Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За други това ще стане основен източник на пари. Някои вече го направиха и сега работят за себе си, в удобно време и без шефове.Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime13.02.2008
     permalink
    Правилно си разбрал защо не ти вървят продажбите в SS.  Ако качваш имаш продажби, спреш ли да качваш до един месец рязко намаляват продажбите.  Другия вараинт е да смениш стила или нещата който снимаш. Проучи какво се търси и натам се ориентирай.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime13.02.2008
     permalink
    в Лъкито зле,много зле...имам само осем продажби от един месец и нещо. В айсток-ь долу-горе...но там по принцип не качвам. Най-доволен от шатъра и особенно Дриймстайма...продажбите ми се увеличиха чувствително! Другото тепърва предстои...само че в сток агенциите, но не Алами!Smile 
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime13.02.2008
     permalink
    Неексклузивните с много даунлоуди трябва да обмислят и възможността която istock им дава като станат ексклузивни с над 10,000 даунлоуда - да качват в Getty!
  1.  permalink

При мен лъкито много умряло, само фейса им е готин. Васо стеснява вече кръга на агенциите, скоро ще си каже;)

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime13.02.2008
     permalink
    Абе Васо  не ми ясно като минаваш към големите сток. Имаш ли право същите снимки да продаваш и в микростока? Или има някаква особена спогодба. Аз лично малко съм резервирана все още към големите сток. Не съм убедена че продажбите им  са добри.  А и трябва да  те забележат клиентите, а това е най-трудната работа според мене. В микро стока е точно така. Ако клиента е харесал работата ти се връща винаги. Има юзери дето правят такива продажби на ден който аз за цял месец немога да направя, и не че са кой знае колко добри, а просто са си спечелили клиентите.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime13.02.2008
     permalink
    :) Гери, минавам на стоковите защото наистина си заслужава. Това не значи обаче че съм зарязал микростоковите! Примерно от всички микро Дриймстайм ми става номер едно като приоритет. За стоковите все още съм в началото и не искам да давам подробности но общо взето нещата не са случайни...търси се нещо определено,което да речем научавам по някакъв тайнствен начин. Шегувам се разбира се, но ...има и зрънце истина. Нека да мине малко време ще дам повече инфо. Но и за мен е още рано. Едната агенция която за сега няма да назова, ми прати договор и каза: 100% ексклузив! Това е, няма шатър,матър....ако щеш. Другата пък има съвсем други изисквания...но и там положението долу-горе е същото.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime13.02.2008 (редактирано)
     permalink
    OK какво значи 100% ексклузив за тях..... да зарежеш микростока ли? Или просто само с тях да работиш и никъде другаде да не продаваш свой снимки. Или просто дадените снимки само в тази банка продаваш, а на други места някакви други снимки качваш? Щото ако те задължават само с тях да работиш, то туй е равно на това да ловиш риба само в единия край на езерото. Все пак трябва някакви гаранций да ти дадат че ще продават найстина, а не да седиш и чакаш клиента да попадне на твойте снимки.
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime13.02.2008
     permalink

Гери, различно е при различните сток агенции. Нека да не забравяме че нпр и ИС имат ексклучивност която забранява РФ продажби където и да било на всички твои снимки.
    Някои сток агенции продават и работят и с РФ лиценз, други само с него, трети с РМ (rights managed).

Т.е. така както нещото работи в микростока, може да работи и в (макро)стока. Друг е въпроса дали и как работи, но тук аз не мога да дам компетентно мнение :) 

Това което на мен ми се струва е, че на стока освен качество (в техника и в продукт) трябва и късмет. Докато на микростока, ако работиш - парите почват да идват - може би по-малко, но пък сигурно. Така ми се струва.

И за да не се отдалечаваме много от темата - ИС наистина има добра стратегия - израстваш в микростока и след това може да се пробваш в Гети. Единственото по-добро от това да си в такава голяма и сериозна агенция е да имаш агенция която да се "грижи" за малкото си фотографи. Която да има достатъчно клиенти, но малко фотографи. 

слушай Админа
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime13.02.2008
     permalink
    100 ексклузив за снимките качени при тях! Иначе си свободна лястовичка...Laughing
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime08.03.2008
     permalink

Не мога да разбера каква снимка ми искат в istock,за да ме одобрят и след това да мога да си качвам и снимките в сайта.100 пъти им пращах различни снимки и нито една от тях не ми я удобряват.Да не би да искат да си сканирам личната карта или шофиорската книжка и да им е пратя...Същата работа е и shutterstock.Можете ли да ми обянсите какъв по-точно фотос ми искатTongue out

