Istock пускат нов раздел за Лога
  • Нов раздел, специално за Лога. Няколко интересни нови неща въвеждат - файла се продава само веднъж и е ексклузивен, цената е от 100 до 750 кредита, и засега парите ще се разделят 50:50.

We're excited to announce a whole new product coming to the iStock collection. Clients will soon be able to download a unique logo to brand their business or organization right here at iStock. This is a huge opportunity not just for existing iStock contributors, but for our community of designers as well. If you’re a designer, you've probably created hundreds of different logos over the course of your career and we're offering you an outlet to start selling logos to the world’s largest community of creative buyers.

Ето и темата във форума на ИС: http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=119471

• Много тънко ги продават бре! За лого това са си жълти стотинки.

Аз лога правя на 500 кинта без ДДС в БГ и клиенти не липсват. А ги правя толкова евтино, щото ги правя между другото, не ми е основна дейност. А знам за цени над 5000 еврона за изпипано лого.

• Логото на Nike е струвало $30 за направа.

Едва ли има повече от 5-10 души на кръст които вземат редовно по 5к EUR на лого.

• Добре де, на Найк е било $30, ама на Шел е било 1800$ - това по времето, когато е правено, е било една средногодишна заплата.

К'во правим? ;-)

Хубавото лого е комплекс от много неща. В БГ представата за лого е мнооого изкривена.

Освен това, гледам, че искат шрифтовите начертания да са уникални - нещо, което надали повече от 20 човека в БГ го могат като хората, а тези които го могат, за тия пари забрави да вземат да въртят начертания. Та, интересно ми е какво ще се качва в тази категория. Сигурно ще има и хубави неща, ама 99% ще е тотална плява.

• ecobo, къде мога да видя лога правени от теб?

• Точно това и аз щях да попитам.Въпреки че съм пределно наясно, че не добрия дизайн е фактор за определяне на една цена, а това за колко добър се смяташ без значение дали това е така найстина, самочувствието, умението да комуникираш и убеждаваш клиента и не на последно място харизмата. Дизайна понякога изобщо няма значение.
    Екобо аз ако съм на твое място и имам толкова много работа и работя на такива цени изобщо няма да се занимавам с какъвто и да е сток.

• Laughing и аз като другите искам да видя лога от теб Екобо. Знам само едно до сега, на Великови солетките  но...за него не коментирам, ти знаеш защо. Наистина много искам да  видя твои неща, на сайта ти няма такива , както и опаковки и т.н. Цената, ако наистина е такава за която говориш те поздравявам, защото аз въпреки че 5 години  съм учил графичен дизайн в академията и в художествената гимназия още толкова, не мога да я постигна за сега,надявам се да стане и това.

А иначе съм на 100% съгласен с Гери  -    " самочувствието, умението да комуникираш и убеждаваш клиента и не на последно място харизмата. Дизайна понякога изобщо няма значение."

Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com
  • колкото до шрифтовете, мисля че пишеше без шрифт...само лого. Или не е така?

www.vasoart.com
  • Съни, добрия дизайн е желателен, но не е определящ за цената на едно лого. Има други фактори, които са по-важни и от дизайна дори, без разбира се в никакъв случай да омаловажавам ролята на добрия дизайн.

Иначе, със сток напоследък почти не се занимавам, запълвам си свободното време само. Ако чакам на сток, да съм пукнал от глад досега :-)

Лога в момента не мога да покажа, нямам под ръка, всичко е архивирано на ДВД-та и трябва доста ровене, растеризиране и т.н... Но ще го направя тия дни, защото много отдавна отлагам да си направя сайта като хората и да си кача порфолио с лога, брошури, каталози, дипляни, календари... Логата на последно място де, и тях ги правя между другото, за стари клиенти, на които не мога да откажа или за такива, които са готови да се бръкнат повече :-) Не прекалявам с цените де, най-скъпото лого, което съм правил, е на едно американско издателство и струваше $500.

• добре , дай поне линк да го видя това лого на издателството. Или на други  които си правил, все някъде ги има нали? Браво иначе, цената която си взел е супер! Smile

www.vasoart.com
  • Ето логита да дзяпате. За съжаление открих само една малка част, останалите са на едни дискове, дето са се преебали, не си купувайте DVD-та TRAXDATA - скапват се след около година...  Че и сумати снимки са ми заминали безвъзвратно заради тия ментаци! Вече архивирам само на Taiyo Youden, ама след дъжд качулка... :(

http://www.linoart.com/logo/

Някои са работни варианти, които в крайния вариант не са съвсем същите, ама това успях да намеря...

• ще ми е интересно да видя завършените варианти...

• кога ще почват да приемат логата...?  :)

www.vasoart.com
  • Laughing аз като оная циганка пак да попитам,...кого почват да продават приетите логоси в Айсток?  Или поне, кога можем да сверим часовника с конкуренцията...да видим приетите лога на сайта на агенцията?

www.vasoart.com
  • http://www.linoart.com/logo/

този линк нещо е паднал, може ли пак?

nname.org the devil himself
  • Няма ли новини по темата? Някой нещо да се похвали? :)

Welcome to www.totovas.com

Добре дошъл!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Влез Регистрация