Един приятел ми каза за http://www.pond5.com/ (линк с реф. код)
това е микросток сайт за видео ( и 3д анимации)
според него, сайта си заслужава и ми препоръча да го пробвам (което ще направя и ще споделя после впечатления)
интересува ме вие дали качвате видео на някои други сайтове и как е там?
Да аз качвах там преди време. Сайта стартира малко след shutterstock с видеото ако не се лъжа и още малко след това, когато и iStock се включиха, повечето contributors заговориха че вероятно няма да успеят да преодолеят конкуренцията и ще изчезнат, но явно не са били прави : )
Нямам много други неща за казване, освен впечатленията че самия сайт е направен приятно и е удобен...
мерси
иначе, да допълня за другите: от известните микросток сайтове (виж голе ляво) следните приемат и видео:
istockphoto
shutterstock
fotolia
stockxpert
доколкото виждам, допълнително се кандидатства само в АйСток, докато в другите, ако имате права за качване на други файлове, можете веднага да качвате
Друго интересно за Pond-a беше че автора може да си определя цената за качените клипчета... поне в началото беше така преди 1-2 години.
и сега е така
качих няколко видео-та, но цъкнах те да определят цената - интересно ми е какво ще сложат
при тях печалбата се дели 50:50 а мин. цена за видео е 10$
^ грешка: във stockxpert също се кандидатсва за права за видео ъплоад
И какво стана Роби, има ли поне гледаемост?
Според мен никой не може да се мери с ИС за видео в момента, имам чувството че всички клиенти са там, другите са десетократно по - зле. Имам наблюдения от Фотолиа, ШС и СХ, много са зле.
прекалено малко портфолио имам за да съдя
нямам продажби никъде, пък ИС все още преглеждат файловете
Аз тепърва започвам видео - ама само с едно клипче от 28сек. Та се чудя да събирам още две за ИС или да го бухна в ШШ
аз пусках навсякъде, но после изтрих в другите и прехвърлих в ИС само
най-читави цени, пък и поне за видеото не се занимавам с различните сайтове
И аз планирам да започна да качвам видео и вече се регистрирах в няколко сайта.Към списъка мога да добавя RevoStock.
Преди около 3 седмици качих 3 клипа в Исток и ме удобриха. После качих 6 клипа вече големи и минаха 2 седмици а никой не ги приема. По колко време се чака в Исток. В шутъра нямам проблеми
За видеото в айсток се чака много. Просто чакаш, няма какво да направиш.
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos