Когато се появи новината за колекцията, реших да си взема една бройка.
Тогава ги имаше само в щатско и докато се опитвах да разбера ще има ли и други заинтересовани за поръчка разбрах че:
но, в момента не мога да намеря темата във фото форум
някой знае ли какво се е случило с тази тема, т.е. какъв е бил отговора на вносителя?
гледам тук: http://www.rosco.com/uk/video/strobist.asp че България я няма.
П.П. Аз със сигурност ще си взимам за мен, било то от тукашния вносител или пък от Германия (нпр).
Отговорът беше че българския представител мислел да внася когато ги има в Европа.
Аз даже заради тези филтри реших да си взема две компактни супер евтини светкавички. Че иначе трябва да купувам големи листи филтри.
Аз май също бих взел един комплект.
Боре, моля сподели кви светкавички си взел. Ако са тези китайските yonguo дето в стробист писаха за тях, кажи нещо повече, как се държат, може ли да се разчита на тях най-малкото за вкъщи - да не разтягам моноблокове и т.н.
MixMike, аз още не съм ги взел, но има различни модели от $35 до $70 в ebay. Стига да блескат и да им работи потенциометъра, си оправдават цената многократно.
аз на времето си взех Солигор от ФФ за около 90лв - 42 водещо число, с ръчен ръжим, до 1/64. (която даже е със добър волтаж, но аз така или иначе не я слагам на апарата)
така че, предполагам че и тук могат да се вземат нелоши светкавички - хората не ги ползват. Още повече че отиваш и я гледаш на място и си преценяваш дали ти върши работа.
по-скоро въпроса е с какво ги палите - аз имам от първите радио трансмитери - кактус. бях го поръчал от ebay и работи що годе читаво: почти винаги пали и също така пали когато не трябва
Ще видя, след геловете, може би ще си взема нещо по-добро за палене
robi-bobi, за $35 (с доставка, и потенциално без мито) си вземаш чисто нова светкавица. И аз имах Солигори, Сигми и т.н. но май няма смисъл от тях вече.
значи трябва да погледна какво предлагат хората
Robi виж тук може да ти е полезно -- http://www.strobisto.com/shop?page=shop.browse&category_id=60&vmcchk=1
мерси
аз светкавици (засега) имам
искам да ги оцветя малко
в понеделник отивам до Dynacord да поръчам и капарирам едно стробист кит-че, ако още някой иска, сега е момента да си каже
по телефона казаха, че вероятно ще са тук януари
роби..как се закрепят за светкавицата? има ли в комплекта нещо за закрепване?
доколкото знам, няма нищо в комплекта за целта
аз мисля да пробвам с някакви велкро-та, ще видим
Колко струва комплекта..аз съм желаещ
ами аз искам..как да го направим? нещо не намирам как да пиша личните съобщения?
личните са малко прецакани последните месеци
трябва да седна по празниците да ги оправя
пиши ми на: rb@robi-bobi.net
Роби нищо не каза? Поръча ли ,получи ли , отзиви, цена... и т.н.
Поръчах, капарирах, не се обаждат от доставчика, ще им звънна скоро да видя какво става
http://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog&productid=31&divisionid=3
Тук намерих Роско колекцията заедно с велкро за закрепване за 39лв. Смятам че офертата не е лоша, заради велкрото и най-малкото липсата на чакане.
Мисля да отида да си взема и ще споделя впечатления.
Btw Роби, ако го сметнеш за реклама, го изтрий
Сори, че размивам темата, но има ли вече отзиви за китайските Yongnuo? 10х
Ето тази светкавица ми е интересна, с TTL , ръчни настройки и автоматичен зум.

и аз съм и хвърлил око, като втора светкавица за модната фотография на открито.
Лошото е, че не изписва мощността като Canon 540EZ в ръчен режим.
за контра осветление е повече от достатъчна...
Аз лично на подобни светкавици не бих разчитал на TTL-а, респективно - не бих платил двойна цена.
За тези пари бих взел (както и направих вече) 2 броя от модела YN460 II, който според спецификациите трябва да е малко по-мощен от първата версия (38 срещу 33GN) и да зарежда малко по-бързо.
Освен това в ръчен режим моделите 460 работят от 1/1 до 1/64 на ТОЧНИ степени от по еднa бленда, а не както на 467 с потенциометър. Представям си това пластмасово китайско потенциометърче като се разбазика какъв цирк ще настане. 2-но по скъпата светкавица ще е за боклука.
Все пак темата е за Rosco геловете.
Току що си поръчах от щатите - 2 комплекта от основните 9 гела, без допълнителните цветни, + велкро за закрепване и всичко това ще ми дойде за 22-23лв
TTL-а на Никонските не работи никак зле. За Канон току що излязоха така че не се знае, но ми се струва че и те ще си заслужават.
а къде ги има тези YN460 II ? Линк....?
В Пловдив ги има в наличност ей тук:
http://www.strobisto.com/shop?page=shop.product_details&product_id=565
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos