Rosco strobist collection - да си поръчаме
  • 38 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Когато се появи новината за колекцията, реших да си взема една бройка.

Тогава ги имаше само в щатско и докато се опитвах да разбера ще има ли и други заинтересовани за поръчка разбрах че:

• има други заинтересовани (някои са тук)
    • има представител на Роско в БГ и във Фото Форум им бяха звъннали и чакаха отговор дали и кога ще ги има геловете и тук
    • реших да поизчакам

но, в момента не мога да намеря темата във фото форум

някой знае ли какво се е случило с тази тема, т.е. какъв е бил отговора на вносителя?

гледам тук: http://www.rosco.com/uk/video/strobist.asp че България я няма.

П.П. Аз със сигурност ще си взимам за мен, било то от тукашния вносител или пък от Германия (нпр).

• Отговорът беше че българския представител мислел да внася когато ги има в Европа.

Аз даже заради тези филтри реших да си взема две компактни супер евтини светкавички. Че иначе трябва да купувам големи листи филтри.

• явно вече ги има в европа :)

• Аз май също бих взел един комплект.

Боре, моля сподели кви светкавички си взел. Ако са тези китайските yonguo дето в стробист писаха за тях, кажи нещо повече, как се държат, може ли да се разчита на тях най-малкото за вкъщи - да не разтягам моноблокове и т.н. :)

• MixMike, аз още не съм ги взел, но има различни модели от $35 до $70 в ebay. Стига да блескат и да им работи потенциометъра, си оправдават цената многократно.

• аз на времето си взех Солигор от ФФ за около 90лв - 42 водещо число, с ръчен ръжим, до 1/64. (която даже е със добър волтаж, но аз така или иначе не я слагам на апарата)
    така че, предполагам че и тук могат да се вземат нелоши светкавички - хората не ги ползват. Още повече че отиваш и я гледаш на място и си преценяваш дали ти върши работа.

по-скоро въпроса е с какво ги палите - аз имам от първите радио трансмитери - кактус. бях го поръчал от ebay и работи що годе читаво: почти винаги пали и също така пали когато не трябва :)
    Ще видя, след геловете, може би ще си взема нещо по-добро за палене

• robi-bobi, за $35 (с доставка, и потенциално без мито) си вземаш чисто нова светкавица. И аз имах Солигори, Сигми и т.н. но май няма смисъл от тях вече.

• значи трябва да погледна какво предлагат хората :)

• мерси

аз светкавици (засега) имам :)
    искам да ги оцветя малко ;)

• в понеделник отивам до Dynacord да поръчам и капарирам едно стробист кит-че, ако още някой иска, сега е момента да си каже :)

по телефона казаха, че вероятно ще са тук януари

• роби..как се закрепят за светкавицата? има ли  в комплекта нещо за закрепване?

• доколкото знам, няма нищо в комплекта за целта
    аз мисля да пробвам с някакви велкро-та, ще видим

• Колко струва комплекта..аз съм желаещ :)

• ами аз искам..как да го направим? нещо не намирам как да пиша личните съобщения?

• Реклама:
  • личните са малко прецакани последните месеци
    трябва да седна по празниците да ги оправя

пиши ми на: rb@robi-bobi.net

• Роби нищо не каза? Поръча ли ,получи ли , отзиви, цена... и т.н.

• Поръчах, капарирах, не се обаждат от доставчика, ще им звънна скоро да видя какво става

• http://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog&productid=31&divisionid=3

Тук намерих Роско колекцията заедно с велкро за закрепване за 39лв. Смятам че офертата не е лоша, заради велкрото и най-малкото липсата на чакане.

Мисля да отида да си взема и ще споделя впечатления.

Btw Роби, ако го сметнеш за реклама, го изтрий :)

• Сори, че размивам темата, но има ли вече отзиви за китайските Yongnuo? 10х

• след около седмица се очакват

• Ето тази светкавица ми е интересна, с TTL , ръчни настройки и автоматичен зум.

image

• Laughing и аз съм и хвърлил око, като втора светкавица за модната фотография на открито.

Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • Лошото е, че не изписва мощността като Canon 540EZ в ръчен режим.

• за контра осветление е повече от достатъчна...Laughing

www.vasoart.com
  • Аз лично на подобни светкавици не бих разчитал на TTL-а, респективно - не бих платил двойна цена.

За тези пари бих взел (както и направих вече) 2 броя от модела YN460 II, който според спецификациите трябва да е малко по-мощен от първата версия (38 срещу 33GN) и да зарежда малко по-бързо.

Освен това в ръчен режим моделите 460 работят от 1/1 до 1/64 на ТОЧНИ степени от по еднa бленда, а не както на 467 с потенциометър. Представям си това пластмасово китайско потенциометърче като се разбазика какъв цирк ще настане. 2-но по скъпата светкавица ще е за боклука.

Все пак темата е за Rosco геловете.

Току що си поръчах от щатите - 2 комплекта от основните 9 гела, без допълнителните цветни, + велкро за закрепване и всичко това ще ми дойде за 22-23лв

• TTL-а на Никонските не работи никак зле. За Канон току що излязоха така че не се знае, но ми се струва че и те ще си заслужават.

• а къде ги има тези YN460 II ? Линк....?

www.vasoart.com

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации