS намират. Та така по темата...
Другото, което искам да кажа, и се надявах да стане ясно от написаното е, че ме дразни плюенето по IS и индиректно по хората, които качват там и не дай си боже се борят да станат ексклузив. Васо също качва за този сайт, обаче не спира да плюе и все нещо да не му е наред.
Ще приключа съвсем просто - Васо, не съм искал да обиждам никого - като не те кефи IS сваляш си снимките и си ги качваш в супер, дупер, мега агенциите дето не дискриминират. Едва ли тези "дизайни" за които става въпрос, ще ти ги приемат там, и респективно снимките, които ти приемат там, ще ти ги върнат от IS. Аз специално също имам много проблеми с IS, и моите даунлоуди бяха най-много засегнати от смяната на алгоритъма на търсачката, но не съм седнал нито да хленча - нито да обиждам. Нищо не са ти виновни и хората дето качват там и са решили да станат ексклузивни.
P.S. Сега видях че Vasoart ми е пратил removal notification в IS...Божке, пак нетърпящи критика майстори фотограф - художници. НакривИ ми шапката, баце
мнението е изтрито, защото съдържа лична обида
за да не се стига до по-остри думи заключвам темата
моля всеки преди да напише нещо да помисли 2 пъти, всъщност казва ли нещо с написаното ....
не съм от хората които обичат да модераторстват и/или банват
ако се наложи за да се запази добрия тон на форума, ще приложа и по-драстични мерки.
ако имате нещо да си доизказвате: кажете си го на лични или на АйСиКю - но не тук!
заключена!
П.П. ако някой иска да добави нещо към темата - да ми пише на маил или ицкю или през форума. Да напише какво иска да добави. Можете само и единствено да защитите своето становище - никакви нападки към други членове и подобни!
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos