Здравейте,
Знам, че не е добра практика обсъждането на върнати снимки, но все пак искам да ви покажа, че и такива, на които няма "If the images that you are submitting have an identifiable human face, then you will need a model release." , защото модела е снимани в гръб, според istockphoto, се нуждаят от model release.
Имали ли сте подобни проблеми?
Ето и част от писмото: "... we are not comfortable with the context in which this image was taken and would require model release(s) for accepting it...".

На практика няма конкретни правила и тези които istock прилагат си промениха 'строгостта' с времето. Преди наистина беше че в гръб всяка снимка минаваше. Сега дори и да не се вижда лицето, ако човекът е основна част от снимката и може да се разпознае заради контекста - пак не става.
Ако не искат да я вземат ,следващия път ще се заядат за логото на раничката или за дизайна на подметките на маратонките ,че е разпознаваем . Снимката между другото много ми харесва, ама не се хаби да се ядосваш. Аз много рядко ресъбмитвам снимки.Връщали са ми снимки в гръб, защото тегела на джоба на дънките също бил запазена марка .Като се ядосам много я ъплоудвам отново и така вероятността да мине е по-голяма. Ей тази първия път ми я върнаха , защото нямала фокус, сега малко я кроснах и и се появи фокус явно
![]()
да, не трябва да има лого
доколкото за модел рилийза - Борис го каза най-точно: става все по-затегнато в ИС. дали нас ни кефи или не, няма особено значение
аз лично смятам че няма нужда за модел рилийз за тази снимка, но това не променя факта че агенцията в която качваш го иска
http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=395
най-отдолу има инфо за това че 'ако човека може сам да се познае' може да искат Модел Рилийз
Здравейте!
Благодаря за темата! Точно навреме я прочетох!
Преди няколко дни качих в ИС снимки на деца в гръб и сега ги отказах, преди да са ги отхвърлили. Ще трябва да се тича за подписи
!
Много благодаря на robi-bobi за споделените файлове за Модел Рилийз с превод на български!
Поздрави!
Инес и Пламен
Скоро от СШ ми отказаха снимки на голо тяло поради липса на ID (скенирана лична карта) за лице над 21год. Т.е., освен подписан МР, трябва и документ за самоличност при снимки на голо тяло
малииии, кофти работа! Явно по щатските закони е така...21 години
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos