Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Така, да взема да пусна още една тема днес, че да не съм капо
Нека в тази тема да говорим за този "спорт" - кииуърдването. Аз специално имам един въпрос, но всякакво инфо, което притежава всеки един от опит предполагам ще е ценно за останалите.
Понеже качвам само на IS, там ключовите думи си ги въвеждам след одобряването (с изключение на задължителните 5 разбира се) за да избегна поне една от причините за отказване на файл. За другите сайтове не знам как стоят нещата.
Въпроса ми е...някой би ли обяснил как стоят нещата с предварително включените ключови думи в еxif-а? Инспекторите гледат ли ги, проверяват ли и тях, отказвали ли са снимка на някой заради improper keywords в еxif-а? Има ли смисъл от тях, след като после въвеждаш още поне 50 и по - важното търсачката на IS индексира ли ги тез' ключови думи.
P.S. ако някой ми каже алгоритъма на търсачката в IS със критерии "best match" има каса бира от мен
best match - спори се какво точно взима предвид но ето някои предположения:

И аз обработвам максимално в Lightroom, после екпортирам до PSD за евентуални финални корекции и keywords.
Не мисля че е много добра идея да се пишат ключовите думи още в Lightroom защото като че не е предназначен за стотици и хиляди разновидности - а те ще станат толкова ако се стремиш да докараш към 30-40 на снимка.
пиша си ги в notepad и запазвам .txt файл в директорията с картинката
после във photoshop - Alt+Shift+Ctrl+I отваря File Info (става и с Alt+F +F или десен клик на рамкатата на файла)
Paste
Save > .jpg и upload
мисля че става и от самия windows - десен click na file-a > properties > summary
последното обаче незнам дали се чете на сайтовете, някой ако пробва да каже, pls
Що се отнася до ключовите думи мисля че това ще е интересно за повечето тук.
Хайде по-профи да подхождаме. Аз ползвам trial на Един Продукт, директно въвежда в IPTC.
Малко реклама 
http://www.dpreview.com/news/0311/03112602fotostation5.asp
Оттам разговора може да го продължим по-нататък
И не само ФШ го позволява.
Но има сериозна разлика в инструментариума, автоматизирането на действията, поддръжката на ANSI - cyrillic, въвеждане, търсене, сортиране, заместване.
пак почти по темата , странно защо не мога да поправя(правописна грешка) в кийуърдс във вече качен файл( за фотолиа става дума) (лично аз не намирам логика,макар че всяка (от агенциите) решава сама правилата си)
дали има друг начин или - триене + нов ъплоуд??
да - пренареждане става..
ясно ... преминавам към единствения възможен вариант
Показани от 1 до 13 от общо 13