Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
не е лошо да има и една такава тема, нали?
аз лично си спестявам доста rejections за снимки и специално за artificial noise, с помощта на Ninja Noise Plug-In, просто е чуден. Препоръчват го дори и от iStock. Аз лично съм ЗА с двете ръце за него... Като се замажат снимките с него - минават със сигурност 80%, което е странно, но те са си странни хора канадците... 
Има още един, но него не съм го тествал. Кофтито е, че са платени
а съвсем скоро попаднах на този софтуер ProStockMaster, с помощта на който вкарваш име и кийуърдс и ъплоудваш изображението едновременно на всички по-големи сайтове!! звучи яко, не съм тествал още. Може да се ползва free с лимит от 5 снимки за ден, а ако се купи с неограничен брой... ако някой има впечатления да сподели, моля
мен понякога адски ме нервират с rejection reason-ите, за които все още чакам по 5-6 дена. а приемат супер смешни снимки в същото време... незнам странно е
мисля, че не е лошо да се споделят разни трикове и впечатления, с цел улесняване на процеса на acceptance в сток сайтовете. българите не сме много там, а виждам поляци и словенци, които вече са inspectors и т.н. поне аз така мисля.
именно в тази връзка respect за robi_bobi за идеята да направи подобен сайт
ако говориш за rejection-ите в IS...късал съм си нервите 100 пъти.
Отказват ми напълно нормална снимка и като погледна на първа страница - току що приета някаква преекспонирана. За логата и модел рилиизите пък си ги третират както искат. Отказаха ми 15 снимки наведнъж, заради декоративно цветенце върху тениската на моделката - "Could be a logo"...a в същото време съм намирал снимки с лога и то фрапиращи. Има една снимка на стар руски обектив, на който точно в средата му пише марката - само че те дори не са си направили труда да видят, че този огромен надпис точно на върха на обектива не може да е нищо друго освен лого!
Инак по темата - аз ползвам Neat Image...също е платена, но я има по торентите. Т.е. ползвам е силно казано, имам я инсталната. Просто колкото и да са добри тези програмки, загубата на детайл е изключително голяма. Ако снимката е мазничка - ок...малко повече замазване не я бърка, ама ако имам перфектен рязък кадър с максимум детайл - няма да мажа ако ще да ме линчуват
Васо, по-спокойно
ИС са едни от по-добрите. За някого са Но1, за някой друг са в дъното на класацията. Определено съм съгласен че инспекторите (не само тези на ИС) понякога правят безумни грешки, които трудно мога да си обясня. От друга странна, нали затова има няколко сайта, всеки от които си има собствен стил, така да кажа. Нпр, в СС по-трудно ще мине снимка която има и най-малко подобие на шум, докато в ИС нямам такива проблеми.
По темата:
аз ползвам един плъгин за Огнената лисица (Фирефокс ), който показва заработените пари в СС. Писах на ИС, дали имат нещо против ако напиша подобен плъгин за техния сайт - еми имаха
. Линк до СС плъгина: shutterstockbar
(за тези които се притесняват за данните си: плъгина съм разгледал лично и не праща никакви данни където и да било, само взима инфо от СС сайта благодарение на бисквитката. И все пак, ползвайте на собствена отговорност)
ползвам и един плъгин за Фотошоп, който улеснява (донякъде) омразния ми процес наречен keywording. KeywordEditor се казва.
съществува и следното: microstockmonitor , но не съм го ползвал.
слушай Админа | блога миАз когато се налага ползвам Neat Image. Предните версии много мажеха найстина, но новата е супер според мене. Но апарата ми сега не прави много шум и буквално не чистя шум а ако се налага с онуй плъгинче дето си върви с инсталацията на шопа с него малко действам и то се справя добре според мене.За шум не са ми връщали от последната седмица.
Васо, недей тъй да плюеш по ИС, не е хубаво. Ако не можеш да продаваш там, сменяш агенцията и си готов. Ако и в другите агенции не можеш - правиш си собствен сток-сайт и си готов...
Някакви новини от Алами?
My Stock Photos
Спокоен съм Роби, даже мнооого спокоен.
Просто ми направи впечатление че тук много ги хвалите канадците а те не заслужават чак толкова. Дали са по добри от други, всеки сам решава и разбира по джоба си...а за мен Шатърстока и Дриймстайма са в пъти!!! по доходоносни. Да не говорим за изхабените нерви с канадците. Не съм съгласен и с твърдението..."в СС по-трудно ще мине снимка която има и най-малко подобие на шум, докато в ИС нямам такива проблеми." изобщо не е така! точно обратното е но ...не искам да споря.
Пътя за мен е човек да се насочи към истинските сток агенции, там където не се подиграват с труда му и не го задължават да пише като побъркан.
Колкото до Neat image да, съгласен съм че новата версия е по добра, но въпреки всичко съм на мнение че Noise ninja i BibblePro са най добри.
Ники новините от Алами са повече от добри -от 100 -100 приети.Днес по някое време вече трябва да ги пуснат за продаване, след като е минал 24 часовия задължителен период.
My Stock Photos
5Д ....нали си говорихме скоро
Нали познаваш Нуньо - той има 1Дс, скоро си купи и 5Д за бекъп-тяло. Днес го питах кой от двата харесва повече, познай какво ми отговори
Освен всички други кусури за 5Д каза, че много му бяга фокуса, сравнен с 1Дс..."Изобщо - каза - няма място за сравнение.1Дс-а е номер 1!"
По-добре почакай 6Д или почакай аз да си купя 1Дс мк3, та да ти продам моя
То 1Дс мк3 страшен бе само гледайте:
И този не е за испускане:
В един форум казаха, че щял да бъде 22МП,
Ecobo вече излезе 1Ds Mark III
Така, че може да дерзаеш .................
При цена от 8000$ за тялото в САЩ
Показани от 1 до 17 от общо 17