На заплатата ти са платени през годината. На края на годината дължиш осигуровки върху доходите извън заплатата ти. Всички доходи - от сток, от дизайн, от картини...
Аз си ги плащам текущо всеки месец, затова на края на годината боли по-малко. Ама си ги внасям като поп - няма отърване. Иначе, ако те набарат...
ecobo ти като физическо лице или през фирма ги прекарваш.
Иначе то ако имаш имоти в чужбина и си ги дал под наем и той се облага но не знам да внасяш и на него осигуровки чак - най малкото ако заплатата ти е над 2000 лв на всичко отгоре плащаш само ДОД не се плащат осигуровки.
Няма ли някой който това му е работата да каже какъв е закона пък дали ще го спазваме
ecobo, Аз също си плащам споко, само ми обясни как доказваш пред НАП или другите инстанции колко ти са доходите? Фактури като има ок, а като няма? 
Ти си фирма, как стоят нещата с физическите лица? Нека да споделят и другите от форума, по какъв начин се доказват дохода? И 37 % ли е, нали е 10% плоския данък...?
Като няма фактури, има банкови извлечения... Ама като е за плащане, като даваш - няма какво да се доказва. Затова се попълва ДЕКЛАРАЦИЯ. Доказваш ако те ревизират.
Получих отговор на въпроса ми какво трябва да се попълва в т.6. Очевидно при физически лица може да се остави празно (вижте потъмнения текст). 
Hello,
Thank you for your question regarding the W-8 filing process. For more
information regarding the W-8, please visit the Tax Center at
http://submit.shutterstock.com/tax_center.mhtml. Please see the information
given under "Which Tax Forms Should I Use?"
"Group A2 --
Note that a U.S. Tax ID # (TIN) is not required for Group A2.
If you are submitting to Shutterstock as an individual and are a resident of a
country that has a tax treaty with the U.S., then please submit Form W-8BEN
digitally on Shutterstock's website to benefit from the reduced or zero
withholding rate that is specified in your country's tax treaty. Note that a
U.S. Tax ID # (TIN) is not required for Group A2."
If you submit as an individual, it is okay to leave the U.S. Taxpayer
Identification Number field blank. However, if you submit as an LLC,
partnership, corporation, etc., this number WILL be necessary. Field 11,
Part III - Notional Principal Contracts, can also be left blank.
Tax withholding rates for treaty countries can be found here:
http://submit.shutterstock.com/tax_treaty_countries.mhtml
Please note that if you are a resident of a treaty country and do not submit
the W-8 form, a 30% earnings withholding will apply to your US-sourced
earnings. W-8 BEN forms must be submitted digitally on our site. Please do
not submit your W-8 via email or fax.
Колеги, аз тази сутрин се светнах, че може би е добра идея да си пишем ЕГН/Булстат в поле 7 на декларацията, за да могат като изпращат информацията щатските служби към българските данъчни тук да я засекат със съответната партида. Пуснах един имейл до СС за да проверя дали мога да направя корекцията.
Ето и отговора на СС за тези, които са сбъркали формата и искат да я променят.
Hello,
Thank you for submitting your form W-8. If you feel that you may have
submitted the form incorrectly, please go to the Tax Center, and fill out a
W-8 again. You may then re-submit the form, which will override your
previously submitted form.
Днес са пращали e-maili за приходите от СС. При мене липсват около 10$. Немога да го сметана какъв е точно процента но доста по малко от 5%, може би 1%. А и нали само от USA продажбите уж ще се приспада този данък.....та никъде не виждам да е упоменато колко са бройките или парите от usa. Ако тия 10 долара дето са ми отдържали са за usa продажби то излиза че аз почти не продавам в usa.
Но аз още не съм попълнила въпросния формуляр..само съм се чекнала че ще го направя и срока е някъде средата на септември.
Някой от вас забелязал ли е такава липса на пари?
Мда, на мен са ми удържали 1,4%. Аз попълних декларацията ,не знам защо два пъти ми висеше на първа страница и два пъти ми се наложи да го направя, но не съм получила обратна връзка дали всичко е ок. Някъде четох статистики ,че най-много са купувачите от Индия , после от щатите и Европа .
Айдаааааааааааа, готово, пратих я. Казаха ми Тенк Ю 
Удържат точно 5% върху парите получени от US Source.Това може да се види като кликнете на details, и след това под таблицата на (click here for your actual payment history) . Отваря се таблица, в която е посочен дохода от американски и не американски източници на доход. На мен са ми удържали 5%.
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos