Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
При мен лъкито много умряло, само фейса им е готин. Васо стеснява вече кръга на агенциите, скоро ще си каже;)
Гери, различно е при различните сток агенции. Нека да не забравяме че нпр и ИС имат ексклучивност която забранява РФ продажби където и да било на всички твои снимки.
Някои сток агенции продават и работят и с РФ лиценз, други само с него, трети с РМ (rights managed).
Т.е. така както нещото работи в микростока, може да работи и в (макро)стока. Друг е въпроса дали и как работи, но тук аз не мога да дам компетентно мнение :)
Това което на мен ми се струва е, че на стока освен качество (в техника и в продукт) трябва и късмет. Докато на микростока, ако работиш - парите почват да идват - може би по-малко, но пък сигурно. Така ми се струва.
И за да не се отдалечаваме много от темата - ИС наистина има добра стратегия - израстваш в микростока и след това може да се пробваш в Гети. Единственото по-добро от това да си в такава голяма и сериозна агенция е да имаш агенция която да се "грижи" за малкото си фотографи. Която да има достатъчно клиенти, но малко фотографи.
слушай Админа
Не мога да разбера каква снимка ми искат в istock,за да ме одобрят и след това да мога да си качвам и снимките в сайта.100 пъти им пращах различни снимки и нито една от тях не ми я удобряват.Да не би да искат да си сканирам личната карта или шофиорската книжка и да им е пратя...Същата работа е и shutterstock.Можете ли да ми обянсите какъв по-точно фотос ми искат
photo ID e съкратено от Photo Identification да се разбира официален документ с подпечатана снимка.
В САЩ както вероятно и в Канада почти всички използват шофьорските си "книжки" (карти) за тази цел.
между другото точно на това разчитат емигрантите извън легален статут за пребиваване
освен шоф. книжка мисля че и студентска карта (примерно ISIC) би свършила работа : )
edit: печатна грешка ;Р
едва ли, след като личната карта не е била достатъчна
но, може да опиташ и да кажеш :)
доколкото за злоупотреба - поне това са сериозни сайтове, на които може да им се вярва
слушай Админа
Ще стана ексклузив... идея си нямам как ще ми се отрази... пък и като гледам СС нещата са много зле. Изчаквах увеличенията в СС... и какво... 33с
ИС здравей !
Добре, дошъл!
Само леко предупреждение, за да не останеш изненадан :)
От всичките ти даунлоуди - 90% са генерирани от "СНИМКАТА" (наистина много добра). Имай предвид, че IS честичко правят промяна в алгоритъма на търсачката, и ако снимката ти по една или друга причина престане да се тегли (което се случва много често) - ще стане кофти. Аз бях така в началото въпреки че моята снимка ми генерираше около 40% от продажбите. Като смениха алгоритъма, продажбите ми паднаха с почти 80%. Един съвет - използвай инерцията, която си събрал и започни да качваш много след като станеш ексклузив! Успех!
да.... смятам да качвам повечко.... работата е там че досега все ми ги отказваха за "over filtred"
сега ако ги проверяват наистина за ден два ще е супер! Ако трябва ще ги преработя някои кадри наново...
My StockPhotography Portfolio ShutterStockPaff имай предвид и друго нещо.
Acceptance rate-a е много, много важен! Аз съм засичал снимки (еднакви с моите, защото става въпрос за карти за игра), които излизат по-напред в BestMatch-а, въпреки че са качени по отдавна и имат по- малко даулоуди. Във форумите е писано а и говорих с други хора - това се дължи точно на този рейтинг. Демек - гледай да не качваш плява колкото да си пълниш лимита. Ако не си сигурен, че ще приемат някоя снимка - не я качвай, или намалявай размера до толкова, че дефектите да станат що - годе незабележими.
Успех!
paff, това с over filtered ти го дават защото не харесват част от снимката без шум.
Ако добавяш неща на Фотошоп или ги редактираш, после може да е добре дори да добавиш съвсем малко шум.