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime08.03.2008
     permalink
    И на двете места действително искат документ за самоличност, ако найстина не си го пратил и това може да е причина. За SS само международен паспорт минава. А ако се майтапиш.....  вече проблема е в снимките(качество или неподходящи обекти)истината е че постоянно се дигат критерийте.
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime08.03.2008
     permalink
    На мен изобщо не ми позволяват да качвам снимки-искат ми постоянно Photo id.Значи в SS няма да стане с качването на снимки понеже аз нямам такъв паспорт...Много кофти!Много е глупаво  обаче да ти искат копие от личната  карта(знам ли дали нещо няма да злоупотребят,все пак съм и малко подозрителна..).
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime08.03.2008 (редактирано)
     permalink

photo ID e съкратено от Photo Identification да се разбира официален документ с подпечатана снимка.
    В САЩ както вероятно и в Канада почти всички използват шофьорските си "книжки" (карти) за тази цел.
    между другото точно на това разчитат емигрантите извън легален статут за пребиваване

освен шоф. книжка мисля че и студентска карта (примерно ISIC) би свършила работа : )

edit: печатна грешка ;Р 

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime09.03.2008
     permalink
    Да Дин стига да си в Америка. Всичко извън нея е много подозрително за тях. В ИС влязох с бг лична карта. Но за СС не ми преха картата и просто си направих международен паспорт, не е  кой знае колко скъпо.
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime09.03.2008
     permalink
    А ако пробвам с ш.книжка за shutterstock  дали ще стане?
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime09.03.2008
     permalink

едва ли, след като личната карта не е била достатъчна
    но, може да опиташ и да кажеш :)

доколкото за злоупотреба - поне това са сериозни сайтове, на които може да им се вярва 

слушай Админа
    • CommentAuthorjulydfg
    • CommentTime09.03.2008
     permalink
    В shutterstock става  с лична карта. При първият опит ме отрязаха, но после ме приеха.
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime09.03.2008
     permalink
    Е ,мерси много за мненията,като стане нещо пак ще пиша:)
    •  
      CommentAuthorlolaferari
    • CommentTime11.03.2008
     permalink
    Във всички само с лична карта. иза да няма недоразумения отзат където на БГ личната карта пише IDBGR......... им го подчертавам с една дедела червена линия и до сега винаги от първия път, без международен паспортWink
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime11.03.2008
     permalink
    и аз така Wink
    • CommentAuthordibk
    • CommentTime19.03.2008
     permalink
    Ами и аз така направих,обаче от ШТ ми я отказаха.Дори понахалствах малко и им пратих втори път личната си карта с потчертаното отзад,и в писмото им пак ми пишеше,че само с международен паспорт мога да мина.Ама,че  несправедливост...:(
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Ще стана ексклузив... идея си нямам как ще ми се отрази... пък и като гледам СС нещата са много зле. Изчаквах увеличенията в СС... и какво... 33с

ИС здравей !  Money mouth

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime15.05.2008
     permalink
    Welcome, to the party Cool
    • CommentAuthorMixMike
    • CommentTime16.05.2008
     permalink

Добре, дошъл!

Само леко предупреждение, за да не останеш изненадан :)

От всичките ти даунлоуди - 90% са генерирани от "СНИМКАТА" (наистина много добра). Имай предвид, че IS честичко правят промяна в алгоритъма на търсачката, и ако снимката ти по една или друга причина престане да се тегли (което се случва много често) - ще стане кофти. Аз бях така в началото въпреки че моята снимка ми генерираше около 40% от продажбите. Като смениха алгоритъма, продажбите ми паднаха с почти 80%. Един съвет - използвай инерцията, която си събрал и започни да качваш много след като станеш ексклузив! Успех!Laughing

•  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime16.05.2008
     permalink

да.... смятам да качвам повечко.... работата е там че досега все ми ги отказваха за "over filtred"

сега ако ги проверяват наистина за ден два ще е супер! Ако трябва ще ги преработя някои кадри наново... 

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime16.05.2008
     permalink
    пожелавам ти да подминеш по успех абу - той продава основно жена си и детето си Laughingслушай Админа
    • CommentAuthorMixMike
    • CommentTime16.05.2008
     permalink

Paff имай предвид и друго нещо.

Acceptance rate-a е много, много важен! Аз съм засичал снимки (еднакви с моите, защото става въпрос за карти за игра), които излизат по-напред в BestMatch-а, въпреки че са качени по отдавна и имат по- малко даулоуди. Във форумите е писано а и говорих с други хора - това се дължи точно на този рейтинг. Демек - гледай да не качваш плява колкото да си пълниш лимита. Ако не си сигурен, че ще приемат някоя снимка - не я качвай, или намалявай размера до толкова, че дефектите да станат що - годе незабележими.

Успех! 

• CommentAuthorboris
    • CommentTime16.05.2008
     permalink

paff, това с over filtered ти го дават защото не харесват част от снимката без шум.

Ако добавяш неща на Фотошоп или ги редактираш, после може да е добре дори да добавиш съвсем малко шум.

•  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime16.05.2008
     permalink
    Ще проверя...My StockPhotography Portfolio ShutterStock

Реклама