Здравейте. Имам сериозен проблем с преобразуването на видео фаиловете във формат .мр4 какъвто искат в Стока. Проблема е, 4е програмите с които разполагам не могат да експортнат този тип файл в резолюцията, която се иска а ми предлагат някакви стандартни размери от рода на 200-300 пиксела. Моля ако някой има опит да сподели как става това нещо.
Аз ползвам Adobe After Effects. Има и медиа конвертор вървящ с Адобските продукти който върши същата работа.
В istock искат MotionJPEG файлове обаче, а не мп4.
chuhlev, самия quicktime плейър може да експортва в MPEG-4, макар че нерядко прави бъгове...
boris, proxy файловете са .mp4 в IS
Quicktime плейърa mi e nqkakva demo versiq i pri export mi iska da go kupq. Na After Effects nemoga da namerq ot kyde da exportna v podhodq6t format. Nqkolko dni probvam kakvo li ne, nqkolko programi s nai rali4ni kodeci i formati. V Istoka mi priema samo MP4 na drugite mi izpisva
Please fix all errors to continue.
otdelno ima instrukciq You must upload Quicktime MP4 .h264 files.
Molq ako nqkoi znae to4no kak se pravi da napi6e podrobni instrukcii
ахам да сега ми се изясни и на мен : ))
ми има два радио бутона (такива с точка) точно под надписа:
избираш:
Full-resolution HD, NTSC, PAL (.MOV)
и ще видиш какво става
Аз ползвам Adobe Premiere. След като си разна клипа както искам и евентуално го adjustna леко му давам Export. От Video Setting-ите избирам QuickTime и после кодека който трябва (за application май беше h.264, за интерлейснато видео - Motion JPEG A/B, за неинтерлейснато нещо друго, май Photo JPEG).
Здравеите пак, благодаря за съветите но определено не ми се полу4ава. Опитах и с премиерата както и със специалният конвертор към адобето. Единствените фаилове, които се приемат от стока ги полу4их 4рез АФ но от там файловете станаха прекалено малки 500-600к и ка4еството е много зле макар 4е успях да ги експортна във вярната резолюция.
Моля ако някои има възможност да ми обясни в skype или ICQ как се прави, о4евидно немога да се оправя сам а от няколко дни се занимавам основно с този проблем.
ICQ 327 751 799
scype: chuhlev888
Намери си това: http://www.xilisoft.com/video-converter.html
Разширението на изходния файл трябва да е .MP4 иначе не го приема.
Не се притеснявай много за резолюцията - дори да не е съвсем точна нищо няма да ти кажат, важното е файла да е MP4.
QT e после като влезеш. 
Предполагам проблемът е че задаваш твърде ниско качество, обикновенно 'kbps'. Затова и резултатът е лош.
ето тук има 2 скрийншот-а за сони вегас (препоръчват я като по-лесна и достатъчно добра програма) за въпросните .мп4: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?s=&showtopic=49419&view=findpost&p=603473
Здравейте пак. Успях да обърна няколко файла с малка резолюзия в АФ 4рез експорт. При голяма резолуция (1280) оба4е ми дава грешка, 4е нямало достатъ4но памет а съм с 2 ГБ. При Рендера в АФ ми дава постоянно някакви грешки за този формат и немога да експортна нищо 4рез него. Други формати се рендват без проблем но не и този. Навярно не правя нещо както трябва. Опитах и 4рез други програми, инсталирах няколко, но вси4ки предлагат някакви готови резолюции и те вси4ки са малки, съвместими за телeфони. На сръбският сайт не се регистрирах понеже предполагам 4е програмата там ще е подобна на тези които опитах ве4е. А на премиерата въобще не успях да намеря въпросният 'странен' формат
Ако имате някакви идеи.... Някой въобще има ли опит с този формат и как става конкретно ?
опс, забравил съм че там искат регистрация, казвай от по-ранно
значи аз пробвах с няколко програми, сони вегас ми се струва най-ясно, но още експериментирам (тепърва почвам)
с 3ГБ нямам проблеми за фуллХД във Вегаса ( а съм на лаптоп). т.е. нямам грешки, иначе едвам мърдат превютата
имаш ли всички драйвери, кодеци?
За кодеци незнам, но след като става при малка резолюция едва ли проблема е това. А за голяма резолюция се експортва без проблем в Avi примерно, но в този MP4 формат нестава. И аз съм с лап-топ и то с Виста, което усложнява процеса понеже 2 Гб не са много но и резолюцията не е малка. Имам идея да опитам и в у4илище следвашият месец там има на един компютър с Аф на пове4ето сме с FinalCut. Но не съм оптимист понеже машините забиват 4есто а и даскала е тотално отнесен и едва ли ще помогне. Друго нещо при експорта в АФ е ка4еството опитах с 1000КБ с 2000 и с 3000, но колко искат реално си нямам представа. дали 3000КБ ще са достатъ4ни, за 1000-2000 ка4еството е много ниско.
ще опитам тези дни АФ и ще ти кажа
за качеството - винаги слагай близко до максимума
да потвърдя - нямам проблеми с Адобе АФ за рендер на фул ХД куиктайм джейпег на лаптопа с 3ГБ рам (Виста)
не ограничавай качеството за стреаминг
роби боби, мерси за ПОНД5 - единственият сайт който ми отхвърли цели 32 файла ( 2 4аса ъплоуд и близо толкова писане на ключови думи )
ето и отговора от сайта " The most significant is the mpeg4 codec, which we do not accept and all of your clips have been uploaded this way. "
никога не съм имал проблеми с други подобни сайтове, и как тези всички файлове да ги конвертирам за да бъдат одобрени... не се ли губи качеството на самия файл по този начин?
И нещо по една друга тема. Някой има ли такава http://payoneer.com/ дриимстайм карта? Аз вече си поръчах и незнам много за нея...
И защо адоби фотошоп цс4 не ми разпознава всичките 4 гб. рам ? на Windows Xp Professional x64 i Windows 7 Ultimate x64 пробвах ...
Мерси предварително !
с xilisoft може ли да се конвертва в qt motion jpg Full HD
Пробвах с Premiere-to качеството пада драстично нещо не мога да се оправя с него а xilisofta е доста приятен за ползване и лесен само дето не мога да намера правилният експорт че да не ми ги връщат от istock.
в афтер ефектс когато се избере motion jpg има и настройка на качеството. Аз слагам 94 (от 100) и с тази настройка нямам проблеми
така ли ? и зашто 94 > аз дори немога да се сетя каде се коригира тази стойност не съм работил с афтер ефектс от половин година ,но мисля скоро да си го приомня... (покрай тея календари не ми остава мн. време за друго) колкото до xilisofta тази програма винаги съм смятал ,че е много "МИЗЕРНА" програма и се учудвам ,че ти върши по-добра работа от Premiere-to.
Някой ако може да обясни какъф кодек и от там в какъв фаил да си записвам проектите ,че като гледам конвертирането на старите ми видеота няма да свърше работа.
Здравейте,
поздравления за сайта, радвам се, че има къде да си споделяме проблемите. Снимам с Никон Д 90, клиповете са във формат AVI, но нямам никакъв опит с преобразуването им. Към коя програма да се ориентирам, за да станат в mp4 ?
Извинявам се, но горните коментари не схванах добре. Опитах да прикача едно клипче, но програмата не приема този формат .
Поздрави.
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos